tiistai 13. syyskuuta 2011

hankintoja osa II + pientä kokkailua

Viime postauksen aikaisen shoppailuvimman tulokset osa II siis.

Ensin kuitenkin lyhyesti kaikenlaista muuta. Lauantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Lohjalla, edellisestä kerrasta olikin kulunut semmoset 1,5 kuukautta. Jännä juttu ettei siellä olevinaan jaksa käydä kovin usein, vaikka matkaakin on vaan reilu 60km. No, käytiin mutsilla syömässä ja pikaisesti jutustelemassa, sillä oltiin sieltä vielä menossa sukuloimaan kummien, eli Hannen porukoiden luo. Siellä olevinaan ei vietetty, mutta vietettiin kuitenkin sekä mun kummien synttäreitä, että Hannen synttäreitä (ja Hillan nimppareita :)), sillä kaikki niitä juhlivat tässä kuussa. Siellä tuli pitkästä aikaa nähtyä mun äidin toistakin siskoa miehensä kanssa, sekä isovanhempia.
Jäätiin Maken kanssa vielä pariksi tunniksi istumaan kun muut oli jo lähteneet, ja naureskeltiin kilpaa Hannelle ja Villelle ja niiden uudelle kameralle. Tai lähinnä sille kuvaamiselle :)
Tarkotus ei ollut kyllä olla reissussa niin myöhään, vaan piti vielä illalla repiä vähän tapetteja, mutta me oltiinkin kotona vasta yhdeksän aikaan illalla, eikä siis enää revitty tapetteja. Vaan ei se haittaa, oli tosi kiva ilta, ja totesinkin jälkikäteen, että mulla on ehkä maailman ihanimmat sukulaiset <3 Saatiin kummisedältä vielä mukaan sen tekemiä möttösiä ja omppuja niiden omenapuista. Mä jotenkin en muistanut että niillä on omenapuita, ja ehin jo muutamaan otteeseen miettiä, että enkö mä nyt saa keneltäkään omenoita piirakkaa varten :P

Tällainen niistä syntyi.


Omenakaurapiirakka

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 prk kermaviiliä
75 g voita sulatettuna
1 kananmuna

Päälle:
n. 3 keskikokoista omenaa
½ dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1,5 dl pikakaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Pohjan kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Kermaviili, voi ja kananmuna sekoitetaan keskenään, ja sitten nämä mömmöt vielä sekoitetaan keskenään huolellisesti. Piirakkavuoan voi öljytä tai voidella kevyesti ennen kuin kaataa siihen taikinan.
Omenat viipaloidaan ja laitetaan taikinan päälle, ja kauraseoksen ainekset vain sekoitetaan keskenään ja kaadetaan/ripotellaan omenoiden päälle.
Lykätään koko komeus 200-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi.

Tällä reseptillä oon omenapiirakkaa tehnyt varmaan kolme vuotta, koska tää vaan on musta paras ;) Alkuperäinen ohje on pellilliselle (tuplaa kaikki ainekset) ja peräisin Kotikokki.netistä.


Vielä yhdellä reseptillä jatketaan, nimittäin tomaattisosekeitolla, jota tänään tein hyväksi havaitulla reseptillä. Se löytyi Voisilmäpeliä-blogista.

Tomaattisosekeitto

2 rkl oliiviöljyä
1-2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 keskikokoinen porkkana
1 kg tuoreita tomaatteja
2 tl sokeria
1 rkl tomaattipyreetä
4-5 dl vettä
(½ dl kuivaa valkoviiniä, itse en käyttänyt)
1 kasvisliemikuutio
tuoretta tai kuivattua basilikaa
suolaa
mustapippuria
½-1 dl kuohukermaa

"Silppua sipuli ja valkosipuli, viipaloi porkkana ja tomaatit. Kuumenna kattilassa öljy, kuullota sipuli, valkosipuli ja porkkana. Lisää sen jälkeen kaikki muut aineet paitsi kerma ja anna porista n. 30-40 minuuttia. Tomaattien ja porkkanoiden tulisi tämän jälkeen olla aivan pehmeitä. Aja sen jälkeen keitto soseeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja lisää kerma. Nauti esim. krutonkien tai valkosipulileivän kanssa."

Meillä keiton päälle murennettiin fetajuustoa, ja lisäksi oli yrttivoipatonkia. Voin kertoa, että nannaa on :)



Sunnuntai menikin aika pitkälti tapetteja repiessä ja seinän rumia koloja kittaillessa. Eilen saatiin seinä sitten maalattuakin, ja nyt on pakollista seinäremppaa jäljellä enää yksi seinä :) Oon kyllä happyhappyjoyjoy sitten kun sekin seinä on valmis, on nimittäin jo hippasen puuduttavaa tämä repiminen ja maalaaminen... Mehän meinattiin jos repisi makkaristakin tapetit samalla pois, vaikka kissat ei niitä olekaan tuhonneet, mutta veikkaanpa että se jää sitten johonkin muuhun kertaan.

