tiistai 15. toukokuuta 2012

äitienpäiväviikonloppu

Äitienpäivä olikin täyteen buukattu äitien juhlimista. Päivällä ajettiin Lohjalle mun äitiä moikkaamaan, ja meille oli pöytä varattu Lohjan pari vuotta sitten avatusta intialaisesta ravintolasta Amarista. Toi Amar siis avattiin aika pian sen jälkeen kun mä muutin Saloon, eikä oo ollut oikeen sopivaa tilaisuutta käydä siellä syömässä ennen kuin nyt. Ja voisin veikata että meidän Lohja-visiitit saattaa tästä lähtien pikkusen pidentyä, koska tuolla on kyllä pakko käydä syömässä useamminkin! Aivan taivaallisen ihanaa ruokaa!

Äipän kanssa

Meillä kaikilla oli tosi kova nälkä, joten päätettiin a la carten sijaan ottaa ruokamme buffetista, missä oli äitienpäivälounas. Tupa oli ihan täynnä, joten listaruokia olis varmaan saanut odotella vähän pidempään. Kaikkea piti maistaa, ja en tosiaan tuollaisissa tilanteissa hirveästi nipota hiilareiden kanssa, vaan otin kyllä riisiä ja leipääkin. Vaikka ei oo riisiä tehnyt mieli karpatessa, niin ai jestas että se oli hyvää! Se oli toki intialaisittain maustettua, että sekin saattoi vaikuttaa. Otin alkupalaksi pienen annoksen kanakeittoa, ja harmitti itse "pääruuan" jälkeen, ettei vatsaan mahtunut vielä pienenpientä annosta soppaa, koska en vaan ole ikinä syönyt yhtä hyvää kanasoppaa. Olin totaalisen myyty. Jälkkäriä mun ei pitänyt syödä, mutta äiti sanoi että "tuu nyt mun kanssa kattomaan sitä kakkua", ja enhän mä kehannut sitten mennä vaan pällistelemään :D Siellä oli tosca-kakkua, joka oli maustettu kardemummalla, ja se oli mun mielestä tosi paljon parempaa kuin tosca-kakku normaalisti (joka on lähinnä osastoa yök-en-syö). Onneksi palat oli pieniä x)

Vaikka olevinaan otin kaikkea tosi vähän, niin kun nykyisin on kotona tottunut syömään niin pieniä annoksia, niin ei tuommonen meinannut muhun mahtua alkuunkaan. Pääruokalautaselta olin ehtinyt syömään ehkä puolet kun olin jo hätää kärsimässä, mutta oli niin hyvää että oli pakko jaksaa :D


Alkuruokana salaattia ja ihanaa kermaista curry-kanakeittoa <3

Äitienpäivälounasbuffetista sekalaista settiä (bainkan targaria, riisiä, sekalaisia kasviksia intialaisittain, bearnaisepossua, butter chickeniä, currykanaa sekä chicken pakoraa) 

Amarista lähdettiin mahat pystyssä kohti mummulaa, missä olikin molemmat äidin siskot osittaine perheineen. Siellä tuli puoliväkisin juotua jälkkärikahvit ja maistettua täytekakkua, ja mun maha oli varmaan ilmapallon kokoinen -.-
Kuuden aikaan lähdettiin Maken kanssa takasin Saloon, sillä ympättiin kyläily Maken äidin luo samalle illalle. Siellä oli pakko vähän maistaa Seijan leipomaa paholaisenkakkua, mutta onneksi suurin osa ajasta meni ihan vaan jutellessa ja Timi-koiraa rapsuttaessa. Maken porukoilla on vapaa-ajanasunto tuossa Teijolla, ja kysyin anoppikokelaalta josko sieltä löytyisi mulle nokkosia. Ei kuulemma osannut luvata semmoisia, mutta olivat viikonloppuna löytäneet kuitenkin nuoria nokkosia kun olivat pihaa siivonneet, ja Seija toi mulle sitten pienen muovipussillisen niitä :) Meinaan kyllä jossain välissä kerätä noita lisää itsekin, mutta sainpahan nyt ensimmäisen satsin ryöpättyä ja pakastimeen. Viime hetkellä muistin, että tuosta nokkosen ryöppäysvedestä saa hyvää ja luonnollista kukkalannoitetta, joten sain sitäkin sitten vähän talteen :)

