perjantai 13. heinäkuuta 2012

viikon sekalaisia pulinoita

Viime lauantaina oltiin viettämässä Maken enon 60-vuotissynttäreitä lounaan merkeissä. Paikkana toimi kahvila-konditoria Kultainen Tuoksu tässä Salossa. Olin ehkä pikkusen pettynyt paikan suhteen siinä mielessä, että kun ulkoapäin se näytti mukavan pieneltä ja intiimiltä kahvilalta, niin se olikin lopulta aika iso sisältä. Tai ei nyt iso, mutta tilava... väljä. Persoonallisesti sisustettu kylläkin, ja mm. myyntitiskin toisella puolen olleissa kaapinovissa oli hauskat haarukka- ja lusikkavetimet :)

Ruoka oli ihan superhyvää ja tulikin syötyä paljon. Oli mm. lohta, kanapastasalaattia currymajoneesilla, lihapullia, kastiketta, porsaanleikettä, kasvisgratiinia sun muuta. Erityisesti kasvisgratiini ja tuo pastasalaatti oli ihan huippuja. Me oltiin vuosi sitten keväällä jotakuinkin saman porukan kanssa myöskin synttärilounaalla paikallisessa Café Riossa, ja vaikka sielläkin oli silloin hyvää ruokaa, niin kyllä nämä Kultaisen Tuoksun sapuskat voittivat ne. Jälkkäriksi oli mansikkatäytekakkua, joka oli kanssa hyvää. Karppiruokavalioon mansikat ei oikein kuuluisi, mutta voi olla että täytyy käydä joku päivä torilta kuitenkin ostamassa litra tai pari... :) Ihan kuin tässä nyt ei muutenkin välillä lipsuttaisi.

Synttärilookki. Vaihdoin kylläkin vyön vielä, ja lopulta ruuan jälkeen maha pömpötti niin paljon että se oli pakko ottaa kokonaan pois :D Näytän tosi kyrsiintyneeltä tässä, mutta oli niin helvetin kuuma ja kiire...
Mekko FB-kirppikseltä - vyö, sandaalit ja leopardileggingssit eBaysta.



Ruokailu rupesi ramasemaan ihan kauheasti (huomaa heti kun syö vähänkin perunaa ja pastaa, toki nukuinkin kyllä yöllä huonosti), ja näytinkin välillä varmaan tosi väsyneeltä ja kyllästyneeltä siellä haukotellessani. Mutta Maken sukulaiset on tosi mukavia, harmi vaan että niitä on tullut suurimmaksi osaksi nähtyä vaan tälleen ison porukan kesken, niin juttutuokiot on jäänyt aika vähäisiksi.


Tällä viikolla alotin aamukuntoilut tuossa lähisalilla. On ollut tosi hyvä fiilis tuosta, vaikkakaan tunnit eivät kovin aikaisin aamulla ole. Spinning ja pumppi ovat klo 10 ja zumba vähän vaille 9. En ole vielä jaksanut salille, mutta oishan tuossa muutama päivä viikossa ihan hyvää kuntosaliaikaa :) Pumpin ohjelma oli valitettavasti aika tylsä tällä hetkellä, joten saattaa olla, että se tulee välillä korvattua kuntosalilla. Lihakset on pumpin jäljiltä kipeät, mutta se ei kuitenkaan ole rampauttanut mua, kuten joskus :D Lisäksi musta tuntui tunnilla, että jaksoin biisit isommilla painoilla kuin ennen, ja ekan kerran eläessäni pystyin tehdä myös ojentajadipit. Olin itse siihen tosi tyytyväinen, sillä oon kuitenkin käynyt pumpissa öh... varmaan jostain vuodesta 2005 alkaen, enkä oo koskaan jaksanut kannatella itseäni dipeissä, joten oon korvannut ne muilla liikkeillä.
Oon viimeksi käynyt ohjatulla zumba-tunneilla varmaan reilu vuosi sitten, ja silloin mua oksetti ja pyörrytti eikä ollut yhtään kivaa, ja siksi päätin suosiolla zumbailla kotona. Nyt oli kuiteskin tosi kiva tunti, hauskoja koreografioita, ja vaikka hengästytti ja tuli hiki, niin ei tullut kuitenkaan heikkoa oloa. En tiedä, voisikohan vuorokaudenaika vaikuttaa? Nyt en ollut syönyt mitään ennen tuntia, mutta illalla pidettäviä tunteja ennen on tietysti tullut jotain syötyä, ja muutenkin koko päivän touhut alla. No enivei, tämä aamuzumba sopi oikein loistavasti, ja on kiva että siellä nyt sitten pystyy käymään :)  On kiva, kun päivän kuntoilut on hoidettu alta pois heti aamusta, tuntuu että on saanut enemmän aikaiseksi. On myös sopinut hyvin tuo, että herään tuntia ennen salille lähtöä, ehdin siinä juomaan ison kupin kahvia, ja syön vasta salilta tultuani. Ei oo tarvinnut miettiä aamupalajuttuja, kun ne on muutenkin mulle niin vaikeita :P

