perjantai 28. joulukuuta 2012

tavoitteita 2o12 ja 2o13

Yksi vuosi on jälleen kulunut, ja lienee aika tarkastaa tavoitteet, jotka sille asetin, ja samalla asettaa uudet tavoitteet uudelle vuodelle.


Vuoden 2012 tavoitteet:

1. muistaa valjastella varsinkin Nikkin (ja Nemon) kanssa useammin
- Ei käyty ulkona kertaakaan koko hemmetin vuoden aikana :( Oon niin huono...

2. laihtua vähintään 10 kg tai 1-2 vaatekokoa
- Check! Jee! :) Alakropasta jotakuinkin yksi vaatekoko, yläkropasta kaksi. Melko hankala sanoa, kun vaatekoot vaihtelevat niin paljon, mutta pienempiä vaatteita on kuitenkin saanut ostella.

3. lukea vähintään 12 kirjaa (kivasti yksi kuukaudessa -tahdilla)
- Not a chance. Luin muistaakseni vain kuusi kirjaa, ja seitsemäs on tässä vaiheessa luvussa. Näitä olivat Dean Koontzin Odd Thomas -sarjan Hiljaisten kaupunki ja Kuolleiden kasino, Lilian Jackson Braunin Kissa joka söi johtolangan, Ingrid Fimanssonin Kissa joka ei kuollut, sekä Diana Wynne Jonesin Leijuva linna ja Rönsyilevä talo. Näistä mikään ei oikein erityisemmin säväyttänyt, paljon kehutut Odd Thomasitkin oli mielestäni vähän tylsiä...

4. jatkaa öljyvärimaalausta kotona
- Ei tullut kotona jatkettua. Jatkoin tosin töitä sitten taideverstaalla, ja siellä tuli jatkettua maalaamista, mutta sen jälkeen kun sieltä lähdin, niin en ole kotona vilkaissutkaan maalauksiin päin. Otin sieltä siis pari keskeneräistä taulua juuri siksi, että maalaisin ne valmiiksi kotona.

5. jaksaa harrastaa ja askarrella myös kotona, esim. pieniä mosaiikkitöitä
- Ainoa askartelu kotona on ollut Halloweeniksi ja jouluksi tekemäni ovikranssit :D Mutta täytyy muistaa, että suunnitelmani muuttuivat sen jälkeen kun nämä tavoitteet olin asettanut. En siis sillon vielä tiennyt meneväni takaisin taideverstaalle, ja siellähän sitä tuli taas näperrettyä.

Uusikaupunki by night

6. saada palkkatyö tai opiskelupaikka
- Check. Pääsin opiskelemaan floristiikkaa.

7. ajaa omalla autollani (useammin kuin kerran :D)
- Ajoin loppuvuodesta muutamana päivänä kouluun ja takaisin. Ajoin siis tosi vähän, mutta nekin pari kertaa oli saavutus sinänsä!

8. karsia rankalla kädellä ns. turhanpäiväisiä ostoksia esim. eBaysta
- Myönnän, että enemmänkin olisi voinut karsia, mutta en ole myöskään ostanut mitään turhaa ja hetken mielijohteesta, ja kaikki ovat tulleet kyllä käyttöön.

9. pitää enemmän täysin tietokoneettomia päiviä Maken kanssa
- Noup. En tiedä pidettiinkö yhtäkään niin että oltais kuitenkin oltu kotipaikkakunnalla.

10. käydä jossain Suomen kaupungissa, missä en ennen ole käynyt
- Joo, käytiin Uudessakaupungissa :)

11. käydä teatterissa
- Mmm... Joo! Käytiin Maken kanssa keväällä katsomassa UIT:n Ilon palasia Helsingissä :)

12. käydä vähintään neljässä tapahtumassa, joka ei ole keikka, musiikkifestari (luen tähän FME:n), teatteri tms.
- Mietitääs... SSEY:n ja Animalian Nallepäivä tammikuussa, Kissamaailma.netin miitti ja Maken sukutapaaminen toukokuussa, SSEY:n siivoustalkoot kesäkuussa, Oodi piknik, Miljazz ja Ukin Venetsialaiset elokuussa, ja lisäksi tuli käytyä pariin otteeseen Salon iltatorilla. Niin ja joulun alla osallistuin tietysti Ammattiopisto Livian Floristiikkatalon joulun järjestämiseen. Mutta onko nuo nyt sitten "kunnon" tapahtumia, en tiedä.

13. ottaa ne kaksi tatuointia, joille olen jo hinnankin kysynyt valmiiksi (eli meinaa käytännössä pientä säästämistä)
- Check, ja ne on ihanat :)

14. opetella jokin uusi asia
- Opettelin keväällä taideverstaalla virkkaamaan amigurumeja. Ja nyt syksyllä on tullut paljon uutta tietoa ja taitoa opintoihin liittyen. Yritin myös petrata saksankielen taitojani nettikurssilla, mutta se jäi puolivahingossa kesken. Opettelin myös kokkailemaan ja leipomaan paljon uusia ruokia, ja perinteistä poikkeavilla tavoilla (koska karppaus).

