sunnuntai 11. joulukuuta 2011

tavoitteita

Niin, viime tammikuussa tuli ynnäiltyä edellisvuoden tavoitteiden toteutumista, ja samalla asetettua uusia tavoitteita.

Vuodelle 2011 asetin seuraavat tavoitteet:

- maalata vähintään neljä taulua
Check. Ylittyi aika reippaasti, nimittäin maalasin taidepajan TEVin ansiosta yhteensä 15 taulua, ja 3-4 jäi pajalle vielä keskeneräisinä.

- keksiä Nikkille sopiva aktivointikeino
Buu, en keksinyt. Tai tavallaan kyllä ehkä sittenkin, koska hiffasin, että se tykkäsi valjastelusta tuossa kesällä paljon enemmän kuin aiemmin. Eli ehkä sitten se valjastelu, mutta mä oon ollut itse sen suhteen niin passiivinen, etten voi yliviivata tätä.

- löytää uusi työpaikka
Periaatteessa mun ei ehkä pitäisi yliviivata tätä, koska kyseessä on ollut vaan työelämävalmennuspaikat eikä oikea palkkatyö. Mutta työtä se perskeles kuitenkin on, sanotte mitä sanotte.

- laihtua vähintään 10kg
Ei onnistunut. Semmoset 5-6 kg onnistuin pudottaa painoa, mutta ilmeisesti se kaikki karistettu ylimääräinen ei sitten näy vaa'alla, sillä vaatteet kyllä tuntuvat nyt syksyllä väljemmiltä kuin keväällä, vaikka keväällä nuo kilot itseasiassa jo tiputin. En siis masennu :)

- käydä eläintarhassa
En käynyt, mutta tarkemmin ajatellen, en ehkä haluakaan käydä. Oisko se nyt edes sitten niin kivaa...

- pitää bileet
No mä tarkoitin tässä semmosia vähän suurempia bileitä, joten en pitänyt. Tupareita ei siis ollut, eikä varmaan tuu olemaankaan, eikä muita etkoiluja voi ehkä ihan semmoisiksi bileiksi kutsua, mitä tässä tarkoitin.

- kasvattaa hyvinvoivan kasvin siemenistä
Itseasiassa joo! Kylvin keväällä moniakin kesäkukan siemeniä, mutta mulla ei riittänyt kärsivällisyys niiden kanssa. Ainoastaan aitokissanminttu kasvoi tosi hyvin koko kevään ja kesän, ja olikin tosi hyvän näköinen aina loppukesään saakka, jolloin sille kävi hassusti. Todistusaineistoa:


Se alkoi lopulta jopa kukkia

- lukea 10 kirjaa
Just ja just täyttyy :D Jos siis saan Sarvet luettua vielä tässä kuussa. Tosin mukana on myös kaksi ei-romaania, joten jos niitä ei lasketa, niin sitten ei täyttynyt. Luin tänä vuonna siis: Neil Gaimanin Tähtisumua, J.R. Wardin Herätetyn rakastajan, Kissanomistajan käsikirjan, Myytillisiä tarinoita, Joe Hillin Sydämen muotoisen rasian & Sarvet, Diana Wynn Jonesin Liikkuvan linnan, John Ajvide Lindqvistin Kuinka kuolleita käsitellään & Ihmissataman sekä Stephen Kingin Epätoivon kaupungin.
Ihan hyvin kuitenkin jo viime vuoteen verrattuna, vaikka toiset lukeekin saman määrän kuukaudessa ;)

- aloittaa kuukausittainen säästäminen
HA HA HA! Nii vissiin!
Muoks: Eikun hetkinen. Kyllähän mä voin sanoa säästäväni kuukausittain, koska mistään vakiosummasta ei ollut puhetta :D Mähän saan joka kuukausi S-bonuksia (yleensä joku 5-8€/kk), jotka päätyvät mun S-bonustililleni, jota käytän nimenomaan säästämiseen, eli en ole siltä tililtäni nostanut rahaa kertaakaan.

- pitää parempaa huolta hiuksistani ja ihostani
Jep, sain vihdoin käytyä ihotautilääkärillä ihottumani takia, ja sain siihen tarvittavat lääkevoiteet ja suosittelut, ja nyt on iho pysynyt paremmassa kuosissa. Hiuksistakin oon pitänyt ainakin jossain määrin parempaa huolta, ja sekin tietysti vaikuttaa, että keväällä kävin leikkauttamassa huonot latvat pois.

- pitää huolta parisuhteesta
Jossain määrin onnistunut joo, mutta enemmänkin olisi voinut viettää kahdenkeskistä parisuhdeaikaa ilman tietokoneita.

- säännöllistää kuntoilu, ja kohentaa yleiskuntoa
Keväällä rupes sujumaan ihan hyvin tuo kuntoilu, mutta kevääseen se sitten jäikin. Nyt syksyllä alotin taas uudestaan, mutta tietääkseni mun kunto ei ole kohonnut yhtään, enkä mä säännöllisestäkään kuntoilusta voi puhua.

- käydä jossakin Suomen kaupungissa, jossa en aiemmin ole käynyt
Kävin Oulaisissa, Teijossa, Naantalissa ja Merimaskussa

- muistaa pitää yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin, ja välttää erakoitumista
En oo erakoitunut, päinvastoin oon ollut jopa yllättävän sosiaalinen :P Mutta sukulaisiin pitäisi pitää enemmän yhteyttä, mä oon tän vuoden aikana esim. käynyt hirvittävän harvoin Lohjalla.