Vaatteita oon saanut jonkun verran... Pari toppia ja housut FB-kirppikseltä, skottiruutukuosiset alusvaatteet (oli pakko ostaa, koska olivat niin ihanan väriset!) ja musta tunika Ellokselta, ja EMP:ltä odottelen uutta pakettia. Se on nyt maanantaista asti lojunut Vantaalla -.- Viimeksi tilasin EMP:ltä sen tyllihameen ja Burleskan topin, mutta nyt hain sieltä vähän sellaista tavallisempaa, mutta kuitenkin alternativetyylistä vaatetusta, mitä voin vastaisuudessa käyttää vaikkapa sitten koulussa tai töissä. Vaarallista kyllä tuo, että EMP siirtyi Klarna-tilin käyttöön, aikaisemmin ei tullut edes sivuja selailtua kun tiesi ettei ole varaa maksaa yhtään mitään etukäteen, mutta nyt sillä ei ole merkitystä. Oon kovasti tykästynyt noihin Vocalin ja Innocentin paitoihin printtiensä perusteella, ja niitä olikin tilauksessa kolme :P
Oon myös myymässä mun keinonahkatakkia, mutta ennen kuin raaskin luopua siitä (etsin sopivaa nahkatakkia tosi pitkään), niin mun täytyy löytää uusi tilalle. Halensilta löytyikin kiva, jonka pistin tilaukseen. Täytyy toivoa, että se on myös sopiva, koska tuo vanha takki roikkuu rumasti päällä, enkä haluaisi sitä enää käyttää :/



Tekstin alkupään lipsumisista puheenollen, mulla tuli kauhea mieliteko lihamakaronilaatikkoa kohtaan, ja päätin väsätä sellaisen keskiviikon pumpin jälkeen. Olin ihan varma, etten pysty sitä edes paljon syömään, että vatsaa alkaa vääntää välittömästi, mutta ei se sitten mennytkään ihan niin. Ei kyllä ihmekään, että "hiilarit lihottaa", kun niitä pitää jatkuvasti olla syömässä lisää. Normaalisti syön korkeintaan kaksi lämmintä ateriaa päivässä (ja hyvin harvoin mitään välipaloja, iltapalana menee joskus turkkilaista jugua tai karppileipää), joskus karppiruokavaliolla riittää yksikin kerta. Tuota makaronilaatikkoa söin kolme annosta päivän aikana, ja tuntui että sitä sai olla koko ajan syömässä. Ei siis pitänyt nälkää ollenkaan :/ Samoin huomasi, että väsytti herkemmin. Eikä se makuelämyskään ollut sellainen, että sitä jäisi kaipaamaan kun tuo laatikko on syöty :D Mutta tulipahan nyt taas vedettyä about vuoden tauon jälkeen :P Kermaperunoita mun on tehnyt mieli jostain tammikuusta lähtien, että niitä täytyy varmaan vielä jossain vaiheessa syödä. Kuten oon aikasemminkin sanonut, niin mun mielestä täntyyppisille satunnaisille mielihaluille voi ihan huoletta antaa periksi. Voihan makaronilaatikonkin tehdä johonkin pieneen uunivuokaan, sellaisen yhden hengen annoksen, jollei halua isoa laatikkoa tehdä (koska varsinkin yksinasujat syövät siitä monta päivää). Sen jälkeen palataan taas hyvillä mielin normaaliin karppiruokavalioon. Seuraavaksi teinkin ihan (s)karpisti ruokaa :)