Amigurumi-rausku!


15. käydä varsinkin isän puolen suvun luona useammin kylässä
- Ei toteutunut. Vaikka onhan yksikin kerta enemmän kuin ei kertaakaan, mutta pointti oli kuitenkin ihan muuta x)

16. nähdä livenä jokin bändi, jota en ennen ole nähnyt (kuulostaa helpolta, mutta esim. festareilla tulee liian harvoin katsottua mitään tuntematonta bändiä, joten otetaan se nyt ihan tavoitteeksi...)
- Tänä vuonna tuli nähtyä ihan omalla keikallaan Dead Shape Figure, Delayhead, Arcturus, Deals Death, Erja Lyytinen, Sydobactia, Pyuria, 2 Times Terror ja Black Light Discipline. Festareilla näin Fear Factoryn, Mikko Herrasen, Battle Beastin ja Evil-Lÿnin.

17. käydä Tampereella, ensinnäkin moikkaamassa kummeja sekä kavereita, mutta kesällä täytyis päästä Särkänniemeen ja ihan sillei olemaan :) Tää pistetään nyt tavoitteeksi, koska tälle vuodelle mulla ei Tampereellakäynti ollut ees tavoitteena. Ja kyllä siitä nyt on liikaa aikaa kun viimeksi siellä ollaan käyty!
- Tampereella käytiin peräti kahteen otteeseen; ensin keväällä Ninan synttäreillä, ja uudemman kerran syksyllä, jolloin vietettiin päivä Särkänniemessä. Valitettavasti en kuiteskaan ehtinyt kummeja käydä moikkaamassa.

18. ottaa about kerran viikossa yhteyttä johonkin vanhaan kaveriin ja kysellä kuulumisia
- Njääh. On monia vanhoja kavereita, joiden suhteen oon luovuttanut jo ajat sitten, mutta en oo halunnut myöntää sitä. Jollei heillä ole aikaa tai halua mua nähdä meikäläisen kyselyistä huolimatta, niin olkoon. Ei ystävyyssuhteita jaksa väkisin yllä pitää, varsinkin kun siihen tarvittaisi se toinenkin osapuoli. Miksi vain mun täytyisi nähdä se vaiva, ja kokea pettymykset kun mulle tehdäänkin oharit? On kyllä oikeasti sellaisiakin vanhoja kavereita joiden kanssa oikeasti haluan nähdä ja viettää iltaa, mutta ei ole sekään helppoa näin vanhemmiten vaikka kuinka yrittää :/

19. autella SSEY:n ja Keikkamestan porukoita niin paljon kuin suinkin jaksan ja kykenen. Joka juttuun ei tarvitse jaksaa osallistua jos on muutenkin kiirettä, mutta niin usein kuin mahdollista x)
- Keikkikseen mua ei ole edes pyydetty avuksi, enkä SSEY:nkään kanssa ole paljonkaan jaksanut tehdä. Mutta osallistuin tosiaan siihen Nallepäivään ja siivoustalkoisiin. Hyvin vähän mun energiani riittää mihinkään "ylimääräiseen" tässä vaiheessa, kun on paljon uutta ja pohdittavaa, mutta olisin voinut kyllä puuharyhmän kokouksiin osallistumisen kanssa olla aktiivisempi.

20. myydä tavaraa ja vaatteita kirppiksellä
- Myin keväällä ja kesällä FB-kirppiksillä tavaraa ja vaatteita, mutta edelleen on tosi paljon kamaa varastossa, jotka odottavat hinnoittelua ja kirppispöydän vuokraamista. Eli vähän fifty-fifty.


12/20
Yli puolet kuitenkin toteutui :D


Tavoitteet vuodelle 2013:

