tiistai 21. helmikuuta 2012

höpöttel

Eilen aloitin uudelleen työt siellä taideverstaalla. Mun työnimike siellä on askarteluohjaajan apulainen, ja sinne tuli vuodenvaihteessa toinenkin samanmoinen. Eli nyt meitä vastuuhenkilöitä on siinä taidepuolella kolme. Nämä pari ekaa päivää on mennyt lähinnä toiseen apulaiseen eli Lauraan tutustumiseen, ja yhteisiä asioita löytyykin paljon, ja koko ajan ollaan jotakin hölötetty :P Tänään virkkasin pari isoa kissanleluhiirtä, jotta pääsen vähän tekemisen makuun. Tarkoitus on ideoida ja tehdä jotakin pääsiäisaiheista ensi kuun pääsiäismyyjäisiin, mutta se ideointi ei ole ihan niin helppoa kun materiaalien määrä ja laatu ovat rajallisia, eikä yhdistyksellä ole paljon varaa ostaa uusia tarvikkeita. Huomenna meinaan kuitenkin aloittaa muovailemaan sellaisesta massasta roikkuvia, pieniä pääsiäiskoristeita. Tiedättehän, sellaisia joita voi laittaa vaikkapa pajun- ja koivunoksiin roikkumaan.
Lauran kanssa aloitetaan jonkinmoinen työnohjaajakurssi ensi viikolla. Työsopimus mulla on nyt määräaikainen toukokuun loppuun saakka, mutta ymmärtääkseni se voi siitä vielä jatkua tai olla jatkumatta.

Kuntoilu-dvd:itä ja videoita on tullut ihan hirveästi, ja nyt mulla on täällä zumban lisäksi tarjolla kolme eri vatsatanssivideota, varmaan 6 eri strip aerobic -videota, pari muuta tanssivideota, kaksi pilates-ohjelmaa, chiball- ja jooga-dvd:t, sekä potkunyrkkeilyn tyyppinen combat-ohjelma. Niitä oon nyt yrittänyt sitä mukaa tehdä ja kokeilla kun ovat mulle saapuneet, senhetkisen kunnon ja fiiliksen mukaan, ja mahdollisimman vaihtelevasti. Lisäksi on tullut röhnötettyä sohvalla epätavallisen paljon kun ollaan sitä Herculesta katottu iltaisin, ja varmaan sen, kuntoilun ja verstaalla istumisen yhteisvaikutuksesta on nyt muutaman päivän ollut selkä tosi kipeä. Verstaan tuolit ei ole mitään hirveän ergonomisia, ja voi tietysti olla etten mä osaa istuakaan niissä kunnolla :P Ja varsinkin strip aerobicissa selkä sai sentyyppistä jumppaa, mihin se ei ole normaalitanssissa välttämättä tottunut.

Nyt kun oon ollut kohta vuoden töissä jotakuinkin yhtäjaksoisesti, ja joutunut siis aamulla heräämään ja poistumaan kotoa tiettyyn aikaan, niin mulla on ollut vähän ongelmia aamupalan syömisen kanssa. Edellisessä duunissa sen kanssa ei ollut ongelmaa, kun ensimmäinen kahvitauko oli aamulla yhdeksältä, jonka yhteydessä voi sitten syödä sen pienen aamupalan. Nyt on pitänyt syödä aamupala joko ennen töihin lähtöä (joka on siis mulle hankalaa), tai olla syömättä ja odottaa lounastaukoon. Esim. viikonloppuisin juon heräämisen jälkeen vain pari kuppia kahvia, ja saatan syödä jotain ensimmäisen kerran vasta nelisen tuntia heräämisestäni, eikä se tuota mulle minkäänlaisia hankaluuksia. Hankalaa on se, jos mulla sattuu vaikka heti herättyäni olemaan kamala nälkä, tai sitten just tuo, että pitäisi saada jotain syötyä ennen töihin lähtöä, jotta jaksaisi siihen ekaan taukoon asti. Ja kun tuntuu vaan ettei aamulla uppoa mikään, että kaikesta tulee kuvottava olo. Kun sitten taas jonkinsortin aamupalamysliä mulla on tehnyt mieli jo parisen kuukautta, kunnes tänään sitten päätin tehdä sellaista itse, vähähiilariseen tyyliin. Ehdin tuossa sen jo sekoitella, mutta en maistanut vielä. Toivottavasti tuon aamupalan ja pikkunälän kanssa sujuisi nyt tästä lähtien paremmin ;) Vaan ruokakauppaan meni kyllä hirveät määrät rahaa... :S


