keskiviikko 15. helmikuuta 2012

ihan tavallinen tiistai


Mukavaa eilistä ystävänpäivää näin jälkikäteen :P

Meillä ystävänpäivä sujui lähestulkoon samalla tavalla kuin mikä tahansa muukin päivä. Paitsi että Make oli tuomassa mulle aamukahvia sänkyyn, mutta mä menin nousemaan ylös ennen kuin se ehti -.- Lisäksi Maken ostama kukkakimppu toi oman pikantin lisänsä päivän kulkuun... Mähän olen siis kaikkia kieltänyt tuomasta meille kukkakimppuja, siis noita leikkokukkia jotka laitetaan maljakkoon. Kissat joko syövät ne, tai kaatavat maljakon, joten eipä niistä kauan ole iloa kenellekään, syntyy vaan ylimääräistä sotkua :D Niinpä me ei itsellemme tai toisillemmekaan koskaan osteta kukkia, ja nyt mä pyysin Makelta jos se voisi kaupassa käydessään tuoda mulle sieltä jonkun ystävänpäiväkimpun. Kuulostaa siis tosi epäromanttiselta, mutta kissojen takia se on melkeinpä pakko tehdä näin :D Kimppukin on taattua Pirkka-laatua, mutta mitään hienompaa ei tänne olisi kannattanut ostaakaan, se huomattiin samantien.



Sain kimpun maljakkoon, ja sen jälkeen ruvettiin Maken kanssa molemmat häsläämään keittiössä kun tehtiin ruokaa. Sillä aikaa kissat olivat olkkarissa saaneet maljakon kaadettua, jonka huomasin sen jälkeen kun Nuno kävi riehumassa keittiössä. Olin tekemässä muffinsseja, kun yhtäkkiä mun takaa kuuluu kauheaa kolinaa ja sipulit ja valkosipulit sinkoilevat pitkin keittiötä. Nuno oli koittanut hypätä keittiön seinähyllylle, mutta hyppy olikin epäonnistunut ja raasu oli tarrannut kiinni kaikkeen, mihin oli ylettänyt. Mikroa (onneksi!) lukuunottamatta hyllyltä lensi kaikki pitkin keittiötä, ja lähellä oli ettei puolivalmis pitsakin ollut lattialla. Make jäi siivoamaan sotkuja ja mä tulin olkkariin tarkistamaan ettei Nunolle käynyt mitään. Ja sitten huomasin että maljakko oli kumossa.
Loppupäivän kimppu sai olla rauhassa, mutta yön aikana se oli taas kaadettu, ja Maken aamulla herätessä maljakko oli kuulemma löytynyt lattialta, ja nyt nuo kukat on ihan nuupahtaneet jo. Että ei vissiin leikkokukkia taas meille vähään aikaan... :P

Nemo kukkien välittömässä läheisyydessä

Testasin tosiaan toisen kerran kookos-hasselpähkinä-suklaamuffinsseja. Edellisellä kerralla meillä ei ollut kookoshiutaleita, ainoastaan kookosjauhoja, joita käytin samassa suhteessa -> ei hyvä. Mä oon ihan n00bie näissä vhh-leipomisissa, enkä tiennyt mitä eroa on kookoshiutaleilla ja -jauhoilla. Jauhot imevät nesteitä ihan hirvittävästi, joten ekasta satsista tuli ihan murenevia ja kuivia. Tämä toka satsi onnistui muuten paremmin, mutta mun mielestä olisivat saaneet olla uunissa pidempään kuin ohjeistetun 7 minuuttia... Eli jos vielä yksi satsi :D Mutta maku oli ihan superhyvä, ja siksi tahdonkin saada tällä ohjeella täydelliset muffinssit :) En ole aiemmin juurikaan tykännyt kookoksen mausta, mutta nyt näköjään tykkään. Tosin veikkaanpa, että Bounty-suklaapatukat olisivat edelleen mun mielestä pahoja :P


Kookos-hasselpähkinä-suklaamuffinssit

2 munaa
1 dl makeutusjauhetta
50g tummaa suklaata (kaakaota väh. 70%)
125g sulatettua voita
1,5 dl mantelijauhoa
3 rkl hasselpähkinärouhetta
1 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl kaakaojauhetta
1 dl vahvaa kahvia


Vatkaa munat ja makeutusjauhe vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon. Sulata voi ja suklaa esim. vesihauteessa, ja lisää taikinaan. Viimeiseksi sekoita kahvi kevyesti muuhun taikinaan.

Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 min. Karppaus.infon ohjeessa oli 7 min, mutta mielestäni se oli liian vähän. Itse heitin muffinssipellin koloihin paperivuoat, ja 12 muffinssia näistä tuli. Jos jättää paperivuoat pois, niin näistä saa isompia muffinsseja, mutta vähemmän.



Eilen tuli tässä kotona kokeiltua muutamaa tanssivideota. Pakko etsiä kaikenlaisia kuntoiluvideoita netistä, kun a) ei ole varaa käydä salilla, ja b) siellä ei ole tarpeeksi esim. erilaisia tanssitunteja. Musta tuntuu nyt, että Lohjalla niitä tanssitunteja oli ihan älyttömästi erilaisia, kansanopistossakin. Täällä kansanopistolla on vaan tyyliin paritansseja... Kovin häävi ei kyllä ollut netinkään tanssivideotarjonta, mutta sain sentään eilen kokeiltua superyksinkertaista tanssivideota, minkä tekemisessä kyllä tuli ihan hikikin, ja sen perään vielä vatsatanssia, josta sain vatsalihakseni kipeäksi :) Se huono puoli noissa videoissa on, että jos innostuu usein treenaamaan, niin noissa ei ole yhtään vaihtelua... Siksi oon yrittänyt löytää paljon erilaisia juttuja, että olisi varaa valita. Ja kunto jos tässä vähän kohoaisi ensin kotosalla, niin olisi kivempi lähteä taas salille harrastamaan. Olo on ainakin jo parempi, ja kroppa tuntuu kevyemmältä ja notkeammalta. En tiedä onko se vaan toiveajattelua, mutta hyvä fiilis on kuitenkin aina hyvä fiilis ;) Ja kylläpä tuli tosi iloinen olo eilen ton tanssimisen jälkeen... kyllä se vaan on niin mun lajini. Täytyy vaan kokeilla, että minkälaista tanssia ylipäänsä pystyn harrastamaan mm. noiden mun polvieni takia. Tähän mennessä zumba ja vatsatanssi on sopineet mulle ihan hyvin, niissä kun ei ole ollut mitään polvia rasittavia liikkeitä, kyykkyjä tms.

Lopuksi vielä blogista asiaa. Moni bloggaaja aina kertoo kun blogi täyttää vuosia. No mulla ei enää ollut hajuakaan kuinka kauan oon tätä Extreme Fool -blogia kirjottanut, joten otin selvää. Ensimmäinen blogimerkintä mun silloisilla Extreme Fool -kotisivuilla on kirjoitettu 1.1.2004, eli tuossa vuodenvaihteessa mun blogini täytti 8 vuotta :D Melko kauan on tullut siis jo lätistyä tyhjänpäiväisyyksiä...

Extreme Foolin layout vuonna 2005... Hauskaa, että blogin värimaailma on vieläkin jotakuinkin sama :D

Ensimmäinen blogimerkintäni. Olivat sillon melko paljon lyhyempiä kuin nyt x)

Onko muilla ollut viime aikoina Bloggerin kuvanlisäyksessä ongelmia Firefoxilla? Itse oon joutunut nyt postauksien tekemiseen käyttämään Chromea, kun Firefox ei suostu yhteistyöhön Bloggerin kuvanlisäyksen kanssa... -.-

11 kommenttia:

  1. Meillä ei kanssa selviä mitkään kukkaset hengissä, kaktuksetkin pitää tappaa, huoh noita kissoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on noi muutamat viherkasvit pysynyt hengissä nyt jo useamman vuoden. Tai pari niistä on kyllä kertaalleen vaihdettu, mutta edellinen kuoli kyllä ihan mun käsittelyssä :D Mutta jos meille tuodaan joku kukkiva ja tuoksuva kukka, niin se ei kyllä selviä hengissä.

      Poista
  2. Muffinsseja! Mun on niiiiin pakko kokeilla noita! Mulla on toisinaan kova ikävä kahvipullaa. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Vie hyvin makean nälän, muttei oo kuitenkaan liian makeita :) Ja hiilareitakin vain 3g/muffinssi!

      Poista
    2. Mulla on nyt testierä menossa uuniin, jos nää onnistuu ni tiedän mitä tarjoon synttäreillä viikonpäästä! ^^

      Poista
  3. Kissat ja kukat.. Meillä yhdistelmä ei vielä oo toiminu, mutta josko nyt yritettäis uudelleen. Ei maljakkokukkia, mutta ehkä tommoita oikeita viherkasveja.

    Ja ää, ei tommosia leivonnaiskuvia saa ollenkaan laittaa, kun tulee kauhee himotus sitten itellekkin! Eli herkun näköisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä noi kissat jossain vaiheessa vaan kyllästyi noihin pelkkiin viherkasveihin... jotakuinkin siinä vaiheessa kun laitoin niiden juomakipon niiden kasvien viereen. En tajua mitä merkitystä sillä on jos mitään, mutta niin siinä vaan kävi :D En uskalla kokeilla söiskö ne noi kasvit jos niiden paikkaa vaihtaisi...

      Poista
  4. Onpas herkullisen näköisiä muffinsseja. :P Mie oon ihmetellyt kun todella monet sanoo, että kukat eivät menesty heillä kissojen takia. Porukoiden tykönä sai kukat olla aika pitkälle rauhassa. Tosin liekkö vaikutti se, että porukat asuu maalla ja kissa sai melko vapaasti liikkua ulkona jyrsimässä pensaita, jne.

    Mulla on ollut kans ongelmia kuvien lisäämisessä Bloggeriin, ja Firefoxia miekin käytän. En ole tosiaan älynnyt kokeilla muita selaimia, vaan olen kiroillut ongelman kanssa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chromella toimii hyvin, mutta on jotenkin rasittavaa avata toinenkin selain, jotta saa postauksen tehtyä :P Vaikka Chrome on kyllä ihan hyvä muutenkin, mutta en oo vaan vielä tottunut käyttämään pelkästään sitä.

      Poista
  5. Mä sain tulppaaneja eilen ja mitä oon tässä katellu, ei oo kumpikaan kissa vilkassukaan maljakkoa päin. No eipä ne yleensäkään välitä rehuista, liekö siksi, ku meillä on niitä niin paljon, että katteja jo kyllästyttää. :D Enemmän oon huolissani koirasta, jonka hännän korkeudella se maljakko on...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sekin voi tietysti olla mahdollista, että meillä niitä on kerran kahdessa vuodessa eli saletisti kiinnostaa :D Jos alkaiskin ostaa pari kimppua kuussa, niin ehkä kissat kyllästyisi? :D Vois kyllä olla kokelemisen arvoinen, mä kun kuitenkin tykkään kukista.

      Poista