maanantai 21. heinäkuuta 2014

koti: III - olohuone

Hehe, viimeksi esittelin keittiön ja parvekkeen lähes vuosi sitten (täällä), ja parvekekin ehti saada hieman uutta ilmettä viime keväänä, kun sen siivosin kesäkuntoon.
Olen koko viime viikon jostain syystä riehunut täällä meidän kämpässä, järjestellyt kaappeja ja heittänyt tavaraa menemään. Ilmeisesti jotain masokistin vikaa meikäläisellä, kun 30 asteen kuumuudessa täytyy moista ruveta tekemään. Mutta nyt olikin sitten otollinen aika tehdä tämä olkkaripostauskin pois alta, kun vihdoinkin tuli tämä siivottua turhasta roinasta :P

Lähdetäänpä liikkeelle.

Oon halunnut pitää olohuoneeni jo pitkään muuten melko neutraalin värisenä (tumma ruskea, musta, valkoinen, harmaa), mutta tehostevärinä on punainen. Näillä väreillä ollaan menty jo 7 vuotta, eikä kyllästytä vieläkään, eikä onneksi Makeakaan :D Välillä tekisi mieli jonkun huoneen tehosteväritystä muuttaa metsänvihreäksi tai turkoosiksi, mutta se jääköön taas jonnekin tulevaisuuteen.
Tänne kun muutettiin, niin vihasin tuota vaaleaa muovilattiaa (tavallaan vihaan sitä vieläkin, sillä se on huonossa kunnossa), ja laitettiin lattialle mahdollisimman paljon tummia mattoja, jotta saadaan se peittoon ja kämppään lisää tummuutta. Nyt oon heittänyt tummemmat matot menemään, ja tykkään siitä että lattia on vaalea, muttei täysin valkoinen.

Näkymä eteisen oviaukolta

Sohvan vieressä aitiopaikalla on kissojen kiipeilypuu, tai avaruusalus, kuinka vain :D Tämä on Peten Koiratarvikkeesta tilattu, mutta ehdottomasti sellainen, mikä olisi pitänyt nähdä livenä ennen ostamista. Ja jos olisin nähnyt, niin en olisi ostanut. Näyttää isoille kissoille tarkoitetulta, mutta esim. nuo pesät ovat tosi ahtaat ja pussukat vääntyvät helposti.

Sohva on löhösohva parhaimmasta päästä, ja myös hyvä nukkua. Tauluna juliste Salvador Dalin elefanttimaalauksesta. Tykkään Dalin töistä, ja olisi kiva saada niitä enemmänkin seinille :) Verhoina toki Vallilan punaista Kelohonkaa. Verhon takaa pääsee parvekkeelle.

Sain vihdoin loppukeväästä ostettua lintuhäkin, joka löytyi SHT-tukusta. Häkkiin pääsi soihtuköynnös.

Näkymä parvekkeen ovelta


Telkkarin päällä on taulu Eternal Tears of Sorrow'n levynkannesta. Tein siitä kuvasuurennoksen entisessä duunipaikassani.

DVD-nurkassa on punainen, pehmeä tuoli, joka on ollut yksi kissojen lempparipaikoista. Nykyisin siihen tosin saa jo vieraatkin istua :)


Osa keräilyharrastuksen hedelmistä on esillä olkkarissa. DVD:istä toki keräilen hyviä leffoja ja tv-sarjabokseja, mutta aivan erityisesti Disneyn klassikkopiirrettyjä pahvikansilla. Sarjakuvista olen kerännyt suurena Don Rosa -fanina tietysti kaikki ankka-albumit, sekä ilmestyneet Nemi-albumit.
Keräilen myös kaikenlaista lohikäärme-aiheista sälää, sekä käyttöesineitä että figuureja. Jälkimmäisiä säilytän lasivitriinissä, ja niiden ostaminen onkin pannassa siihen asti, kun keksin niille lisää tilaa ;) Lähikuvissa on pari lempparifiguuriani.
Niin ja keräänhän tietysti niitä G1 My Little Ponyjakin, mutta ne saavat olla pahvilaatikoissa vielä siihen asti, että saadaan joskus isompi kämppä ja se yksi ylimääräinen huone :)

Keräilen Disneyn klassikkopiirrettyjä, mutta pyrin ostamaan kaikki pahvisilla slipcover-kansilla, joten siksi niitä on vielä melko vähän.

En ole koskaan erityisemmin perustanut sarjakuvista, mutta Don Rosan ankka-albumit on kerätty, samoin Nemi-albumit.






Kiipeilypuuta vastapäätä on laatikosto, jonka päälle oon ahdannut melkein kaikki kasvini :P Nyt sitä on aika rankalla kädellä harvennettu, ja kasvien kannalta se on kyllä ihan väärässä paikassa: ne eivät saa siellä tarpeeksi luonnonvaloa.

Häivähdys industrialia. Koira-viinipulloteline oli löytö kirppikseltä, noita teollishenkisiä kukkaruukkuja ym. on Salossa myynyt ainakin Hong Kong ja Kuisma.



Olkkari on meidän asunnon suurin huone, ja se sisältää vieläpä alkovin. Oon monta kertaa haaveillut, että alkovin saisi siihen käyttöön kuin se on tarkoitettukin, eli nukkumiseen. Olisi hienoa, jos sinne olisi saanut pienen vuodesohvan vieraita varten. Tai vaikka hienomman ruokailupöydän tai jotain. Mutta se jäi vain haaveeksi tämän tavarapaljouden keskellä, ja siitä tuli tietokone-/työnurkkaus. Koska olohuone jatkuu niin pitkälle sisälle asuntoon, niin etenkin alkovi tuppaa jäämään todella pimeäksi varsinkin talvella.

Pari vuotta sitten revittiin olkkarista vanhat tapettikerrokset kokonaan pois, kun kissat sitä oli jo aloittaneet. Vuokranantaja on aina antanut luvan kaikkeen pieneen pintaremppaan ja maalailuun kun ollaan ehdotettu, eikä tämäkään ollut poikkeus. Maalattiin muu olkkari valkoisella, mutta alkovin seinät tummanharmaalla, joka vielä raidoitettiin. Raidat tehtiin väripesulla, ja niistä tuli oikein kivan näköiset :) Olis ollut tosi tylsä jos alkovikin olisi ollut kokonaan valkoinen.
Alkovin maalauksesta vähän enemmän täällä.

Vilkaisu alkoviin keskeltä olkkaria. Melko täynnähän se on.


Työpöytä, joka on aina liian sotkuinen.

En ole inspiraationpuutteessa maalannut pitkään aikaan, mutta tykkään pitää siveltimiä kuitenkin esillä. Ovatpahan ainakin muistuttamassa mua siitä, että siihenkin olisi välineet odottelemassa :P
Lohikäärme-kynttilänjalka oli muistaakseni löytö FB-kirppikseltä.

Kummituspuu. Kyllä, tämä on ihan oikeasti kuollut yksilö. Ja se on maalattukin mustaksi :P Uusi, elävä hankintalistalla taas tälle syksylle.


Lohikäärmekulho Huuto.netistä

Tämä peili on tähän mennessä varmaan ollut paras lohikäärmelöytöni. Tämän löysin paikalliselta FB-kirppikseltä.

Toisella puolen alkovia on kissojen vessa ja "kerrossänky", sekä parit kirjahyllyt ja pikkukrääsää. Kissojen kerrossänky on itse tuunattu vanhasta hyllyköstä, siihen ohjeet ja paremmat kuvat täällä. Vessakoppero taasen on Zooplussasta.

Niin ja on siellä nojatuoli, mikä on yksi kissojen lempipaikoista.

Kirjahyllyltä löytyy yllättäen lisää lohikäärmekamaa, kuva musta ja Makesta muutaman vuoden takaisista Halloween-bileistä sekä kauniita kirjoja.



Nätit kirjatuet löytyi FB-kirppikseltä


Kissojen kiipeilypuu: Peten Koiratarvike
Sohva: Sotka
Sohvapöytä: Ikea
Matot: Koti-idea
Kirjahylly ja CD-tornit: Ikea
TV-taso, hylly ja lasivitriini: Sotka
Laatikosto: Sotka
Tietokonepöytä ja tuolit (=ruokailuryhmä): Koti-idea
Seinähyllyt ja kannattimet: Ikea
Punainen tuoli: Koti-idea
Jalkalamppu: Jotex
Lohikäärmeet: Huuto.net, FB-kirppikset, eBay + ulkomaiset nettikaupat
Industrial-kukkaruukut ja ratas: Hong Kong ja Kuisma
Niittituikkukipot: Tiimari
Koristetyynynpäälliset: eBay, H&M, Anno & Ylhäisten sisustustehdas
Kissanvessa: Zooplus


Sellainen on olkkari tällä hetkellä, ja todennäköisesti tällaisena pysyykin siihen asti kun joskus tästä muutetaan. Kyselkää jos on kysyttävää :)

Eteinen ja kylppäri eivät ole muuttuneet oikein mitenkään sitten edellisen kodin esittelyn, joten en taida niistä viitsiä tehdä päivitettyjä postauksia lainkaan. Eteiseen on tullut uusi kissanvessa, joka samalla toimii istuimena, mutta siitä on kuvia täälläkin :)

10 kommenttia:

  1. Ei hitsi, mun on saatava tollanen kummituspuu, kuolleena ja mustana!! Tiiän sille paikanki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos mulle löytyy uusi tässä alkusyksystä, niin sä voit vaikka saada ton mikä noissa kuvissa on :) Ellet sitten haluu ostaa ihan omaa elävänä, tappaa sitä ja maalata sitten x) Sille mun seuraavallekin todennäköisesti käy niin, joten saan siitä sitten uuden tommosen. Toi on kätsy kun ei tarvii valoa ollenkaan, sopii hyvin tonne alkoviin!

      Poista
  2. Miks aina kidutan itteeni lukemalla näitä kämppäpostauksia :DD Aina kauhee sisustusvimma ja kotivimma iskee, mut ei sitä 12 neliömetrin soluhuonetta kauheesti laitella. Mut ihanan näkönen koti sulla ja söpöjä sisustuselementtejä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tunteen :D Teen sitä jatkuvasti itekin, pyörin omassa kämpässä ympyrää ja harmittelen kun ei voi tehdä sitä eikä tätä... Mutta onneksi vaikkapa tekstiileilläkin saa aika hyvin uutta ilmettä :)
      Mulla ongelmana on krääsän määrä, mutta mistään ei raaski luopuakaan.

      Poista
  3. Aaaa, teillä näyttää niin viihtyisältä! Ja kaikkia ihania pieniä yksityiskohtia ja kaikkea, äää. Mä haluaisin niin jotain uutta hommata tänne meidän kämppään, mutta kaikkia ne on joko a. niin kalliita b. ne ei mahdu tänne c. ne on sellaisia mitkä varmasti meidän kissat tuhoaa jne. :D Ois kiva ees laittaa jotain kasveja piristämään tätä kämppää, mutta kissathan ne tuhoaa jos en minä saa ensin niitä tapettua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :)

      Tohon kasvipuoleen voisi kaikenlaiset amppelityyliset ratkaisut toimia, kuten vaikka tuommoinen lintuhäkkisysteemi. Tai sitten on sellaisia ihan nättejä "minikasvihuoneita", jonne saa pienempiä kasveja lasimökkeihin turvaan nelijalkaisilta :) Tai sitten joku hurrikaani-vaasi tai tavallinen ulkolyhtykin toimis siihen, kun on vaan tarpeeksi lasipinta-alaa, että se kasvi näkyy (ja semmosessa suljetussa tilassa varsinkin näin kuumalla tarvii enemmän vettä). Meilläkin noita nakerrellaan sillon tällön, toisia kasveja enemmän kuin toisia, mutta niin kauan kuin koko puskaa ei pistellä suihin, niin en oo antanut sen häiritä! Joitakin ruukkuja oon joskus kiinnittänyt sinitarralla, ettei kissat pudota, mutta nyt ei oo sitäkään tarvinnut, heh. Mitään heinämäisiä kasveja ei kannattane hommata, ne kissat nakertaa alta aikayksikön x)

      Tässä opintojen myötä kun oon jatkuvasti kantanut kotiin kimppuja ja viherkasveja, niin oon huomannut, että mitä enemmän niitä tuo, niin sitä vähemmän ne kiinnostaa :P Niin ja sit kannattaa toki kissoille kasvattaa omaakin ruohoa, jos se auttais ees vähän :)

      http://4.bp.blogspot.com/-dmFGXJyePpI/Tl4imKL1DzI/AAAAAAAABM8/P76mYaeouOE/s400/kasvih.jpg
      ^ Tuossa yksi esimerkkikuva sellaisesta kasvihuoneesta :)

