sunnuntai 8. tammikuuta 2012

unohdettuja

Löysin kameran muistikortilta muutamia blogia varten otettuja kuvia, mutta enpä ollut koskaan muistanut niitä tänne laittaa. Joten seuraa hyvin sekalainen pikku postaus.

Ensinnäkin, marraskuussa sain synttärilahjaksi Hannelta tosi kivat skorpioni-nappikorvikset :) Oon käyttänyt korviksia tosi paljon, mutta koska Hanne oli hankkinut ne mulle ajatellen niiden sopivan hyvin mun skorpioni-kaulakorun kanssa yhteen, niin halusin kuvatakin ne sen kanssa. En vain meinannut löytää sitä pirun kaulakorua mistään, kun en ole juurikaan käyttänyt sitä sen jälkeen, kun viime keväänä sain tämän kissariipuksen... Mutta löytyihän se lopulta :) Voisinkin jo pikkuhiljaa vaihtaa kaulakorua :D Tykkään tosta skorpparistakin kovasti.

(tuo sininen on sitten vaan heijastumaa)

Sitten tilasin joulun aikaan vähän kuin itselleni lahjaksi eBaysta muutaman pikkuisen lohikäärmeen. Nämä ovat Enchantican erästä keräyssarjaa, ja näitä Snappa- ja Rattajack-aiheisia pikkuisia figuureja on tehty vaikka kuinka monta erilaista. En nyt kuitenkaan meinaa alkaa näitä sen enempää keräilemään, sillä tykkään kuitenkin enemmän noista toisenlaisista lohikäärmeistä. Rattajack on kyllä sen verran söpö, että jos joku kiva figuuri tulee vastaan, niin saatan ostaa.

Vasemmalla "Rattajack Bowled Over", takana "Snappa Plays Ball", keskellä "Snappa Caught Napping" ja oikealla "Snappa Dozing".

Joululahjaksi ostin eBaysta myös uuden lompakon. Oon tykännyt vanhasta ihan hurjan paljon, mutta se alkaa näyttää jo melko räjähtäneeltä. Uusi on jotenkin paljon kömpelömpi ja isompi, eikä kaikenmaailman korteille ole tarpeeksi tilaa :/ Onneksi ei ollut kallis, ja vaikka onkin tosi nätti, niin en ole vielä päättänyt pidänkö tämän uuden käytössä vai otanko vanhan takaisin.



Ööö... Tälleen vuoden vaihteen jälkeen ollaan koitettu taas pitää tiukempaa linjaa karppaamisessa. Tosin nyt viikonloppuna ollaan tahallaan hieman lipsuttu siitä, koska mä halusin käyttää meidän lasipurkeissa lojunneet spagetin- ja riisinjämät loppuun, jotta saadaan niihin purkkeihin jotain karpimpaa. Niinpä syötiin eilen spagettia ja riisiä jauhelihakastikkeen kanssa, ja voi luoja! Vaikka mulla ei ole moneen kuukauteen edes tehnyt mieli spagettia, niin nyt kun sitä sai, niin kyllä se aika taivaalliselta maistui. Nälkä tosin ei kovin kauaa pysynyt poissa, vaan ahmin muutaman tunnin päästä samanmoisen annoksen.


Kuitenkin tällä viikolla tuli tehtyä myös ihan (s)karpistikin ruokaa ;) Tehtiin mm. täytettyjä paprikoita ja tomaatteja. Mä halusin täytteestä jättää pois sen iänikuisen jauhelihan, ja lopputulos olikin sitten parempi. Me tehtiin täytettä sen verran paljon, että se riitti neljään paprikaan ja kahdeksaan tomaattiin, ja jos mä saan seuraavalla kerralla valita, niin tehdään pelkkiä tomaatteja, ne oli mun mielestä yllättäen parempia :)



Täytetyt paprikat ja tomaatit

4 isohkoa paprikaa
8 isohkoa tomaattia
250g Korpelan kevytkinkkukuutioita
1 kesäkurpitsa
150g / 1 pkt pekonia
200g tuorejuustoa, esim. paprika-chili
päälle juustoraastetta

Ensin paprikoilta ja tomaateilta leikataan hatut pois. Tällä kertaa me tosin halkaistiin paprikat pituussuunnassa, eikä meidän paprikat siis saaneet hattuja ollenkaan. Mun mielestä niitä on kuitenkin tuolla tavalla helpompi syödä. Tomaateista kaavitaan lusikalla sisukset pois. Niistä voi valuttaa enimmät nesteet ja sisälmykset murskata/soseuttaa, ja ne lisätään täytteeseen.