1. laihtua vähintään toiset 10 kg tai kaksi vaatekokoa alakropasta.
2. jatkaa opintojani. Laitan tän ihan tavoitteeksi sen takia, että mulla on jo tässä vaiheessa tullut liian useasti luovutusfiilis, että en mä pysty, oon niin huono, pelkään-ahdistaa-jännittää jne.
3. pistää joka kuukausi ainakin 20€ säästöön (sain maksettua puhelimeni osuuden puhelinlaskusta, joten periaatteessa just tämä 20€ säästyy niistä).
4. käyttää Nikkiä ulkona useammin kuin kerran.
5. lukea 7 kirjaa. Lasketaan rimaa hiukan, kun muutenkin näyttää niin toivottomalta, mutta asiat tuskin paranee mitä pidemmälle opinnoissa mennään.
6. käydä jossakin kaupungissa, missä en ole aiemmin käynyt.
7. käydä teatterissa.
8. opetella jokin uusi asia, joka EI liity floristiikkaan.
9. ajaa autoa sännöllisesti ja myös kaupungissa.
10. ilahduttaa Makea useammin esim. joillakin ostoksilla.
11. ottaa uusi lävistys korvan alueelle (esim. tragus, conch tai helix, tai sitten vaan lisää lobeja)
12. vuokrata se saakelin kirppispöytä!
13. maalata ja myydä keskeneräiset tauluni.
14. olla unohtamatta virkkausta, vaikka sitten vaan kissanlelujen muodossa.
15. löytää hyvä rytmi opiskelun, töiden ja kuntoilun kanssa. Kuntoilu pitäisi saada tavaksi, mutta se on ollut aika vaikeaa raskaiden päivien jälkeen.
16. viettää aikaa kavereiden kanssa muutenkin kuin alkoholin merkeissä. Missä on leffaillat pyjamat päällä, ilman meikkiä jne? Kaipaisin tosi paljon sellaista rentoa hengailua kaverin kanssa, yleistä juoruilua, leffojen katselua, mässäilyä ja vähän viiniä. Sellaisia kotijuttuja, mutta kaverin kanssa.
17. ulkoilla / harrastaa ulkoliikuntaa useammin (ainakin pari kertaa kuussa, ja mieluiten jotakin muutakin kuin lenkkeilyä).
18. viettää joku (tai useampi) viikonloppu kokonaan Lohjalla tavaten kavereita. Monesti harmittaa, että ne vähäiset Lohja-visiitit on aina täynnä sukuloimista, eikä oikein ole mahiksia viettää aikaa kaupungilla ja kavereiden kanssa, joten pitäisi joskus lähteä ihan erikseen sitä varten Lohjalle, ja yksin - olisi paljon kavereita nähtävänä.
19. yöpyä reissulla hotellissa. Useasti on tullut yövyttyä kavereiden nurkissa niinä harvoina kertoina kun kotoa ollaan jonnekin lähdetty, mutta hotellissa yöpyminen on välillä mukavampaa. Ja olisi kiva viettää kerrankin sellainen rauhallinen hotelliyöpyminen, ilman viinalla läträämistä, käydä kaupungilla shoppailemassa jne. Mentäisi esim. Tampereelle (koska Tampere on aina jees :)) tai Jyväskylään (oon vaan mennyt autolla Jyväskylän läpi), kateltaisi kaupunkia, moikattaisi kavereita, shoppailtaisi, ja lopuksi yövyttäisi hotellissa ilman ryyppäjäisiä. Se olis kiva. Tai joku kylpyläreissu.
20. petrata ruotsinkielentaitojani vaikkapa nettikurssilla.


Siinäpä niitä taas olisi :) Toivottavasti toteutuisivat hieman paremmin kuin tänä vuonna. Tosin tänä vuonna elämä heitteli niin paljon suuntaan ja toiseen, että useampaan kertaan meni suunnitelmat kokonaan uusiksi. Mutta moni toteutumatta jäänyt tavoite johtuu kyllä ihan meikäläisen laiskuudestakin. No, saa nähdä kuinka monelle vuodelle eteenpäin jaksan asettaa tavoitteita, jotka vaativat jonkinlaista aktivoitumista ja aikaansaamista, ennen kuin huomaan ettei patalaiska ihminen tule koskaan niitä tavoitteita saavuttamaan :D Jos jotain haluaisin itsessäni muuttaa, niin sen laiskuuden ja pelokkuuden. Haluaisin olla rohkeampi, innostuneempi ja aikaansaavampi. Aika näyttää pystynkö ne muuttamaan vai en.

Nämä eivät siis ole mitään uudenvuodenlupauksia, eikä mun tarvitse olla pettynyt itseeni jos kaikki tavoitteet eivät toteudu. Yritän kuitenkin pitää kaikki tavoitteeni realistisina ja helposti saavutettavissa olevina. Suosittelen muillekin :)

6 kommenttia:

 1. Tervetuloa Jyväskylään ;) Vois kokeilla siihen kohtaan myös ton 16. kohdan täyttämistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks :D Siinä toteutuisi samalla myös kohta 6 :D Täytyy pistää vakavaan harkintaan, noin monta kärpästä samalla iskulla, ja tietty ois ihana nähdä sua pitkästä aikaa :)

   Poista
 2. Oi miten ihana postaus, tämähän inspiroi itseäkin yrittämään edes jotakin ensi vuonna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu jos tämä toimii inspiraation lähteenä :) Kunhan muistaa pistää joukkoon myös helppoja juttuja, niin on mukava kun vuoden lopussa huomaa saavuttaneensa edes osan niistä, yli puoletkin on jo aika hyvin! Tai niin koitan ainakin itselleni uskotella... x)

   Poista
 3. Oli kyllä innostava teksti, täytynee itsekin tehä tällainen! Sitten voi lollata vuoden lopussa kun mikään ei toteutunut xD No mutta kuten sanoit niin ehkä ei kannata yhdessä vuodessa suunnitella pelastavansa koko maailmaa, vaan pitää tavoitteet realistisina :) Tuo laiskuus ja saamattomuus on kyllä itsellekin aina ollut ongelma, mikä on outoa koska siitä tulee NIIN hyvä mieli, kun saa jotain aikaiseksi!
  Tsemppiä vielä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä jännä juttu, että vaikka yli puolet noista munkin jutuista toteutui, niin silti on sellanen lollero-fiilis, että enhän mä mitään saanut tehtyä :D Mutta yritys hyvä kymmenen, ehkä :D
   Siittä vaan omia tavoitteita listaamaan! :)

   Poista