maanantai 21. maaliskuuta 2016

kevättukka ja ensimmäinen kissakotiutus

Tuossa pari viikkoa sitten värjäsin hiukseni vähän lämpimämmällä sävyllä, tuli taas sellainen olo, että koko tukka kyllästyttää. Punainen väri oli niin sopivasti ylikulahtanut ja juurikasvu monen sentin mittainen, että päätin kekkasta tähän väliin jotain muuta.
Pari vuotta sitten mulla oli hiukset kuparinpunaiset, ja siihen tähtäsin nytkin sillä erolla, että en jaksanut edes yrittää poistaa kulahtanutta punaista alta pois. Näin ollen mun hiukset on nyt ombret kuin itsestään, juurikasvu oranssisen kuparinpunainen, ja muualta vähän tummemman punainen, mutta kuitenkin lämpimän sävyinen. Enhän mä sitä väriä taaskaan saanut kovin hyvin kuviin vangittua, ehkä se sävyero on isompi luonnossa vielä, ja silloin kun on hiukset kiinni.Mun haaveena olisi joskus tässä lähivuosina kasvattaa oma värini takaisin ja olla tunkematta tähän tukkaan niin paljon kemikaaleja tai ylipäänsä käsittelyjä; föönausta, suoristamista, tupeeraamista jne (joita kaikkia teen oikeastaan vaan siksi, että tukka on niin kamala, ohut ja lättänä). Oon kuullut että muutaman vuoden kuluessa hiukset olisivat taas paksummat ja kiiltävämmät, ja sitä siis haluaisin. Ongelma vaan on se, ettei mulla ole mitään hinkua siihen omaan, vaaleaan maantienharmaaseen väriin. En halua olla blondi. Mutta aattelin jos pikkuhiljaa menisin aina vaan vaaleampaan kuparinpunaiseen, niin josko se blondikin sieltä joskus tulisi :P Vaikka vahingossa jonain kesänä kun aurinko tarpeeksi vaalentaa. Henna-punainen olisi yksi vaihtoehto, mutta katotaan nyt miten tää lähtee sujumaan. Että vedänkö sen Pillarbox redin kuitenkin takas jo syksyllä :D


Tällä viikolla kotiutin mun ensimmäisen sijaiskissan omaan, loppuelämänkotiinsa. Pörrö sai uuden kodin Salosta :) Sijaiskodin hoitaja oli aivan murheen murtama, kyllä noihin karva-apinoihin vaan kiintyy niin pirun nopeasti. Pörrö ehti sijaiskodissa olla kuukauden.
Seuraavien kissojen kotiutukset onkin tuossa loppuviikosta, eikä niistä luopuminen ole sijaiskodeille yhtään sen helpompaa, kyllä tässä tää sijaiskotimammakin saa itkeä tihrustaa, se kun käy multa niin helposti :P Mutta onneksi oon enimmäkseen mukana näissä iloisissa kotiuttamisprosesseissa, vaikka se toisinaan voi itkettääkin. Pörrön suhteen ei kumma kyllä itkettänyt vaikka hoitomammaa itkettikin.

Pörrö sijaiskodissa

Palmusunnuntai oli ja meni. Meillä ei koskaan käy virpojia, sillä alaovi on lukossa, mutta se ei tarkota etteikö voitais ostaa ja ite syödä sylillistä suklaata :P Me tosin syötiin pääsiäismunia jo viikkoja sitten, eikä pääsiäisfiilistä tälläkään hetkellä oikein ole. Eilen pyrytti hirveästi lunta, ja vaikka tänään jo paistaa aurinko, niin ei tee mieli mennä rämpimään lumihankeen hakemaan pajunoksia. Mutta tänään kuitenkin on kevätpäiväntasaus tai Ostara, niin ehkäpä tänään saan edes jotain pääsiäistä laitettua. Pääsiäiskukkiakaan mulla ei vielä ole, eikä ruohoa. Voisi sanoa, että tänä vuonna ei oo oikein inspannut.
Kirjotin kuitenkin pääsiäisjutun Nousuun. Pureudutaan jälleen vähän vuosijuhlien alkuperään ja symboliikkaan.