- käydä teatterissa
No, oikeasti kävin kattomassa Ismo Leikolan stand-up -showta, mutta se oli Teatteri Provinssissa :D Mutta joo, en siis taaskaan päässyt käymään missään varsinaisessa teatteriesityksessä. Ne on yllättävän kalliita.

- ajaa omalla autollani
Tällä mä tarkoitin säännöllistä ajamista, joka ei toteutunut. Oon kuitenkin istunut jo ratin taakse, mutta en oo halunnut vielä ajaa sillä silleen... kunnolla.

- saada perheenlisäystä ragdollin muodossa :)
Nemo tuli <3 :)

- ottaa tatuointi
Lisko ilmestyi pohkeeseen, tosin käyn jossain vaiheessa sitä vähän tuunaamassa.

- aktivoitua eläinsuojeluyhdistyksen toiminnassa
Sain tän itseasiassa vasta vuoden loppumetreillä alkuun. Vieläkään en oo ihan aktiivijäsen, mutta aloittelemassa sitä toimintaa kylläkin, ja nyt on jo huomattavasti parempi pohja sille kuin alkuvuodesta :)

- opetella jokin uusi asia 
No niitähän riittääkin. Opin a) kutomaan mattoa, b) lisää PhotoShopista, c) virkkaamaan kissanleluja, d) tekemään havueläimiä ja -kransseja, e) olemaan festareilla selvinpäin, f) maalaamaan seiniä väripesutekniikalla, g) käyttämään värikkäämpiä luomivärejä sekä tekoripsiä, h) syömään vähähiilihydraattisesti... Mitähän muuta, ei nyt tuu äkkiseltään enempää mieleen.

14/20 toteutui, eli kuitenkin yli puolet, mikä on ihan jeesbox :) Osa toteutumattomista menee automaattisesti ensi vuoden tavoitteisiin, eli tässä 20 tavoitetta ensi vuodelle:

1. muistaa valjastella varsinkin Nikkin (ja Nemon) kanssa useammin
2. laihtua vähintään 10 kg tai 1-2 vaatekokoa
3. lukea vähintään 12 kirjaa (kivasti yksi kuukaudessa -tahdilla)
4. jatkaa öljyvärimaalausta kotona
5. jaksaa harrastaa ja askarrella myös kotona, esim. pieniä mosaiikkitöitä
6. saada palkkatyö tai opiskelupaikka
7. ajaa omalla autollani (useammin kuin kerran :D)
8. karsia rankalla kädellä ns. turhanpäiväisiä ostoksia esim. eBaysta
9. pitää enemmän täysin tietokoneettomia päiviä Maken kanssa
10. käydä jossain Suomen kaupungissa, missä en ennen ole käynyt
11. käydä teatterissa
12. käydä vähintään neljässä tapahtumassa, joka ei ole keikka, musiikkifestari (luen tähän FME:n), teatteri tms.
13. ottaa ne kaksi tatuointia, joille olen jo hinnankin kysynyt valmiiksi (eli meinaa käytännössä pientä säästämistä)
14. opetella jokin uusi asia
15. käydä varsinkin isän puolen suvun luona useammin kylässä
16. nähdä livenä jokin bändi, jota en ennen ole nähnyt (kuulostaa helpolta, mutta esim. festareilla tulee liian harvoin katsottua mitään tuntematonta bändiä, joten otetaan se nyt ihan tavoitteeksi...)
17. käydä Tampereella, ensinnäkin moikkaamassa kummeja sekä kavereita, mutta kesällä täytyis päästä Särkänniemeen ja ihan sillei olemaan :) Tää pistetään nyt tavoitteeksi, koska tälle vuodelle mulla ei Tampereellakäynti ollut ees tavoitteena. Ja kyllä siitä nyt on liikaa aikaa kun viimeksi siellä ollaan käyty!
18. ottaa about kerran viikossa yhteyttä johonkin vanhaan kaveriin ja kysellä kuulumisia
19. autella SSEY:n ja Keikkamestan porukoita niin paljon kuin suinkin jaksan ja kykenen. Joka juttuun ei tarvitse jaksaa osallistua jos on muutenkin kiirettä, mutta niin usein kuin mahdollista x)
20. myydä tavaraa ja vaatteita kirppiksellä


Kaikenkaikkiaan tavoitteet liittyvät lähes kaikin tavoin jonkin sortin aktivoitumiseen. Mä olen niin hirvittävän laiska ja saamaton, että sellainen asioista innostuminen ja se aktivoituminen ei välttämättä käy ihan käden käänteessä.
Mutta katotaas sitten taas miten ensi vuonna käy :)

2 kommenttia:

  1. Tuohan kuulostaa hyvältä idealta että kirjaa ylös tavoitteita ensi vuodeksi. Varmaan paremmat mahdollisuudet onnistuakin kun on lista asioista. :) Pitäis kyllä itsekin lukea enemmän kirjoja.

    VastaaPoista
  2. Joo, näin on :) "Tavoitteet" ei sitäpaitsi kuulosta sanana niin ehdottomalta kuin joku "uudenvuodenlupaus", tavoitteet on vähän helpommin lähestyttäviä :)

    VastaaPoista