Pekoni leikellään pieneksi ja paistetaan pannulla. Kesäkurpitsa kuutioidaan, ja ne voidaan heittää pekonin seuraksi pannulle, tai lisätä sellaisenaan täytemössöön. Myös tuorejuusto sekoitettiin täytteeseen, joskin mikään ei estä laittamasta tuorejuustonokareita vasta muun täytteen päälle.
Lopuksi vielä juustoraastetta ja hatut päälle. Paistetaan 200 asteessa, paprikoita ehkä puolisen tuntia, tomaateille riittää varmasti puolet vähemmän.


Mitäs sitten vielä...
Niin, viime keskiviikkona ilmestyi Fit Karppaaja -lehti, jonka kävin ostamassa. Käsittääkseni tämä oli siis yksinumeroinen kokeilulehti, ja jos sillä on tarpeeksi menekkiä, sitä ruvetaan julkaisemaan. Korjatkaa jos olen väärässä.
Lehti vaikutti ihan asialliselta, joskaan en jotenkin pysty kuvitella, että karppuksesta noin yleensä voisi saada jutunjuurta moneen numeroon. Lehdessä oli onnistumistarinoita, juttua julkkisten karppauksesta, karppauksen ABC, sekä melko paljon karppireseptejä, mistä tykkäsin tosi paljon. Mua on aina vähän  häirinnyt, ettei karppaus.info -sivuilla ole kuvaa kaikista resepteistä, koska mulle on tärkeää nähdä miltä joku ruoka tehtynä näyttää. Siksi siis tykkään, että noita karppireseptejä oli paljon, niin tiukemmille karppaajille kuin rennommille karppaajille.
Ja tiukemman karppauksen kunniaksi tilasin itselleni myös Karpin Ateriakirjan, joka toivottavasti saapuu ensi viikolla. On pitänyt vaikka kuinka useasti lainata kirjastosta noita karpin keittokirjoja ym., mutta ovat nähtävästi sen verran suosittuja, että ovat jatkuvasti lainassa.

Huomenna on Nunon vuoro päästä studiolle valokuvattavaksi. Eihän mun oikeastaan pitänyt kuin viedä Nikki sinne niitä joulukorttikuvia varten, mutta sitten Annu kertoi, että sillä on studiolla keltainen taustakangas, jota kukaan asiakkaista ei ole iljennyt käyttää. No, enpä mä itsekään oikein keltaisesta pidä, mutta aloin miettiä, että Nunosta saisi varmaan aika kivoja kuvia keltaista taustaa vasten. Niinpä a) minä saan Nunostakin studiokuvia, b) Annu saa mainosta ensinnäkin kissojen kuvaajana, ja toiseksi esimerkkikuvia siitä keltaisesta taustasta. En tiedä, pitäisiköhän sitten Nemokin vielä jossain vaiheessa sinne kuitenkin viedä :D

Söpösti tassut ristissä
Nemon höhlä asento :)

Toissayönä oli vihdoin tänne eteläänkin satanut lunta, ja pakkanen on pitänytkin sen maassa :) Make tosin ei suostunut lähtemään mun kanssa kävelylle kun sillä on kuulemma liian tukkonen olo -.- En sitten yksinkään jaksanut lähteä, ja toisaalta kun kauppareissulla käytiin, niin saatiin huomata, että koko Salo oli kävelyllä tai muuten vaan liikenteessä.

Btw. mun mielestä viikonlopun pitäisi aina olla kolmepäiväinen. Yhden päivän voisi olla tekemättä mitään, makaisi vaan sohvalla, lukisi kirjaa ja söisi suklaata, toinen päivä kavereiden tai sukulaisten tapaamiseen, hauskanpitoon ja bilettämiseen, ja kolmas päivä erinäiseen reippailuun, kodin siistimiseen ja muuhun aikaansaavuuteen. Ei välttämättä tuossa järjestyksessä, ehkä bilettämisen jälkeisenä päivänä se mitääntekemättömyys ja suklaan syönti olis kivempi ;)
Meillä tosin tämä pitkä viikonloppu oli kaikkien päivien osilta kovin rauhallinen. Perjantaina havahduin yhtäkkiä iltaseitsemältä, että mitään en ole saanut aikaiseksi (katselin netistä jotain juttuja koko päivän, enkä enää edes muista mitä). Lauantaina käytiin ruokakaupassa, ja tänään oon vähän siivonnut, mutta tarpeeksi maltillisesti ;) Eilen olis ollut kahden paikallisen bändin keikka tossa Keikkamestassa, ja päivällä olin jo vähän niinkuin menossa sinne, mutta Make rupesi toppuuttelemaan sen flunssansa kanssa. En mä sitten yksinkään halunnut mennä, vaikka todennäköisesti siellä oliskin ollut paljon tuttuja. Ilta meni sitten lähinnä pelaillessa, ja luulenpa tämän illan ohjelman olevan jotakuinkin samanlainen :P Pikkuhiljaa tarttis vaan jotain ruokaa väsätä taas.

4 kommenttia:

  1. Voi jestas onko olemassa jo lehtikin? Mä en itse oikeen pidä tollasista laihdutusjutuista yhtään. Mä olen kuullut niin paljon pahaa tosta karppauksestakin, musta se on jotenki tosi pelottava dieetti. Mutta mutta, ihanat skorpparikorut! Ja lohikäärmeitä ei oo ikinä liikaa missään muodossa <3

    VastaaPoista
  2. Leena, paitsi että karppaus ei ole dieetti tai laihdutuskuuri, vaan se pitäisi ottaa pysyvänä ruokavaliona. Suuri osa toki laihtuu karpatessa, jotkut enemmän ja jotkut vähemmän, jotkut nopeasti ja jotkut hitaasti. Jotkut syövät vähemmän hiilareita ja jotkut enemmän... Eikä karpatessakaan tarvitse orjallisesti noudattaa jotain tiettyä ohjetta tai kaavaa, vaan syö sillä lailla kun itsestä hyvältä tuntuu :) (paitsi JOS haluaa laihtua, niin silloin olisi oltava tiukempi siinä mitä suuhunsa laittaa) Ei siinä mun mielestä ole mitään pelottavaa.
    Varsinkin kun oon ihan omasta kokemuksesta saanut todeta, että olo tosiaan on parempi kun vähentää hiilareita radikaalisti. Ja kun asiaan perehtyy enemmän, niin koko systeemi ja karppauksen vaikutukset alkaa kuulostaa ihan loogisilta. Mullakaan se tiukempi karppaus ei selkeästikään ole vielä hanskassa, kun kiloja on tippunut viime keväästä niin vähän, mutta jospa sitä tän kevään aikana sais rukattua tota omaa ruokavaliotaan sopivampaan suuntaan :)
    Niin ja mä taas en ole kuullut karppauksesta juurikaan kuin pelkkää hyvää :D Mutta jokainen tyylillään, ja sillä mikä itselleen sopii.

    VastaaPoista
  3. Oon vissiin se pakollinen vastarannankiiski koska itse olin valmis joko repeämään huutonauruun tai sitten hakkaamaan päätä seinään kaupassa tuon lehden nähtyäni.... :D

    VastaaPoista
  4. Feline, no reaktiot tota kohtaan tietysti VOI olla myös tuollaiset :D Ite ostin lähinnä uteliaisuudesta, koska niinku sanottua, niin en tiedä miten karppauksesta saisi tarpeeksi asiaa säännöllisesti ilmestyvään lehteen. Ja karpit ruokaohjeet kiinnostaa. Ohuthan toi oli, ja suurin osa niitä ruokaohjeita, mutta kyllä tommosen nyt sillon tällöin vois ostaa :D

    VastaaPoista