torstai 17. toukokuuta 2012

kokkailuinspis

Mulla alkoi loma! Tai no, pidennetty viikonloppu, mutta kuitenkin :) Tuntuu lomalta kun ei tarvii mennä perjantaina töihin. Luvassa sekametelisoppapostaus painottuen vähän kokkailuun, koska sain mun kokkailuinspikseni takaisin. On ollut melko vaikeaa syödä hyvin ja karpisti, kun ei tee mieli kokkailla tai leipoa mitään.


Vihersmoothie

1 avokado
1 päärynä
1 kiivi
1 sellerinvarsi
muutama nuppu pakasteparsakaalia
n. 10g nokkosia pakastimesta
1 rkl mantelijauhoa
1 rkl proteiinijauhetta
½ limen mehu
½ dl kuohukermaa
½-1 dl kylmää vettä

Kaikki sekaisin tasaiseksi sörsseliksi joko blenderissä tai sauvasekoittimella. Parasta jos saa olla jonkin aikaa kylmässä ennen juomista, mutta hyvää suoraan blenderistäkin.

Ei parane pelätä noita sellereitä sun muita, sillä tässä maistui lähinnä kiivi ja päärynä, mutta niiden takia tässä olikin sitten aika huima määrä hiilareita (n. 6 dl smoothieta, jossa 20g hh). Ensi kerralla täytyy kokeilla ilman päärynää, ja ensialkuun vaikkapa puolikkaalla kiivillä. Sellerinvarsista jäi vähän inhottavia kovia kuituja, mitkä ei suussa tuntunut mukavilta, mutta mä en jaksanut ehkä tarpeeksi kauan tuolla sauvasekoittimella survoa. Itse en oo avokadon suurin ystävä noin pelkiltään, mutta siinä on hyviä rasvoja ja vähän hiilareita, niin on hyvä ympätä se ruokavalioon jotenkin, ja näin smoothien joukkoon se piiloutuukin hyvin :)


Kokeilin myös tehdä leipää tuollaisesta valmiista low carb -siemenleipäjauhopussista. Alkukeväästä kun kävin luontaistuotekaupasta tuloksetta kyselemässä sitä vhh-mysliä, niin se myyjätyttö antoi mulle mukaan tällaisen paketin, sekä jotain kookoskakkuaineksia. Ovat jääneet kaappiin piiloon, ja nyt kaivoin tämän esille ja pistin uuniin. Kuivahiivaa tässä oli nostatuksena (tuli paketin mukana), ja paketin kyljessä luki, että 100g leipää sisältää 4,2g hh. Leipä oli valmiina aika tiivistä ja painavaa kamaa, mutta maussa ei ollut mitään vikaa. Kuori oli ihanan rapsakka :) Leivän koko oli kyllä sen verran pieni, että tuon söisi hetkessä yksin tai kaksin, että isommalle porukalle kannattaa leipoa samantien kaksi pakettia.


Uuniin mennessä...

...Uunista tulleena

Kun innostuin niistä nokkosletuista, niin niitä varten oli ostettava lettupannu. Mulla on vaan yksi lettupannu (jolla saa sydämenmuotoisia lettuja), mutta se on tosi huono, letut palaa siihen kiinni, ja sen pohja kärtsäsi heti ekalla paistokerralla. No halpahan se olikin. Mutta oon siis tosi huono paistamaan isoja lettuja tavallisella paistinpannulla, ja meillä on molemmista pannuista jo pinnoite kulunut niin pahasti, että tartteis ostaa uusi ihan tavallinenkin paistinpannu. Mutta nokkos- ja pinaattilettujen jotenkin kuuluu olla niitä pieniä, eikö, joten piti sellainen lettupannu sitten ostaa. En nyt vielä kokeillut niitä nokkoslettuja, kun pitäisi löytää ensin hyvä karppiohje noille suolaisille letuille. Mutta sen sijaan paistoin meille aamupalaksi kookoslettuja. Oon aiemmin tehnyt tuosta taikinasta niitä isoja lettuja, mutta koska oon niin huono siinä, niin se ei ollut yhtään kivaa, ja siksi en oo jaksanut tehdä niitä kuin pari kertaa. Nyt paistaminen oli paljon fantsumpaa ja letut onnistui paljon paremmin :) Meillä on kotona kookosjauhoja ikäänkuin vakiovarusteena, niin noita aineksia on kotona lähes aina, eli helppo tehdä melkeinpä koska vaan. Itse oon oppinut tykkäämään kookoksen mausta, joten ei häiritse jos reseptissä on sitä mukana.



Kookosletut

1 dl vettä
3 rkl kookosjauhoja
½ dl kermaa
3 kananmunaa
2 rkl voisulaa
ripaus suolaa
makeutusta maun mukaan (itse laitoin ehkä pari rkl Sukrinia)
voita paistamiseen


Kaikki ainekset tasaisesti sekaisin ja taikina turpoamaan. Joskus oon antanut turvota pari tuntia, mutta tällä kerralla taikina turposi jääkaapissa ehkä 20h, sillä oli ensin tarkoitus paistaa nämä jo samana päivänä, mutta en jaksanutkaan, joten paistuivat seuraavana aamuna aamupalaksi. Huomasin kyllä, että koostumus oli näin paljon parempi, eli saa turvota ihan yön ylikin :) Paistetaan sitten voissa pannulla. Taikinasta tuli mulla 16 pientä lettua ja 8 isompaa lettua jos hyvin kävi.
Tarjoillaan vaikkapa vadelmasoseen ja kermavaahdon kanssa.


