keskiviikko 9. toukokuuta 2012

yrttejä ja goottihepeniä

Olin tuossa innoissani kuukausi sitten kun sai ostaa kevään ensimmäiset kukat parvekkeelle, mutta eihän niistä nyt hirveästi ole ollut iloa, kun mä en käy parvekkeella enää oikeastaan tupakallakaan, ja ikkunoissakin on kaihtimet alhaalla kun aurinko paistaa muuten niin kuumasti sisälle. En oo muistanut käydä niitä kukkia kastelemassakaan, eikä Makekaan varmaan sitä muista, niin kohta saa nuo nuupahtaneet yksilöt taas jo vaihtaa.
Tänä keväänä en kuiteskaan yrittänyt mitään siemenistä kasvattamista, vaikkakin viime keväältä jääneitä aitokissanmintun siemeniä kylvin eilen suoraan ruukkuun. Mutta kesäkukat ostan kyllä valmiina tai taimina, ja pari kukkaa ehdinkin jo tilata netistä.
Mun ei ollut tarkoitus hommata tuonne mitään hyötykasveja tai yrttejä, mutta sitten kuitenkin teki mieli jotain ostaa... Niinpä eilen kävin töiden jälkeen torilta ostamassa muutamat taimet; lipstikkaa, rakuunaa, ruohosipulia ja timjamia. Timjami pääsi ylhäiseen yksinäisyyteensä omaan ruukkuun, jottei nuo isommat jyrää sitä. Aiempina vuosina on melkeen aina ollut basilikaa ja persiljaa, mutta ei niitä oo oikein tullut käytettyä. Ruukkutomaattia mun tekisi mieli tonne partsille ostaa, mutta arvon vielä vähän sen vihreiden osien myrkyllisyyden takia. Voi olla että kissat jättävät sen rauhaan, mutta voi olla että eivät...



Viherpiiperrysinnostuksen siivittämänä meinaan mennä etsimään puhtaita nokkosia (todennäköisesti kaverini pihapiiristä tms.), ryöpätä ja pakastaa niitä. Nokkonen on oikein superfoodia, ja sitä voi käyttää monipuolisesti pinaatin tapaan, ja lisäksi mun rupesi tekemään mieli nokkoslettuja... (mitä varten pitäis vihdoinkin ostaa kunnon lettupannu) Varmaan jotain luontaistuotekaupoista saatavaa kuivattuakin nokkosta voisi käyttää, mutta se on niin paljon tyydyttävämpää käydä itse saksimassa ne nokkoset, tehdä kaikki itse :) Siitä tulee vaan niin erilainen fiilis.

Eilen saapui sitten mun EMP-paketti. Jouduin huomaamaan, että Burleskan topit on nähtävästi tehty hyvin pienirintaisille, eikä ne istuneet siis mulle kovin hyvin... Toisen Burleskan topin päädyin vaihtamaan Poizen Industriesin Sally-toppiin, ja lisäksi palautin KuroNekon ihanan topin, koska oli mulle ihan liian lyhyt jotakuinkin joka puolelta, eikä istunut millään lailla. Harmi :/
Mutta tovin peilailun jälkeen kotiutin Burleskan Elizabeth-topin sekä Queen of Darknessin ihanan hameen, joka on itseasiassa hyvin samanlainen kuin se mun punamusta kustomihame MoonMaidenilta. Ellei jopa se sama, jota käytettiin sen tekemisessä mallina. Mutta nyt siis tuo valmiskin hame sopi mun kropalle kuin nakutettu, joten nyt on mulla samantyylinen hamonen ihan kokomustanakin. Ja tämä on ehdottomasti hyvä, koska hameidenkin kanssa on alkanut olemaan kriisejä. Ainoa pienoinen pettymys tässä hameessa oli se, että se vähäinen tylli mitä tässä on, on tosi kovaa tylliä :( Pysyy hame paremmin kuosissa, mutta ei tunnu ainakaan paljasta jalkaa vasten kivalta kun tökkii terävänä.

Hame (kuva: Queen-of-darkness.com)

Elizabeth-toppi on aika tavanomainen, olisin ennemmin halunnut että Vixen-toppi olisi ollut mulle sopivampi, mutta se ei sitten joustanut rinnuksista senkään vertaa kuin tämä Elizabeth. Mutta ehkä tätä on sitten helpompi yhdistellä loppujen lopuksi. Jonkun verran saa läskiä vielä kadota lantiolta, jotta istuu helmastakin vielä niinkuin pitää. Inhottavasti menee takaosan nyöritykset ihan ruttuun kun lantio on vielä liian leveä :P Mutta oon aika tyytyväinen, koska pelkäsin että joudun palauttamaan kaikki.

Elizabeth-toppi (kuva: Burleska.co.uk)

QOD:lla on itseasiassa tällä hetkellä useampi, lähinnä pitkähihainen paita, jonka haluaisin. Ne tarttee varmaan tilata tuolta QOD:n omilta sivuilta, ovat siellä edullisempia (hame oli jostain kumman syystä edullisempi EMP:llä o.O). Mutta öh... sitten joskus, jonkin ajan päästä :D

Ostin Facebookin joltakin niistä rokkihenkisiltä kirppiksiltä jonkun itsetekemän hameen. Se on vähän tyllin tyyppinen, ja siitä näkyykin läpi. Väliaikaisena ratkaisuna laitoin vain toisen hameen sinne alle, mutta haluan päästä käyttämään tuota ihan vain yhtenä kappaleena, niin josko kaverini Henna voisi sinne alle ommella jonkinlaisen alushameen :) Mutta muuten hame olikin tosi kiva! Ei liian muhkea tylli, mutta ei liian tavallinenkaan. Ompeleet siinä on pinkit, mitä vähän vierastan, mutta eiköhän siihenkin totu :) Vyötärönauha on kuvassa piilossa korsetin alla, mutta se on myöskin polkadot-kuosinen.


Korsetti: Corsets Boulevard / eBay
Hame: Second hand
Legginssit: Seppälä
Nilkkurit: Halens (Love Label)



^ Tuossapa vielä tuo QOD:n hame mun päällä, sekä lähäriä pitsistä, josta nyt ei varmaan saa mitään selvää, eli paras vaan katella tuota QOD:n omaa tuotekuvaa :D Ja miksi mulla on taas noin typerä asento? Ja pahoitteluni vielä siitä, että mun asukuvat ovat aina kokomustaa, eikä mistään saa mitään selvää -.- Mutta siihen ei kyllä ole ihan lähiaikoina tulossa muutosta :D

Pitäisi varmaan viikonloppuna lähteä katsomaan Before the Dawnia, että pääsisin ulkoiluttamaan jompaakumpaa hamosta! Kukahan lähtis mun kaa... winkwink ;)

4 kommenttia:

  1. Kauniita vaatteita. Oon kade. Taas.

    VastaaPoista
  2. Mulla on aika kesällä melkonen puutarha tossa partilla ja syksyllä tulee ihan ikävä sitä kun saa maustaa ruoat sun muut omilla tuoreilla yrteillä. Niin ja amppelimansikka, se on ihan paras. Tomaattia mulla ei oo ollutkaan, sitä vois kokeilla. Onks ruukkutomaatti niin kuin kirsikkatomaatti, sellaisia pieniä tomskuja ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kirsikkatomaateilta ne ainakin kuvassa näytti, en sitten tiedä maistuuko kans yhtä makealta :) Mun mielestä se näytti aika lailla amppelitomaatilta, mutta se ei vaan rupea roikkumaan. Meillä kun on tasan yksi paikka amppelille tuolla parvekkeella, niin haluun siihen ihan kesäkukkia, joten noilla hyötykasveille pitäs keksiä jotain muuta. Siks toi ruukkutomaatti ois kovin kätevä :)

      Kas, se olikin toi mitä katselin: https://www.viherpeukalot.fi/index.asp?opt=Parveketomaatti+Red+Robin&s=11&tuote=62106&page=2&valinta=ryhma&id=9&otsikko=Hy%F6tykasvit&toiminto=ryhma
      ja löytyi myös pensastomaatti, mikä oli sitten jo isompi. Tuossa torilla näkyi kanssa monenlaista tomaatintaimea, mut en rohjennut vielä ostaa. Ehkä vielä! :D

      Poista