tiistai 22. heinäkuuta 2014

kissoille sapuskaa

Yritän pitkästä aikaa kirjoittaa kissapostausta, mutta tuntuu ettei meillä tapahdu enää mitään :D Varsinkaan näillä helteillä, kun kaikki retkottavat vetelinä pitkin kämpän lattioita, kun muutakaan ei jaksa tehdä. En ole viitsinyt viedä kissoja valjastelemaankaan, kun ainoastaan Nikki siitä tykkää edes jossain määrin, eikä toi meidän sisäpiha ympäristönä ole kovinkaan kiva (vaikka ilmeisen jännä se silti aina on...). En ole vielä keksinyt, minne rauhalliseen metsänsyrjään sen voisi viedä ulkoilemaan.

Näin me rötkötetään helteellä!
Etenkin Nemo ja Nuno on taas kesäksi kasvattaneet tosi muhkeat kaulurit. Ovat niin komeita, että ihan harmittaa, kun tietää etteivät ne kaulurit kestä talveen saakka :P "Ylimääräisen" karvan takia Nemo näyttää paljon isommaltakin, siitä on tullut oikeen semmonen rutistettava, pehmoinen halinalle, jos sitä vaan saisi mielinmäärin rutistella x)

Parveke on ollut taas yksi kissojen lempipaikoista, mutta välillä sielläkin on liian kuuma, enkä kyllä ihmettele yhtään. Itsekään en siellä 50 asteessa voi olla kuin tupakan verran silloin tällöin :P Aurinko paistaa alkuillasta niin suoraan parvekkeelle, että silloin pidetään ovi kiinni ja kissat sisällä.

Nemo pehmoilee pöllön kanssa

Vielä mahtuu iso poika pieneen tynnyriin :)

Riitapukarisiskokset mahtuivat pitkästä aikaa noinkin lähekkäin

Erityisesti Nikki on aina innokkaana mukana lakanoidenvaihdossa, mutta jotenkin tuntuu, että se on ihan upouusista pussilakanoista yhtä innoissaan kuin minäkin :D Tässä Nikki testailee uusimpia.


Tein pitkästä aikaa tilauksen Zooplussalle, ja sinne olikin ilmestynyt aika monta uutta tuotemerkkiä tällä välin. Yleensä meidän kissat viittaavat tassulla kaikelle parempilaatuiselle märkäruualle, ja söisivät mielellään pelkkää Latzia, mutta halusin nyt kuitenkin taas jotain kokeilupakkauksia ostaa. Kuivamuona meillä sitten onkin laadukkaampaa, ja tähän mennessä mikä tahansa raksu on tehnyt kauppansa. Niitä voi siis suhteellisen hyvillä mielin ostaa jotain normaalista poikkeavaakin. Pistin tilaukseen kyllä mukaan myös tuttua ja turvallista Sanabellen Grandea. Meillä Nemo hotkii kuivamuonan pureskelematta jollei nappulat ole tarpeeksi isoja, joten siksi meillä useimmiten on tuota, joskus myös Royal Caninin Maine Cooneja. Ennen Nemoa meillä syötiin Orijenia ja Acanaa, mutta niissä nappulakoko on vähän turhan pieni Nemoa ajatellen. Onneksi ainakin toistaiseksi meidän kissojen vatsat on kestäneet jotakuinkin mitä vaan, ainoastaan Whiskasia en enää syötä ollenkaan (koska se tuotosten haju sen jälkeen on ihan järkyttävää), ja Nunolla tuntuu menevän vatsa vähän sekaisin tomaatinmakuisista kastikkeista, mitä esim. Latzilla on.

Pahoittelen valtavaa tuotekuvamäärää :D

"No avaa jo!"


Purkit vähän lommolla, mutta syötetään äkkiä. Melkein mun tatuointi tuossa purkin kyljessä :)

Rakastuin aivan totaalisesti näiden purkkien ulkoasuun ♥Catz Finefood -merkiltä tilasin tavallisemman makuiset purkkiruuat, sekä vähän erikoisemmat pussiversiot, missä makuina on mm. fasaania ja puhvelia.

Cosman ruuat on maistunut meillä vähän vaihtelevasti, mutta pistetään tämäkin laatu kokeiluun.

 *nuusk nuusk* Mitä syödään ensin?

Kokeilin samantien miten raksut maistuu, vaikka arvasin jo etukäteen, että kaikki menee. Sanabellen puolikosteat nappulat haisivat omaan nenään ihan kamalalta, mutta kissat kyllä söivät. Taisi olla omituista, kun se oli kuin kaikki muutkin raksut, muttei sitä tarvinnutkaan pureskella. Tuntui vähän hölmöltä ostokselta :P
Purizonin kalaversiota himoittiin niin paljon, että meinasi sormetkin lähteä siinä rytäkässä. Kanaversiosta tykättiin myös, mutta ei ihan niin antaumuksella kuin kalaversiosta. Molemmat menevät vallan hyvin herkkupaloinakin ja Nunolle koulutusnameina, niin hyviä tuntuivat olevan.
Taste of the Wild upposi kanssa hyvin, joten teinkin siitä ja Sanabelle Grandesta noille seuraavan raksusekoituksen.

Purizonin kalaa tulee varmaan jatkossakin tilattua Granden kaveriksi, kun se noin hyvin maistui. Merkki vaikuttaa myös laadukkaalta, raksuissa on 70% lihaa/kalaa, 30% kasviksia, hedelmiä ja yrttejä, eikä lainkaan vehnää, riisiä tms. On oikeastaan Orijeniin ja Acanaan verrattavissa laadultaan, mutta en muista, että niitä olisi tällä intensiteetillä imuroitu suuhun koskaan :P

 Tää oli meidän lemppari! Lisää tätä!


Kuvasin kokovertailun vuoksi noita nappuloita. Vasemmalla Sanabelle Grande, ylhäällä Taste of the Wild, alhaalla Royal Canin Hair & Skin ja oikealla Purizon. Onhan tuossa Grandessa ihan jättimäinen ero noihin muihin verrattuna!


Ruokakaappi täytetty hetkeksi :)

2 kommenttia:

  1. Ah, pitäs itekki tilata zooplussalta kissansapuskaa ja kahtella poitsuille uus kiipeilyteline ku vanha katkes keskeltä kahtia jo ajat sitte.. :D Pitäs varmaan kokeille tilailla erilaisia nappuloita, jos vaikka sais tuon meidän nirsoperseen opetettua syömään niitä. Pennusta asti se on sanonut ei kaikille koville nameille ja raksuille. Ois ihan hyvä syödä muutaki ku märkäruokaa. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taas saattaa jäädä märkäruuat syömättä jos ne tietää, että saavat raksujakin :P Sen takia pitäs koittaa kuivamuonaa vähentää.

      Poista