torstai 29. syyskuuta 2011

koti ♥

No nyt on kotipostauksen aika :D Ensinnäkin pahoittelut pitkästä postauksesta, sillä en halunnut jakaa esim. huoneita omiin postauksiinsa, mutta ainakin tämä on kuvapainotteinen x) Kissat ehtivät tapojensa mukaan about joka toiseen kuvaan :D

Asun siis avomiehen ja kolmen kissan kanssa 63-neliöisessä vuokrakaksiossa Salon keskustassa. Vuoden verran tässä ollaan majailtu, ja tykkään tosi kovasti. Vuokrakaan ei ole paha näin isosta ja lopulta hyväkuntoisesta asunnosta. Ennen muuttoa maalattiin eteisen ja makuuhuoneen seinät uusiksi, ja kissojen saatua olohuoneen tapetit ihan kamalan näköisiksi, päätettiin repiä olkkarin tapetit helvettihin ja maalata tilalle. Jotain väriäkin tuli valkoisen lisäksi :)
Tästä se lähtee, welcome to our hellhole!

(klikkaa kuvia isommaksi!)

Eteinen

Vasemmalla eteisen käytävää ulko-ovelta katsoen, oikealla taas toiselta puolen käytävää. Ulko-oven vieressä on makuuhuoneen ovi.

Vasemmalla vielä eteistä olohuoneen ovelta katsoen. Tuon ruskean tuolin yläpuolella on muutama mun tekemä taulu.
Apteekkarin senkki: Jysk
lohikäärme-seinäkoriste: lahja Hannelta
seinäkyntteliköt: Jotex

Makuuhuone

Parisänky: Sotka
yöpöydät: äidiltä
pöytälamput, verhot ja päiväpeitto: Ellos
seinällä roikkuvat tuikkulyhdyt: Woodstop, Lohja

Teetin kissoista julisteet Ifolorilla, ja kehykset kävin ostamassa Anttilasta.

Mä rakastan pehmoleluja, mutta nämä olivat (lähes) ainoat, jotka tulivat mukanani Saloon. Loput ovat mun isovanhempien luona tallessa.
Kirstu: isän tekemä

Mustat tyynynpäälliset: Ellos
Muut tyynynpäälliset: eBay


Kylpyhuone/WC

Kylppärin seinät olivat alunperin omituisen ruskean väriset, joten me maalattiin ne tummanharmaiksi. Peili oli jäänyt edellisiltä asukkailta, ja iskettiin se tuohon, koska joku vatipää on aikanaan laittanut peilikaapin niin korkealle, ettei siitä näe itseään Erkkikään.
Suihkuverho: Jotex

Lasitiiliseinän yläpuolella oleva palkki maalattiin punaiseksi.

Seinähylly: Ikea
Kissakyltti: StoryArt

Keittiö

Hiemanko pisti naurattamaan tuo Nemon pönötys... :D Keittiöstä maalattiin osa samalla punaisen sävyllä kuin osa kylppäriäkin. Muut seinät jätettiin alkuperäiseen asuunsa, eli vaaleanpunaisiksi.

Verhot: Jotex
ruokailuryhmä: Huonekalutukku
matto: Anttila
seinäkyltti: lahja Hannelta

Tuon ihanan lohikäärmekuvan löysin netistä, muistaakseni DeviantArtista, ja se oli NIIN pakko tulostaa meidän seinälle :) Onko vähän söpö vaiko what?


Olohuone

Olohuonetta eteisestä päin katsoen.
Kissojen Torni-kiipeilypuu: Tassutalli
sohva, cd-tornit, lattialamppu sekä vitriini-kirjahylly-tv-taso -kompleksi: Sotka
sohvapöytä: Ikea
punainen matto: Koti-idea/Toivematto
harmaat matot: Jotex (en voi suositella kenellekään)

Pöytälamppu: Aurinko lahjatavara
verhot: äidin ompelemat
koristetyynynpäälliset: eBay

Olkkaria parvekkeen ovelta katsoen. Huone jatkuu siis tuollaisella alkovilla. Nuo harmaat matot ovat aivan kamalaa kuraa, keräävät itseensä kaiken pölyn ja karvan, ovat sairaan vaikeat imuroida, eivät pysy paikallaan, ja "nukka" on niin pitkää, käytännössä langanpätkiä, että menevät heti littaan. Älkää ostako. Me ostetaan heti paremmat kun raaskitaan.
Matala säilytystaso viherkasvien alla: Sotka

aurinkopeili: Woodstop, Lohja

Kerään siis lohikäärmekoriste-esineitä, sekä -käyttöesineitä, ja tässä suurin osa mun pelkistä figuriineista. Niillä on vielä toistaiseksi aika väljää, tein nimittäin tilaa uusille, jotka saapunevat mulle pian :) Osa näistä on ulkomaanmatkoilta ostettuja, osa netin kautta ulkomailta, ja osa kotimaisista nettikaupoista.
Haltijatonttu: Haltijatontut ceramic sirpale (ystäväni äidin yritys, ja tonttu on hänen käsialaansa)

Gargoyle-kello: lahja Hannelta
lohikäärme-valokuvakehys (odottaa sopivaa kuvaa): FB-kirpputori

Alkovia. Nämä kaksi seinää maalattiin samalla harmaalla kuin kylppäri. Raidat tehtiin sekoittamalla ihan vähän tuota harmaata, ja enemmän valkoista maalia, ja runsaasti vettä sekaan, ja keittiösienellä väripesu.
Jatkettava pöytä ja tuolit: Koti-idea



Lisää alkovia. Alkovi on meidän datausnurkkaus, joskin mä röhnötän läppärin kanssa useammin sohvalla. Mutta tuossa alkovin pöydällä on esim. kaiuttimet, eli musaa kannattaapi kuunnella siinä.
Apupöytä LP-soittimen alla, sekä seinähyllyt kannattimineen: Ikea

Tämä oli suurin syy, miksi kotipostaus vähän venyi, sillä tämä on niin kaunis peili, että se oli ihan pakko saada kotipostaukseen mukaan! Se löytyi FB-kirppikseltä <3

Parveke

Liilasävyinen parveke. Partsi on lasitettu, joten kissat voivat siellä turvallisesti oleskella, ja se onkin yksi niiden lempparipaikoista.
Pöytä ja tuolit: Jysk

Rakastan kukkia ja kasveja, ja todellakin haluaisin täyttää kotini niillä. Valitettavasti sisällä en voi kuitenkaan pitää mitään kukkivaa, sillä kissat ovat niiden kimpussa koko ajan, ja syövät kaikki kauniit kukinnot. Parvekkeelle voin ostaa kukkiviakin kasveja, sillä varsinkin näin talven tullen kissoilla ei ole sinne enää vapaata pääsyä 24/7. Kuvissa on alkuviikosta ostamiani ja istuttamiani syyskukkia :)

Että semmoinen pläjäys. Kyselkää jos on kysyttävää :)
Mä olen varsinainen kotihiiri ja tykkään olla kotona, joten oon halunnut sisustaa sen mahdollisimman mukavaksi, houkuttelevaksi ja lämpimäksi, ja mun lempiväreillä. Poikaystävän kanssa ei ollut mitään tapeltavaa väreistä tai sisustuksesta muutenkaan. Noh, voin veikata ettei sitä niin kovasti moiset kotkotukset kiinnostakaan, mutta en ihan uskois, että se arvostaisi kovinkaan paljon mitään vaaleanpunaisia prinsessaverhoja :P
Taidanpa suunnata seuraavaksi sohvalle peiton alle teekupposen kanssa :) <3

18 kommenttia:

  1. Aivan ihana <3 Tuun pian taas kyläilemään!

    VastaaPoista
  2. Voi miten kivan näköistä :) Saako kysyä, että mistä oot löytänyt nuo kaksi ylemmän hyllyn vasemman puolimmaista lohikäärmettä? T. toinen lohikäärmekeräilijä

    VastaaPoista
  3. Feline, yay! :))

    chrissie, kiitoksia :) Ylempi hylly vasemmalta oikealle: tuo pieni vaaleanpunainen on tuliainen Lefkakselta, mutta oon nähnyt niitä esim. tuolla -> http://www.dragons-keep.co.uk/Dragunz_Family.htm. Siitä seuraava hopean värinen löytyi tuurilla jokakeväisiltä markkinoilta. Tuo musta on muistaakseni Kreetalta ostettu, oranssi Dragunz-sarjan lohis on tuolta samasta Dragon's Keepistä, ja sitten tuon punaisen oikeanpuolimmaisen löysin eBaysta.

    Toi Dragon's Keep on ihan kiva kun siellä on noin kivan näköisiä, värikkäitä kärmeksiä tosi edullisesti, mutta sillonkin kun tilasin ton oranssien Arionin, niin "jouduin" tilaamaan sen, koska melkeen kaikki muut oli out of stock, vaikka nettisivuilla ei sitä olis lukenutkaan. Eli kannattaa varmistaa ensin.
    Löysin toisenkin kivan saitin, joka myy Nemesis Now -lohikäärmeitä, ja sieltä just ostinkin kolme tosi edullista yksilöä ihan kohtuullisin postarein: http://forbiddenpath.co.uk/Default.aspx
    Ja sit myös tuolta -> http://purplepuffin.co.uk/gifts/index.php löytyy paljon, mutta sieltä en oo kertaakaan vielä tilannut.

    Multa jäi kuvaamatta ihan mielettömän hieno kynttilänjalka (ja yksi Hannen antama lahjakärmes, jolla on väriä vaihtava "kristallipallo"), jonka myös löysin sieltä samoilta markkinoilta, mutta se on kyllä esitelty mun vanhassa blogissa -> http://murutus.vuodatus.net/blog/2463879

    VastaaPoista
  4. chrissie, hei ota säkin kuvia sun lohikäärmeistä? Ois kiva nähdä mitä sulla on :)

    VastaaPoista
  5. määäääääää teillä on niin ihanaa ja kotosaa ja lämpöstä ja kaikkee!