Maanantaina kiinnostus töihin oli pyöreä nolla, eikä kiinnostus noussut paikanpäällä yhtään. Alotin viime viikolla toisen mosaiikkityön, koska yhden taulun täytyy kuivua ennen kuin voin sitä käsitellä, eikä enempää mahdu siihen mun nurkkaukseen kuivumaan, kuin ne viisi jotka siellä nyt on. Tekisi mieli tehdä välillä taas jotain muuta. Mun inhokkityyppi oli tuonut pihapuusta napsittuja luumuja kotiin vietäviksi, ja mäkin niitä kulhollisen otin kun kerran sai. Namnam!



Eilen sain tosiaan Ellokselta paketin nro 1, ja tänään paketin nro 2, joka tosin sisälsi vain alusvaatteita, enkä niitä viitsinyt kuvata. Kaikki oli onneksi täydellisen sopivia, ja vihdoinkin sain kauniit, liilat alusvaatteet :) Paketti nro 1:ssä oli kahdet saapikkaat, joista toiset päätin pitää. Valitettavasti vaan ne hieman matalampikorkoiset olivat tosi huonot jalassa, ja ne mitkä pidin, oli korkeampikorkoiset. Niin eihän tässä muuta, mutta kun mä en tosiaan osaa kävellä korkokengillä, kuten on tullut mainittuakin :D Semmoset kuitenkin halusin, ja nyt mulla on hirveä opetteleminen niiden kanssa, että joskus kehtaan ihmisten ilmoillakin kävellä niiden kanssa. En nimittäin halua olla se facepalmattu näky kaupungilla, joka taapertaa korkkareiden kanssa kuin rampa ankka.
Tuntuu kamalalta, että mä olen kohta 27-vuotias ja opettelen vasta nyt korollisten kenkien käytön.

Nemo esittelee popoja
Niin ja Hannella ja Villellä on tosiaan lokakuun vikana viikonloppuna tuparit, joista on nyt muodostumassa samalla Halloween-bileet. Mä päätin kokeilla josko tällä kertaa löytäisin sopivan kokoisen valmispuvun. eBaysta ja osittain nettiä selaamalla löytyi kolme kivaa vaihtoehtoa, joista lopulta yksi osoittautui liian kalliiksi. Kahden vaiheilla aikani pähkäiltyäni ostin toisen ja jäin jännittämään olisiko se mulle sopivan kokoinen.
Puku saapui mulle eilen, ja onnekseni se oli just eikä melkein mun kokoinen :) Pääsin siis onneksi puvun suhteen tosi vähällä stressillä, nyt täytyy vaan päättää kampaus ja mahdollisesti etsiä pukuuni sopivaa oheistarviketta. En tietenkään halua vielä kaikille paljastaa miksikä pukeudun, näätte sitten Halloweenin jälkeen ;)

7 kommenttia:

  1. Nätit kengät ja ihana Nemo (: munst tomaattikeitto maistuu aina vaan lämpimälle ketsupille, mut tota kuvaa katsoessa alkoi tehä järjettömästi mieli fetaa... makes sense? :D

    VastaaPoista
  2. http://anarchyandguns.blogspot.com/2011/09/pukeudut-kauniisti-palkinto.html

    VastaaPoista
  3. Feline, tää ei ainakaan tod. maistu ketsupille :P Mausteet ja kerma tekee siitä ihan eri makusen. Ja se feta! Ymmärrän kyllä miks sitä alkaa tehä mieli x) Omnom, fetaa!

    Lady Anarchy, kiitos! :) Täytyypä ruveta penkomaan vaatehyllyjä :D

    VastaaPoista
  4. Ihanat saappaat, minkä kokoiset? :D viititkö antaa linkin? 8D

    VastaaPoista
  5. Anne, koko on 42, ja nämä saappaat kyseessä: http://www.ellos.fi/dv/30-Kengat-Saappaat-nilkkurit/Shoesbyellos/_/N-fx7Z1z128ibZ1z141xe?Nr=309447
    Mä oon tottunut suht väljiin kenkiin, ja ainakin mulle myös lesti oli sopiva :) Ovat semmosta pohjemallista, eli tulee about pohkeen puoliväliin. On vetoketju sivussa + nyörit, eli helppo säätää :) Voin suositella.

    VastaaPoista
  6. Jee, hyvä Henni! Korot! Ja hitto miten hyvältä toi kaura-omena juttu näyttää.. :P´´

    VastaaPoista
  7. Toi keitto näyttää kokeilemisen arvoiselta :P *kuolaa*

    VastaaPoista