torstai 3. maaliskuuta 2016

kevät ja huonekasvit

Jee, kevät tulee!

Vaikka kovasti oli tarkoitukseni, että karsisin mun huonekasveja, ja ostaisin vastaisuudessa vaan tosi harvoja ja valittuja vihreitä kasveja, niin nyt kun ostin uusia kasveja vanhojen, talvesta kärsineiden raaskujen tilalle, niin niitä tuntuu taas olevan vähän liikaa. Eikä myöskään pelkästään niitä vihreitä, vaan täällä on edelleen eri värien hirveä kakofonia. Haluaisin siitä eroon, mutta tällä menolla se ei onnistu ikinä :D

Nyt on jo maaliskuu, ja aika alkaa olla otollinen huonekasvien mullanvaihtoihin, sen lisäämiseen tai ruukkujen vaihtoon, ja mullakin on tarkoitus istuttaa muutamat kasvit vielä hieman paremmin. Altakasteluruukussa olleet leenat ja maijat kärsivät talvesta myös, ihan kuten viime talvenakin, joten päätin vaihtaa ruukkuun kasvit kokonaan. Toisen punanukkuleenan siirrän yksikseen pienempään altakasteluruukkuun, sillä se on vielä ihan elinvoimainen ja tuuhea, mutta päätin isoon ruukkuun istuttaa tilalle peikonlehteä, kunhan vaan löydän sopivan yksilön jostain. Meinasin jo heivata mäkeen koko ruukun, mutta loppujen lopuksi tykkään siitä kuitenkin, se on vaan meidän asuntoon liian iso. Enivei, ostin peikonlehdelle valmiiksi kookospaalun, jonka ympärille se voi kietoutua ja kasvaa. Ostin moiset myös mun kultaköynnöksille, ja toivon että ovat kiitollisia oikean kasvutavan tukemisesta ja kasvavat jatkossa komeasti :)

Tehtiin Maken kanssa päiväretki Vantaalle, koska halusin käydä Viherpajassa myös. Samalla reissulla käytiin Helsingin Pirilän Kukkatalossa sekä Vantaalla Bauhausissa orkideapäivillä. Plantagen jätettiin suosiolla väliin, sillä rahaa meni ihan tarpeeksi muuallakin. Tällaisia lähti kotiin :)

Jonkinsortin laikkuvehka Kukkatalosta. Ei pitänyt enää ostaa mitään punasävyistä, mutta en voinut olla ostamattakaan :D Kerrankin kun tulee vähän erikoisempi laikkuvehka vastaan.

Chlorophytum 'Fireflash' Viherpajasta. Jotkut saattaa ehkä muistaa, että käytin tätä kasvia vihersisustuksen näytössä. On edelleen yksi mun suosikeista, vaikka tuntuu menettävän terhakkuutensa ja värinsäkin jossain vaiheessa. Siksi on tullut ostettua aina uusi tilalle.

Kultaköynnös, lajike N'joy Kukkatalosta

Vasemmalla rahapuu, lajike Ripple Jade. Tällainen mulla oli tuossa viime vuonnakin, mutta se ei selvinnyt siitä, kun kukkahylly tuli ryminällä seinältä alas. Oikealla on venuksenkenkä Bauhausin orkkipäiviltä. Siellä oli paljon muutakin kivoja orkideoja, joita oisin halunnut.

Jes, kanariantaateli! Jos vaan pysyy hyvänä, niin siirrän tän kesällä parvekkeelle. En tiennyt, että voisin ihastua näinkin yksinkertaisen näköiseen palmuun, varsinkin kun en juuri palmuista välitä, mutta katse hakeutuu tähän jatkuvasti. Se on ihana ♥


Jälkikäteen jäi harmittamaan, etten Viherpajasta ostanut vielä sitä peikonlehteä ja alokasiaa. Orkideoja haluaisin ehkä vielä lisää. Noita perhoskämmeköistä erikoisempia tulee sen verran harvoin vastaan, että harmittaa ettei oo varaa ostaa useampaa kerralla :P

Yksi mun tarkoituksista oli myös se, että sisustaisin parveketta kesäksi enemmän juurikin näillä huonekasveilla, jotka kestävät lämmintä ja auringonpaistetta, ei niinkään niin hirveästi kesäkukilla, joita mulla on viime kesät ollut parveke pullollaan. Huomasin jo selailevani noita kesäkukkataimia netistä, mutta en sentäs tilannut mitään :P Toivottavasti muistan nää jutut vielä toukokuussakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti