keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

uutta mustetta

Viime viikolla sain hillittömän inspiraation tatuointiin, joka on ollut mulla hautumassa jo pari vuotta. Etsin esimerkkikuvia ja suunnittelin. Kuvaan liittyy jokin kukka, ja sen takia se onkin ollut hautumassa niin pitkään, kun en oo keksinyt, että minkä kukan siihen haluaisin. Floristi, jolla ei ole lempikukkaa...
No enivei, kaikki suunnittelu johti tietysti hirveään tatskakuumeeseen, ja tiesin etten kuitenkaan saa tota suunniteltua kuvaa vielä vähään aikaan (ehkä veronpalautuksista kenties). Kunnes sitten kävi ilmi, että forssalaisen Jailbird Tattoon Titta olisi naistenpäivän kunniaksi Salon Plazassa tekemässä pieniä tatskoja walk-in -periaatteella. En kertakaikkiaan voinut olla käyttämättä tilaisuutta hyväkseni, oli pakko saada jotain. Tämä oli siis hyvin hetken mielijohteesta otettu tatuointi, mutta se ei tarkoita sitä etteikö sillä olisi mitään merkitystä. Koko sunnuntai meni kuvan funtsimiseen, joka ei varmaan pelkiltään sano kenellekään mitään :D Se kuitenkin esittää Skorpionin tähdistöä.Oon aina ollut viehtynyt astrologiasta, tähtitieteestä ja kreikkalaisesta mytologiasta, joten ei ole mitenkään epä-hennimäistä ottaa tähdistötatuointi. Lähes kaikilla tunnetuilla tähtikuvioillahan on oma tarinansa kreikkalaisesta mytologiasta, ja pidän Skorpionin tähdistön tarinasta. Siinä kerrotaan metsästäjä Orionin halunneen tappaa kaikki maailman eläimet, jonka vuoksi maan jumalatar Gaia lähetti skorpionin tappamaan Orionin. Taru kertoo, että skorpioni pisti Orionia kuolettavasti, mutta Orion sai pistokseen vastalääkettä Käärmeenkantajalta. Skorpioni lähetettiin kuitenkin kiitokseksi työstään taivaalle tähdistöksi, ja lopulta myös Orion pääsi taivaalle. Ne asetettiin vastakkaisille puolille yötaivasta, jotta ne eivät enää koskaan kohtaisi ja häiritsisi toisiaan. Näinpä Orionin tähdistön laskiessa taivaanrantaan Skorpionin tähdistö nousee. Voidaan myös sanoa Orionin pakenevan skorpionia.
Jostain syystä tälleen eläinsuojelijatyyppinä samaistun tohon kovasti, fuck Orion :D Vaikka tähtikuviona Orion onkin hienon näköinen.

Skorpionin tähdistön suurin ja kirkkain tähti on sen sydän, punainen jättiläinen Antares, jonka nimi tarkoittaa suunnilleen "Marsin kaltaista". Muita kirkkaita tähtiä ovat saksia tarkoittava Graffias, otsaa tarkoittava Dschubba sekä pistintä tarkoittava Shaula.
Tähdistö koostuu ylipäänsä hyvin kirkkaista tähdistä. Parhaiten sen erottaa kesätaivaalta, mutta Suomessa se on haastavaa kesäöiden valoisuuden takia. Suomessa loppukevät on parasta aikaa havainnoida Skorpionin tähdistö, tai ainakin osa siitä.Mietin muitakin tähtikuvioita tatskaksi, sen ei olisi välttämättä tarvinnut olla juuri Skorpioni, mutta se on kuitenkin myös mun horoskooppimerkki, joten oon siihen ehkä sitäkin kautta eniten sidoksissa.
Jalkapöydän valitsin paikaksi sen takia, että tiesin haluavani sinne jonkinlaisen tatskan, mutta tiesin myös että paikka on perhanan kivulias, joten aattelin tällaisen näin yksinkertaisen kuvan olevan parempi jalkapöytään kuin joku, mitä joutuu paljonkin hinkuttamaan. Oon tähän aivan älyttömän tyytyväinen :) Kuva varmasti kuluu vähän eri tahtia kuin muualla kropassa, mutta murehdin sitä sitten myöhemmin, ainakaan sitä ei ole vaikea vahvistaa ;)
Jos tuota joskus haluaa jotenkin jatkaa, niin voisi olla kiva saada tuonne taakse jotain tähtisumumaista vesivärityylillä. Mutta toistaiseksi näin on vallan hyvä.

2 kommenttia:

  1. Hauska nähdä millainen tatuointi tuli, olin naistenillassa työkeikalla ja meidän piste oli just tuota tatuointipistettä vastapäätä! Varmaan bongasitkin mut siitä, olin se hattupäinen mustiinpukeutuja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei joo! Odotin vuoroani siinä Figarossa ja kattelin välillä mitä te puuhailitte toisella pisteellä. Mietin että miksi mahdat näyttää niin tutulta, nyt selkis :D

      Poista