Ohimennen voinkin muuten mainita, että kesäkuun mittapäivitystä ei tullut, koska ei ollut mitään päivitettävää. Toisinsanoen kiloja ei lähtenyt eikä sen puoleen senttejäkään. Nada! Olin oikeasti tosi yllättynyt, ja pettynyt tietysti, koska en mä nyt niin paskasti ole syönytkään, että se reilu 10cm/kk -putki olisi katkennut :S Osittain kyllä syytän kuumia päiviä nesteiden kertymisestä (varsinkin nyrkin kun puristaa kiinni, niin tuntee kuinka turvoksissa sormet on), mutta jostain muustakin ton nyt täytyy johtua. Nummirockin jälkeisten turvotusten kadottua ehdin käydä jo yhdessä tavoitepainossani, mutta sen jälkeen kilot tulivat takaisin, ja tuohon tavoitepainoon on jälleen yli 2 kg matkaa :/ Kiloklubimerkkailuissa mulla on ollut nyt varmaan pari kuukautta taukoa, joten se täytyy alottaa uudelleen, en näköjään osaa syödä ilman sitä -.- Ja toivottavasti toi liikunnan aloittaminen/jatkaminen nyt sitten auttaa jonkun verran. Vois ehkä pitää myös jonkinlaisen salaattikuurin.

Sain hetki sitten kauhean sisustusvimman, tietysti juuri semmoseen hetkeen, että varaa ei oo mihinkään pariin viikkoon :/ Mitään kamalan isoa mulla ei ole mielessä, oikeastaan haluan tänne olkkariin vaan uuden lattialampun lukuvaloksi sekä yhden cd-tornin lisää, koska cd:t ja dvd:t ei enää mahdu minnekään. Lisäksi varsinkin keittiöön tartteis uudet verhot, koska vielä tälläkin hetkellä siellä on tuollainen ihmeellinen hätävararatkaisu ja aivan väärän kokoiset verhot. Ajattelin Eurokankaasta käydä valkkaamassa jonkun kivan kankaan, ja ne voi sitten vihdoinkin ommella mulle siitä oikean kokoiset verhot!
Koska tällä hetkellä mä en tosiaan oikein voi tehdä mitään, mutta halu oli niin valtava, niin lievensin hätäpäissäni tuota sisustusvimmaa kääntämällä meidän keittiön ruokailuryhmän toisinpäin. Koko tämän 2 vuotta mitä ollaan tässä asuttu, oon ollut siinä kuvitelmassa, että noin päin tuo pöytä veisi liikaa tilaa, ja jostain syystä me ei edes olla kokeiltu kääntää tuota. Lopulta se ei sitten vienytkään liikaa tilaa, vaikka tietysti oudolta näyttääkin. Katotaan jos me osattais olla tuon pöydän kanssa nyt näin päin, ja jos siinä vaikka oikeasti tulis joskus jotain syötyäkin, nyt kun pystytään Maken kanssa istua siinä vastakkain :D No, en toivo liikoja, mutta katotaan.

Kyökki. Ja verhot ihan viturallaan...

Btw., löysin kaverini kissablogista linkin sivustolle (CartoonizeMyPet.com), missä saa muokata/koostaa lemmikkinsä näköisen piirroshahmon. Pitihän sitä käydä katsomassa kuinka aidon näköisiksi meidän kissat muovautuisivat piirroshahmoina, ja sainkin varmaan tunnin tuolla kulutettua :D Tällaisia niistä tuli, olivat lopulta melko haastavia saada "oikean" näköisiksi:


Loppuun vielä muutama kissakuva laatikkoleikeistä.






Sori, tekstistä tuli aika pitkä, kun pitkin viikkoa oon tätä tässä näpytellyt :D
Mukavaa viikonloppua kaikille! Meillä on Maken kanssa huomenna deitit :)

5 kommenttia:

  1. Pakko sanoo että toi sun ja Nunon yhteiskuva on tosi kiva! Näytät ihan joltain suloiselta peikkoneidolta :D

    VastaaPoista
  2. Hmph, on tääki kans. Heti kun vähän nillitän painoasioista, niin vaaka näyttää kolme kiloa vähemmän kuin eilen, eli jälleen oon olevinaan siinä yhdessä tavoitepainossa, mihin tipahdin Nummen jälkeen. Mä en aina ihan käsitä tätä kroppaa...

    VastaaPoista
  3. Toi Kultainen Tuoksu on kyllä ihana kahvila :) pari kertaa oon käynyt, hyvä fiilis jäi.^^
    Se on kylläkin aika erikoisessa paikassa, hiukan syrjässä....ei kaikki ihan heti löydä sitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo totta. Siellä päin kun ei kaikenlisäksi ole mitään muutakaan, niin uskoisin että harva sinne eksyykään. Varmaankin sellainen, että pitää tietää minne menee :)

      Poista