      Poista
    2. Voi kiitus vinkeistä! Voisin harkita meille ainakin makkariin jotain roikkukukkaa laittaa.. Meillä oliki siellä pari vuotta sitten joku kasvi, mutta jostain syystä se kuoli. :D En oo ikinä saanut mitään kukkaa pysymään kovinkaan kauan hengissä, joko kastelen liikaa tai liika vähän tai sit kasvit ei vaan tykkää musta. Vois ottaa tavotteeksi hankkia jotain kasveja ja yrittää pitää ne hengissä! Oisha ne kivoja. :)

      Mun äiti kasvattaa meidän poitsulle kissanruohoa sillointällöin ja tuo sitten meille kun se on tarpeeksi kasvanut! Siitä pitääki sit nykkiä ruohot pitkin kämppää ja levittää mullat ja lopuksi käydä vielä makoilemassa sen ruohon päällä.. :D Ilo se on pienikin ilo! Siitä tulikin mieleen et pitääpä mammalta kysäistä onko se muistanut laittaa pojille ruohot taas kasvamaan. :P

      Onkohan perus huonekasveissa mitään kissoille myrkyllisiä lajikkeita? Etten vaan pian jotain sellaista mee laittamaan..:D

      Poista
    3. No kaikista yleisimmistä huonekasveista myrkyllisimmät on varmaan erilaiset vehkat ja kultaköynnös, mutta suurin osa aiheuttaa vaan jotain paikallisia ärsytysoireita. Itellä mm. on kultaköynnöstä, jota on selkeesti nakerreltu, ja laikkuvehkaa mulla on siksi, kun se on niin anteeksiantava kastelun suhteen x) Ja kissat on vielä hengissä. Joskus ne on ehkä oksentaneet jonkun nakertamisen jälkeen, eli ehkä kasvi on sitten ärsyttänyt nielua vähän tai jotain. Mutta yleensä kissat kyllä aistii jos kasvi on niin myrkyllinen ettei sitä parane popsia. Vaikka on niitä poikkeuksiakin toki. Ite en meinannut sitä uskoa, kun mulle selitettiin ettei ne kajoa myrkyllisiin kasveihin, mutta pakko se on nyt uskoa kun sen on itse kokenut :P

      Jos sun(kin) ongelmana on kastelun unohtelu, niin tein talvella postauksen huonekasvien hoidosta, ja tuonne loppuun laitoin muutaman kuivuutta sietävän kasvin :) http://extreme-fool.blogspot.fi/2014/02/huonekasvien-perushoidosta-ja-huollosta.html
      Noiden lisäksi esim. timanttiananakset on helppohoitoisia, ja ne näyttää kivalta pitkään, + värejä on paljon erilaisia. Niitä tarvii vaan muistaa kastella myös lehtiruusukkeeseen :) Ja sitten toi mun soihtuköynnös tossa häkissä on myös sellainen, että saa aika maltillisesti kastella.

      Poista
  4. Viihtyisä olohuone teillä :) Mun mielestä toi alkovikin on kiva tollaisena datausnurkkauksena, meillä kun ei oo sellaista niin tuntui aluksi vähän hassulta laittaa tää työpöytä ja kone varsinaisen olohuoneen yhteyteen (eli telkkarin ja sohvan viereen), mut eipä ollut tilanpuutteelta oikein muitakaan vaihtoehtoja.

    Onko toi teidän sohvalla oleva pöllötyynynpäällinen juurikin H&M:ltä? Sieltäpä en oo tainnukaan vielä katella noita eläinaiheisia tyynynpäällisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä toi alkovi jonkinsortin huoneenkorvikkeena menee, en välttämättä myöskään olis halunnut sitä "keskelle olkkaria", ja sitten taas datailupöytä makkariin on mulle ehdoton nounou (eikä sinne kyllä olis mahtunutkaan).

      Toi kellertävämpi tyynynpäällinen on joo H&M:stä, mutta en tiedä onks just noita siellä enää. Toi toinen on ostettu täältä Salosta Ylhäisten sisustustehtaalta, mutta mun mielestä tolla samalla pöllöprintillä myydään esim. valaisimia NetAnttilassa... en siis tiedä minkä "valmistajan" se on, saattaa niitä olla muuallakin :)

      Poista