Tänään tehdessäni kuminauhalla ja käsipainoilla bodypump-treeniä kotosalla, tajusin, että on nuo vatsalihakset aika paljon kehittyneet. Ennen en jaksanut makuulta nousta oikein istumaan asti kuin korkeintaan pari kertaa peräkkäin, nyt olisi helposti mennyt vaikka koko viiden minuutin biisi pelkästään niitä. Tein vatsalihasliikkeet tuplana verrattuna ryhmätuntien pumppeihin (ja vaihtelin liikkeitä jottei käy tylsäksi), ja samoin venyttelin vähän kauemmin. Tällä kertaa sain jostain syystä tehoja enemmän irti kuin viime kerralla, ja olo oli treenin jälkeen samanlainen kuin ryhmäpumpinkin jälkeen; tyytyväinen ja hyvä olo, mutta raajat kuin kypsää spagettia. On muuten harvinaisen paljon kivempaa rutistaa niitä viimeisiä liikkeitä loppuun saakka naama irvessä, kun kaiuttimista tulee Finntroll-humppaa, ja Vreth huutaa "RRRAAAAAAAAAAAAHHH!!!!" :DDD Meinasi ruveta ihan naurattamaan x) Meillä on lisäksi koko päivän ollut täällä tosi kuuma, ja vieläpä pyykit kuivumassa eli tuomassa lisäkosteutta, niin tämä "ilmasto" toi ihan oman lisänsä tuohon treeniin... että tervetuloa kesä sitten vaan.

Huomasin tuossa taannoin, että yksi aikanaan Seppälästä ostettu joustava samettijakku on mulle jo siinä määrin sopiva, että menisi kiinni astikin. Mä en ole edes silloin ostaessani saanut sitä kiinni niin että näyttäisi hyvältä, eikä se nytkään vielä ihan täydellisesti istu (vaatisi oikeastaan yhden napinläven lisää), mutta olin ihan hekumoissani siitä, että se kuitenkin meni kiinni, ja sain ommella siihen uudet napit irronneiden tilalle :) Se on nätti jakku, minkä valetaskuissa on pienet pitsisomisteet. Nyt se pääsee useammin käyttöön, oon nimittäin useamman vuoden hakenut tuollaista samantyylistä käyttötakkia. Ja sitten taas mun nahkatakki alkaa olla liian iso, vissiin pakko kohta pistää sekin myyntiin -.-

Huomenna on tarkoitus käydä pikkusen kaupoilla, ja sitten kokeillaan tehdä itse sitä intialaista kanakeittoa. Lauantaina on Maken sukutapaaminen, jonne ollaan menossa. Luultiin niiden aluksi olevan ennemminkin juhlat, ja sinne ostin sen pallomekonkin, mutta saatiin vasta myöhemmin kuulla, että se on vain tapaaminen, ja asu on erittäin vapaa. Haluan kuitenkin laittaa sen mekon, oon sitten ylipukeutunut tai en :P
Nyt jos painuisi vielä lukemaan hetkeksi.

7 kommenttia:

  1. Haha mahti juttu toi musajuttu xD Itseakin naurattaisi. Ja on se jees kun saa omissakin oloissa tehtyä treenejä jotka tekee olon ihan veteläksi. Sitten voi hyvällä omalla tunnolla vedellä palauttavat ja energiaa tuovat ruuat naamaan ja käydä viileässä suihkussa.. sitten istua ja töllöttää telkkaria, koska tietää että on tehnyt jotain xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan kivasti oon saanut itestäni irti kotikuntoilullakin :) Välillä on sellaisia päiviä kun ei meinaa sujua, heikottaa tms., ja silloin on kiva kun voi pitää vaikka kesken treenin pienen huilitauon. Ja sitten taas kun tekee raskasta treeniä, niin kehtaa ihan vapaasti huutaa, murista ja läähättää, ja lisäksi voi kuntoilla vaikka alasti jos tahtoo :D

      Poista
  2. Mmmm, hyvän näköisiä ruokia!

    VastaaPoista
  3. Teikäläisen blogi on kyllä mukavan monipuolinen! :) terv. tuore lukijasi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tervetuloa lukemaan! :) Mukava kuulla, että jotkut vielä jaksaa tällaista sekametelisoppaa kahlata läpi :)

      Poista
  4. Moikka, älyttömän hyvän näköisiä noi letut! Mistä olet ostanut kookosjauhon niihin ja kuinka paljon yhdessä letussa on hiilareita? Maistuuko noissa muuten kananmuna pahasti? terv. ~toinen karppi~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse oon ostanut kookosjauhoa luontaistuotekaupoista, joissain ihan ruokamarketeissakin kuulemma on myynnissä. Yhdessä pienessä letussa (paistan tosiaan lettupannulla) hiilareita on vaivaiset 1,2 g, eli voi aika huoletta syödä ihan kunnon jälkkärin niistä :)

      Kananmuna ei mielestäni maistu läpi niinkun joissain karppileivonnaisissa, mutta letut ovat normi-lettuja vähän "höttöisempiä" ja hieman kuivahkoja, joten mun mielestäni ne vaatii kunnon lisukkeet kylkeen, kermavaahtoa ja marjasurvosta :)

      Poista