Nokkosten ryöppäystä

Lauantaina tuli itse tehtyä tällaisia pöperöitä:

Täytettyjä kesäkurpitsoja (ja hirveä määrä tuorejuustoa päällä), kukkakaalimuusia ja salaattia

Pizzaa tällä pohjaohjeella

Ekoja kertoja tehdessäni ja syödessäni kukkakaalimuusia en hirveesti siitä pitänyt, vaikka kukkakaalia muuten syönkin, sekä kypsänä että raakana. Mutta oon koittanut nyt totutella siihen, sillä toi on niin hyvä tapa saada päivän kasvisannos nousemaan kohisten. Mä ainakin muinoin olin monesti aika järkyttynyt, kun rupesin laskemaan syödystä perunamuusiannoksesta, että kuinka monta perunaa sitä nyt tulikaan syötyä. Ei se tunnu isolta määrältä kun sen syö muusina, mutta helposti saattoi mennä yhdellä aterialla 4-5 perunaa, enkä tod. olis ikinä jaksanut niin montaa keitettyä perunaa aterialla syödä. Vaikka oon nyt pitkään karpannut, niin esim. Kiloklubin kasvispallo on aika harvoin vihertänyt, eli en oo siltikään saanut syötyä sitä reilua puolta kiloa päivässä. Ja siksi tämä kukkakaalimuusiin totuttautuminen ja ahkera lisukesalaatin tekeminen. Ja nyt syön tota muusiakin ihan hyvällä ruokahalulla :) Napsaisin tuohon versioon ekat huiskut meidän omasta ruohosipulista. Uskon, että paino on ehkä jumittanut juuri kasvisten vähyyden takia, sillä sekin on lähtenyt laskuun heti kun lisäsin kasviksia ihan tietoisesti.

Tuli ostettua aineksia myös erilaisiin smoothieihin, niin marjapohjaisiin kuin kasvispohjaisiin, sillä nimenomaan sitä vihreää pitäisi saada lisää, ei niinkään marjoja ja hedelmiä. Avokadot oli vielä raakoja, joten en päässyt testaamaan vielä vihersmoothieta. Tein siis marja- ja hedelmäpohjaisen smoothien, mistä en nyt kuitenkaan ottanut kuvaa, kun en jaksanut koristella sitä kuvauksellisen näköiseksi :P Laitoin siihen puolisen desiä pakastemustikoita, desin pakastevadelmia, yhden kiivin, muutaman palan säilykeananasta, pari nuppua parsakaalia, ruokalusikallisen heraproteiinia, saman verran mantelijauhoa, vähän pakastettua basilikaa, muutaman ruokalusikallisen turkkilaista jugurttia, lorauksen kermaa, aavistuksen makeutusta sekä puolikkaan limen mehun. Tuli tosi hyvää! Kaloreita siinä kyllä oli aika paljon, peräti yhden normiaterian verran, eli olisi aika helppo ottaa vaikka töihin mukaan lounaaksi. Ja niin meinaan tehdäkin. Hiilareitakin siihen tuli verrattaen aika paljon (yli 15hh), mutta toisaalta nekin on kaikki hyvistä lähteistä. Blenderi pitäisi kyllä hankkia, oli välillä vähän sotkuista ja ärsyttävää pistää kaikki sekaisin sauvasekottimella. Plus että sillä ei kyllä saa aikaiseksi esim. jäämurskaa.

Pizzaa kokeiltiin rapeammalla pohjalla, jonka ohjeen löysin Hiidenuhman keittiö -blogista. Vastikään tuli tilattua kilon pönikkä Bakeprota, joten oli hyvä kokeilla tuota. Pohja kyllä ehkä vaatisi vähän kosteammat täytteet kuin mitä meillä oli (tomaattimurska, kinkku, pepperoni, ananas, tomaatti, juusto), sillä tuo tuntui jotenkin kuivahkolta, varsinkin verrattuna muihin karppipizzapohjiin, mitä ollaan kokeiltu. Mutta toisaalta tuo oli myös rapsakkaa, ja sitä pystyy hyvin syömään käsin ja slaisseina ilman että puolet pohjasta on lattialla ja täytteet sylissä. En siis oikein osannut päättää oliko tää nyt parempi vai huonompi :D Täytyy ens kerralla kokeilla jotain muita täytteitä... Tuo pizzakastike, jonka ohje tuolla linkkisivulla myös on, voisikin olla tähän ihan pätevä.

Tein lauantaina jumpan yhteydessä piiiiiiiiiitkän tauon jälkeen pohjelihasliikkeitä (siis niitä kun noustaan varpailleen), ja vaikka koitin venytellä pohkeet ihan kunnolla, niin nyt ne on ollut pari päivää niin kipeät että joka kerta seisomaan noustessa meinaa lähteä jalat alta :( Sattuu niin paljon, että käytin tänään yhden mun lomapäivistä sairaspäivään ja jäin kotiin. Toivottavasti menee kipu ohi viikonloppuun mennessä.

Niin ja juuri kun selitin etten koskaan löydä second handina mitään kivaa, niin nyt oon löytänyt sitä kivaa sen verran paljon, että vallan innostuin tästä kirppistelystä! Laukkuja ja asusteita on löytynyt second handina, mutta myös jonkin verran vaatteita, jotka ovat mulle sopivia :) Nyt kun sitten osaisi tätä hillitä jossain välissä... Huuto.netistä löytyi vihdoinkin myös sellaiset maustehyllyt, joita oon etsinyt jo siitä lähtien kun me tänne muutettiin. Käytiin jo ostamassa niitä varten tuunausmaalit, että toivottavasti tulevat tällä viikolla niin pääsen niitä maalailemaan :) Jatkan näistä ostoksista sitten seuraavassa postauksessa.

Tämä viikko onkin onneksi lyhyt työviikko, kun on helatorstai, ja mä otin perjantain vapaaksi (ja sitten tämä saikkupäiväkin vielä). Ah, ihanaa! Vapun jälkeen ollaan töissä tehty oikein urotyö, eli järjestelty krääsää täynnä olevia kaappeja ja hyllyjä, raivattu taideverstaan puolelle ihan älyttömästi tilaa, heitetty turhia pois ym. ym. Projekti saadaan varmaan tällä viikolla valmiiksi, ja sitten päästään kaiketi suunnittelemaan niitä sisustustauluja. Sain valtuudet tilata yhdistykselle paketin kankaanpainovärejä ja kangastusseja, ja vitsi että oli kiva shoppailla 130€:lla kun ei tartte ite maksaa :D Ja siis vaikka ne ei periaatteessa mulle tulekaan, vaan verstaalle. Mutta silti. Se ostamisen riemu!

2 kommenttia:

  1. Mitä sä meinasit laittaa siihen vihersmoothieen avocadon lisäksi ? Mun pitäs kanssa lisätä sitä vihreää ruokavalioon ja noi smoothiet olis hyvä siihen. Yks kohta ylikypsä avocadokin tossa olis niin taidan kokeille jotain ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan tuosta reseptin seuraavaan postaukseen, julkasen sen tässä loppuviikon aikana :) Mutta pääasiassa laitoin siihen erilaisia vihreitä kasviksia, sekä kiiviä ja päärynää (joista tosin tuli paljon hiilareita :/) sekä limemehua. Ens kerralla pitää koittaa vähemmällä hedelmämäärällä, kun tota hiilariannosta ei oo kuitenkaan tarkotus kasvattaa!

      Poista