5 kommenttia:

 1. Mulla oli noita ihan samoja toiveita kasvattaa oma hiusväri takaisin just värjäämisen raivostuttavuuden ja muun ylläpidon vuoksi. Pariin otteeseen siitä kampaajalla rutisin ja mun leikkuri sai mut lopulta vakuuttuneeksi siitä, että käsittelemätön hius on tällä tukkalaadulla viellä huonompi ja vaikeampi kuin mitä se on nyt. Mulla on myös ohut, lättänä ja tikkusuora tää hiuslaatu ihan luonnostaan eikä millään tököteillä meinaa pysyä kampauksessa. Ei se hiuslaatu siitä kuulema värjäämättömyydellä ainakaan parane kun se on mitä se on. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas on luonnostaan hieman kihara, pörröinen ja huokoinen hiuslaatu, eikä se oo kadonnut mihinkään vaikka kuinka oon yrittänytkin ;) Eli oon siihen jo alistunut, että semmonen se tulee hamaan loppuun saakka olemaankin. Mulla on selkeesti ohentuneet hiukset kaikkien käsittelyjen myötä, oon 14-vuotiaasta saakka näitä kuitenkin värjäillyt ja suoristellut, eli se paksuus on oikeestaan ainut laadullinen juttu miksi haluisin tota kokeilla. Pienenä olin aika Eloveena-tyttö.

   Poista
 2. Minäkin oisin mieluummin edelleen vitivalkoisella tukalla koska se on minusta esteettisesti viehättävin itselläni. Valitsen kuitenkin mieluummin terveyden kun oon allergisoinut itseni liialla blondaamisella :( Ikääntyminen taitaa tehdä tukasta hauraamman joten pitkän tukan kasvattamiseen ei liene muita vaihtoehtoja näin +30v. Värjäämättömässä omassa hiuksessa tykkään kiillosta, paksuudesta ( jo vuoden kasvatuksen jälkeen pukkaa uutta tukkaa tosi paljon!) sekä ihme kyllä myös väristä, joka on hyvin öh..folk :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun hiustenkasvatusta onkin mielenkiintoista seurata kun itsellä sama tavoite :) Mua ei ole värit onneksi allergisoineet tai mitään, mutta harmittaa vaan kun ihana, paksu tukka on mennyttää. Mun omalla avomiehellä ja monella muullakin ukolla on kadehdittavan paksut hiukset, mutta eihän ne niitä mitenkään käsittelekään.
   Mä kuulin, että myös toi oma väri tasaantuu ja muotoutuu siihen alkuperäiseen muutamassa vuodessa. Esimerkiksi mulla on pienenä ollut hiukset melkeen yhtä vaaleat kuin sulla on ollut värjättynä (ainakin paikoitellen, ja kesällä), niin olisi jännä nähdä onko ne sitä vieläkin tai muuttuuko se sellaiseksi.

   Uskon kyllä että _jossain vaiheessa_ pystyn siihen omaan vaaleaan palaamaan, mutta hitsi kun vaan tykkään niin paljon punaisesta :P Se on se mun väri.

   Poista
  2. Mulla oli kans lapsena lumenvalkea tukka, vaaleempi kuin tuo nykyinen värjätty. Mutta se tais olla kullanvaalea kun ekat hennat lätkäisin tukkaan 12-vuotiaana. Joo näillä luomutukilla täällä kotona on silleen ihanan monisävyiset hiukset, latvat on aurinko vaalentanut monien kesien tuloksena. Mites semmoinen luomuvaalea missä punaisia raitoja tai jotain? Tiedän että se on ehkä ysäriä, mutta ysäri on nyt muodissa ja minusta semmoiset erikoisemmat väriyhdistelmät on just kivoja :) En tiennytkään että se oma väri voi vielä muuttua mutta ootellaan innolla miltä esim. vuoden päästä näyttää.

   Poista