lauantai 8. helmikuuta 2014

karkkipäivä

Sattuipa eilen kaupassa pyöriessäni silmään uudet Vallilan kuosit Kettukarkki ja Karkkipäivä. En erityisemmin viehtynyt isoihin tekstiileihin kuten verhoihin, sillä vierastan tosi paljon keltaista ja oranssia väriä, ja isossa pinnassa sitä tietysti on enemmän.

Nuo Pihlaja-/Kettukarkit tuovat kuitenkin mieleeni muistoja viime syksynä menehtyneestä mummustani, ja noiden tietynlainen retrohenkisyys oli mun makuuni. Ilmeisesti aika monenkin mummulassa on tyrkytetty kettukarkkeja, itse muistan omista mummuista ja isomummuistani vain yhden erityisesti näistä tykänneen, hänen lempikarkkeja oli muutenkin kaikki marmeladit. Tein tälle mummulleni viime vuonna äitienpäivänä jopa kettukarkkikimpunkin :) Hän oli yllättynyt, että muistin hänen pitävän noista karkeista, itseäni se lähinnä huvitti, sillä mulla ei ole koskaan tullut kettukarkeista muuta mieleen kuin hänet. Vähän kuin järvenrantamökeistä mulla tulee aina mieleen toinen jo edesmennyt mummini.

Päädyin ostamaan patakintaat sekä leipäkorin, olisin ostanut vielä keittiöpyyhkeenkin, mutta ne oli myyty loppuun. Täytyy käydä ensi viikolla katsomassa uudelleen :)

Laku-Pekka -pannulaput: DIY
Patakintaat ja leipäkori: Vallila / Prisma
Keittiöpyyhe: Anno / Anttila
Serviettiteline: Kuisma, Salo
Tabletit: Citymarket
Pöytäliina ja tuikkulyhdyt: H&M Home


En ole tykännyt yhtään tästä retrosisustuksen uudesta tulemisesta, ja mua on ärsyttänyt, että se on ollut muotia, ja että retro on niin ihanaa. No, riippuu toki hieman asiasta, mutta pääsääntöisesti mun mielestä retroilu ei oo ollut nättiä :P Nyt kuitenkin lähes huomaamatta oon retroillut tuonne keittiöön, ja sinne on puolivahingossa valikoitunut tällaista karkkiteemaa. Jo aikaisemmin siellä oli nuo virkkaamani Laku-Pekka -pannulaput sekä jättimäisiä lakukiekkoja muistuttavat tabletit, ja nyt sinne tuli vielä kettukarkkijuttujakin, ja koska en löytänyt kettukarkki-pyyhettä, ostin tuollaisen Annon "Nami"-kuosisen pyyhkeen Anttilasta. Ajatukset taisi lähteä vähän versoilemaan graafisesta, mustavalkoisesta kuosista ja ostamistani salmiakkikuvioisista pussilakanoista. Meinasin nimittäin ensin ostaa Prismasta Home-malliston mustavalkoisia härpäkkeitä (yli budjetin), kunnes törmäsin tuohon Vallilaan ja kiikutin Home-tavarat takaisin hyllyyn. Mutta ehkä jonain kauniina päivänä niitäkin vielä tarttuu mukaan. Ehkä. Ei kyllä olis tarvetta.

Vallilalta tulee kyllä vähän liikaa mielenkiintoisia kuoseja. Ei mulla oo varaa ostaa kaikkia mitä haluan -.-

Viime keväänä mummulle tehty kettukarkkikimppu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti