keskiviikko 28. syyskuuta 2011

palleroisia

Mua alkoi viime viikonloppuna nyppiä kun en osaa käsitöitä. Ei sillä ettäkö mä haluaisin itse esim. neuloa itselleni villapaitoja tai jotain, vaan ihan yleisesti. Mä olin koulussa ala- ja yläasteella teknisten töiden puolella tekemässä kaikkia poikien juttuja, ja tekstiilitöissä kävin pyörähtämässä ne pari pakollista osiota. Ala-asteella äiti opetti mua jonkin verran kyllä kutomaan ja virkkaamaan, ja muistan aloittaneeni silloin jotain yksinkertaista kuten kaulaliinaa ja säärystimiä, mutta en mä niitä koskaan jaksanut valmiiksi tehdä.

Mietin siinä viikonloppuna sitten, että mitäs pentelettä mä nyt voisin alkaa väsäämään, kun en mä itse tarvitse mitään virkattua tai neulottua. Itseasiassa totesin heti kättelyssä, että vaikka esim. sukkaa olis kiva opetella kutomaan, niin mä taidan aloittaa virkkauksesta, ja muistaakseni sillon muksunakin se oli mun mielestä kivempaa, ja virkkuukoukku oli paljon helpompi käyttää.
Ei tuntunut millään löytyvän mitään kivaa, millä voisin harjoitella virkkausta, kunnes törmäsin amigurumeihin. Itse tuskin tuun noilla mitään tekemään, mutta voihan niitä myyntiin pistää, ja itseasiassa töiden puolesta tota ajattelinkin. Mutta ihan tuosta en lähtenyt harjoittelemaan, vaan päätin jo viikonlopun aikana, että voisin alkaa tekemään kissojen leluja. Sekä omille kissoille, että lahjoitukseen eläinsuojeluyhdistykselle. Ehdinkin jo kysyä paikalliselta esyltä minne leluja voi toimittaa, ja kun mulle vastattiin, että moni kissa kaipaileekin jo virkattuja leluja, niin pakkohan mun oli sitten aloittaakin :D Enää ei voi perääntyä.

Tänään mulla vihdoin oli aikaa opetella Youtube-videoiden avulla. Käsityöihmisten mielestä tää koko homma kuulostaa varmaan tosi hassulta, mutta mä en tosiaan ole ollut kovin innostunut tekstiilitöistä (mä esim. pelkään ompelukonetta), enkä oo aikuisiällä tehnyt tällaisia ollenkaan. Ensimmäisen pallon tekemiseen mulla meni yli kolme tuntia, kun jouduin monet kerrat purkamaan koko (pienen) työn. Lanka ei ollut ehkä ihan otollisinta virkkauslankaa, ja lisäksi valitsin mun lempivärejä, enkä suinkaan sen mukaan, josta parhaiten näkisi missä silmukat menee :D Ensimmäisen pallon jälkeen tein vielä kaksi, joiden tekemiseen menikin "enää" tunti/pallo.
Nämä pallot täytin vain pumpulilla, mutta tarkoitus on käyttää myös kuivattua kissanminttua ja valeriaanaa, ja lisäksi meinaan kyllä opetella muitakin muotoja kuin vain tuo pallo ;) Mutta eipä näköjään mitään hirveän yksityiskohtaista kannata tehdä, nimittäin meidän kisujen keskuudessa nämä olivat suuri hitti, ja palloa revitään, heitellään ja potkitaan oikein antaumuksella! Odotan vaan koska lanka alkaa mahdollisesti purkautumaan ja leikit on leikitty. Niitä on jo tämän viimeisen tunnin aikana metsästetty sohvan alta vissiin viisi kertaa, ja yksi sinne nyt jäikin lojumaan, kun en kepin kanssa sohlaamalla saanut sitä ulos... -.- Näitä on siis kotiinkin tehtävä reilunpuoleinen kasa.

Ensimmäinen pallo. Ei mitään priimajälkeä, mutta pallo siitä kuitenkin muodostui :D
Yksi on vasta saatu valmiiksi, kaksi ollut kissojen käsittelyssä. Huomaako eron? :D

2 kommenttia:

  1. Hei wau,mageita! Osaatko kertoo tarkemmin miten teit? silmukkamäärä jne?

    VastaaPoista
  2. Heidi, en osaa kertoa, mutta toi jätkä osaa :D Eli tein siis perässä ja kattelin tän sarjan: (osat 3-9) http://www.youtube.com/watch?v=zALY0mBoLZc&feature=relmfu

    VastaaPoista