Näin kokeeksi tein tällaisen sekoituksen:

1 dl pikakaurahiutaleita (nämähän voi jättää pois jos on hiilareistaan vielä tarkempi)
1 dl vehnäleseitä
1 dl kookoshiutaleita
½ dl pellavasiemenrouhetta
½ dl seesaminsiemeniä
1½ dl kurpitsansiemeniä
2 dl mantelilastuja
2 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl kokonaisia hasselpähkinöitä
200g pähkinämix-pussi (saksanpähkinä, manteli, hasselpähkinä, pekaanipähkinä, cashew jne., yht. 14g hh/100g)


Kaupassa lisäksi arvoin soijahiutaleiden kanssa, mutta jätin kaupan hyllylle. Auringonkukansiemeniä oli tarkoitus ottaa, mutta unohtui siinä kaikkia muita paketteja silmäillessä ja hipelöidessä.

Näitä sitten turkkilaisen jugurtin ja pakastemarjojen kanssa :)

Ruokakauppakäynnin yhteydessä kävin Alkosta ostamassa muutaman likööripullon. Mä en oo oikeen koskaan jaksanut hirveästi liköörien kanssa läträtä, ja mun alottelujuomiin on jo vuosikaudet kuulunut lähinnä kirkas viina ja joku blandislimu. Mietin kuitenkin, että joskus olis kiva tehdä kotonakin joku oikeasti hyvä shotti, eikä aina sitä perinteistä tequila/salmari/fisu/jekku/minttu -linjaa. Ostin siis UFO-shottia (I know, helppo tehdä itsekin, mutku toi pullo <3), Sour Applea ja Popple-mansikkalikööriä, ja ajattelin joku kerta testata Felinen ja Insiksen tekemiä Pikkukakkosia. Koitin löytää myös mustikkalikööriä, mutta ei löytynyt kuin tota Poplea. Kotimatkalla muistin unohtaneeni Gallianon, eli en voi vielä Kölliköitä kokeilla kotona :P
Tarkoitus ei ole alkaa shottikaupalla näitä juomaan (mutta vannomatta paras), sillä onhan noi nyt melkoisia hiilari-sokeri-kaloripommeja, mutta kuten sanottu, joskus kiva tehdä kotonakin joku hyvä shotti :)



Tänään tuli Crazy Factorylta muutama lävistyskoru. Hevosenkenkiä ja segmenttirenkaita, pari kaulanauhaa, leopardikorvikset ja vaaleanpunainen helmiäislabret. Noi huulikorut olikin kaikki sellaisia, mitä mulla jo oli, mutta vääränkokoisina. Eli nyt tilasin vaan oikeankokoiset renkaat, ja vähän eri kokoisilla palloilla.
Ellokselle ja Halensille tuli myös pistettyä aika isot tilaukset, tällä kertaa ei motivaatiovaatteita, vaan sellaisia joiden pitäisi mahtua jo nyt, ja esim. muutamat kengät. Jos eivät ole hyviä niin menevät palautukseen, koska saattaapi pihiys taas iskeä vasta siinä vaiheessa, eikä suinkaan verkkokaupan kassalla :D

Loppuviikko menee varmaan samoissa merkeissä, töitä ja kuntoilua siis, ja sitten lauantaina lähdetään Tampereelle, ja sunnuntaina takaisin. Onneksi seuraava "ehdoton" ryyppäyskerta tän lauantain jälkeen onkin vasta maaliskuun loppupuolella. Mahdollisesti tulee kyllä humalluttua jollekin Keikkamestan keikoillekin, mutta saas nähdä. Olis ihan hyvä pitää juomisesta vähän pidempikin tauko, niin ehtis tuo mun painokin asettua taas aloilleen.
Nyt vois vääntää jotain ruokaa. Mössöä.

1 kommentti:

  1. Mössöä! :D Munkin ruuat muistuttaa varsin usein just jotain mössöä. Mut pääasiahan taitaa kumminkin olla et se on hyvää.

    VastaaPoista