    VastaaPoista
  6. Mielettömän upee kämppä
    Aaws, ku Nemo on niiin lutunen tossa pönötyskuvassa <3 Ja onpas hän kasvanu

    VastaaPoista
  7. Ihana koti teillä :)
    Hei oliko tuo teidän alkovin maalausprojekti kuinka hankala? Oon nyt pähkäilly tulevan olkkarin maalaamista juurikin tuolla pesusysteemitekniikalla, mutta jos se on kauhean vaikeaa, niin en tiiä osaanko sitten :D

    VastaaPoista
  8. Kiitos kaikille <3 :)

    Katja, toi väripesu itsessään oli ihan sairaan helppo juttu. Maali tehdään vaan tosi vetiseksi (eli itse maalia tarvii siihen väripesuun tosi vähän), ja me tosiaan pestiin noi raitakohdat semmosella keittiösienellä, missä yksi pinta on karhea (ei kuitenkaan sillä karheella puolella). Pesu sujui tosi nopeesti ja se oli hirmu kivaa! Lopputuloksenhan on tarkotuskin olla epätasanen, joten ei oo ihan niin tarkkaa miten sen pesee. Mä pesin vielä joistakin kohtiin toiseen kertaan, jos tuntui että raidoissa oli semmosia aukkoja mistä pohjaväri näkyi liikaa. Mutta noi raitakohdat me ensin mitattiin tarkasti ja teipattiin pystysuuntasen vatupassin kanssa, että menee suoraan. Se oli tosi vittumaista puuhaa :D
    Kannattaa vaan värit valita huolella silleen, että pohjavärissä ja pesuvärissä on tarpeeksi kontrastia. Mä kokeilin esim. sitä samaa maalisekoitusta laittaa vielä valkosenkin päälle, ja siinä se näytti vaan likaiselta. Me meinataan ehkä vielä maalata makkarin seinätkin, ja voi olla että käytetään tota väripesutekniikkaa sielläkin.

    VastaaPoista
  9. No maalaamisessa on kanssa se hyvä puoli, että jos se menee vituralleen niin sitten vaan vetää siihen päälle jotain muuta :D
    Tykästyin vaan noihin seiniin, mitkä oli tossa Tikkurilan efektimaalaus-pdf:ssä, jotennin kivan näköiset. Värivalintojen kanssa vaan tulee olemaan kauheat säädöt.
    Onneksi ei ite tarvitse sitten mittailla mitään, kun tarkotus ois maalata koko seinä/seinä :) Vaikkakin toi raidoitus on tosi kivan näkönen, tuo tapettimaista tuntua :)

    VastaaPoista
  10. Aivan ihana kämppä! Ja tosi inspiroiva postaus. Ehkä tällä saan taas uutta potkua oman kämpän sisustamiseen :)

    VastaaPoista
  11. Katja, joo mekin kun päätettiin että harmaata tulee, niin ei se siellä värilappujen meressä enää mikään helppo valinta ollut! Harmaatakin on vaikka kuinka monta eri sävyä, lämpimämpää ja viileämpää, tummempaa ja vaaleempaa -.- Tää on nyt sävyä Tyrsky.
    Punanen oli aika helppo päättää, se on sävyä Granaattiomena. Se liila tuleekin olemaan taas vaikeampi, varsinkaan kun sopivaa sävyä ei löydy niistä lapuista joita saa ottaa kotiin mukaan, vaan semmosesta värikartasta mikä on vaan myymälöissä...

    Kiitos Leena :)

    VastaaPoista
  12. Tykkään :) Ihana koti sulla!

    VastaaPoista
  13. henni: kiitos ihan mielettömästi noista linkeistä! :D rikastumista odotellessa.. ^_^
    miun kokoelma on vielä niin pieni, ettei siinä kauheasti olisi kuvattavaa, mutta voishan sitä harkita :)

    VastaaPoista
  14. Löysin googlen kuvahausta tämän sun postauksen, miten teillä on kestänyt nuo jyskin parvekekalusteet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muuten tosi hyvin, mutta viime talvena toisesta tuolista rupes purkautumaan toi muovipunos, luulen että kissat on raapineet sitä ja siksi lähti purkautumaan. Mutta on noi ollut sen verran kivat ja hyvät, että käytiin tänä keväänä ostamassa samanlaiset uudet tuolit :) Pöydässä ei oo ollut mitään vikaa. Enkä oo ainakaan huomannut että olis ruostunutkaan.

      Poista
  15. On kyllä kieltämättä samaa näköä, tosi kivannäköinen kämppä teillä! :)

    VastaaPoista
  16. Aah nuo tyynyt.. löytyisköhän mistään enää samanlaisia Nimim. Tahtoo! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita damaskikuvioisia tyynyjä oli ainakin vielä eBayssa eri väreissä. Varmaan noita muitakin löytyy jos vaan etsii :) Oon siis eBaysta ostanut nuo kaikki.
      http://www.ebay.co.uk/usr/prior.choice

      Poista