tiistai 12. helmikuuta 2013

hengitä sisään, hengitä ulos...

Tänään oli mun ensimmäinen tapaaminen joogaohjaajan kanssa. Mua on jo kauemmin kiinnostanut kokeilla joogaa, mutta monet asanoista tuntuvat mulle liian haastavilta, ja lisäksi joogan harrastaminen vaatii tietynlaista sitoutumista, mitä multa ei ole aiemmin oikein löytynyt, enkä ole pitänyt hirveästi ajatuksesta ryhmässä joogaamisesta. Luin netistä, että täällä annetaan astangajoogan kurssien lisäksi hathajoogan yksityisopetusta, joten kiinnostuin heti. Vain ja ainoastaan mulle räätälöity hathajoogaharjoitus, jota voin tehdä omaan tahtiini kotona - täydellistä :) Ja nimenomaan halusin ennemmin hathajoogaa vastapainoksi vauhdikkaalle ja rankemmalle treenaamiselle.
Tänään oli siis ensimmäinen tapaaminen, jossa ohjaajan kanssa hieman tutustuttiin ja juteltiin, ja käytiin läpi joogaharjoitus, jonka hän oli mulle laatinut ennakkotietojen perusteella. Syvään hengittäminen tuntui tosi vaikealta varsinkin tietyissä asanoissa, vaikka aloitettiinkin helpoista sellaisista. Mulla kun on tuota vatsamakkaraa ja läskireittä aina vähän tiellä, niin siksikin välillä tuntui hankalalle. Mutta eiköhän se tuosta harjoitusten myötä helpotu, ja oppii paremmin hallitsemaan sitä hengitystäänkin.
Seuraava tapaaminen olisi sitten ehkä joskus kuukauden tai parin kuluttua, ja katsotaan miten oon kehittynyt, ja millaisia muutoksia voitaisi harjoitukseen tehdä. Harjoitus vie mun aikaani vain puolisen tuntia kerrallaan, joten koitan tehdä sitä ainaskin muutaman kerran viikossa.


(kuva)

(kuva)

Oho, mitenkäs mä nyt noita Petri Räisäsen kuvia valitsin, ihme juttu... xP~~

Mutta juu, meinaankin nyt kevään parvekesisustuksen yhteydessä koittaa saada parvekkeesta mulle sellaisen tilan, jossa voin siedettävällä kelillä myös joogata ja rentoutua, sen takia sinne on tulossa niitä lattiatyynyjäkin. Lauantaina pääsee vihdoin shoppailemaan! :)


Mulle ilmaantui tänään ylimääräinen vapaapäivä, ja päätin tehdä pitkästä aikaa taas karppileipää, pienin variaatioin. Löysin reseptin panini-tyyppiseen leipään täältä, ja sitähän oli pakko kokeilla. Täytyy myöntää, että aika hyvänoloisia eväsleipiä noista tuli, mutta yksi leipä ei kyllä mun nälkääni vienyt kokonaan :P Ehkä joku salaatti kylkeen olisi hyvä. Ja leipä pitää ehdottomasti syödä lämpimänä, jäähtyneenä se ei ollut enää yhtä maukasta.


VHH-"panini"

Leipätaikina:
4 kananmunaa
4 dl juustoraastetta
0,5 dl kookosjauhoja
1 dl siemeniä ja/tai leseitä (itse laitoin auringonkukan-, seesamin- ja pellavansiemeniä sekä hieman vehnäleseitä)
1,5 dl mantelijauhoa
4 tl leivinjauhetta
öljyä taikinan muotoiluun (n. 1 rkl)

Täyte:
120 g meetvurstia
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tomaatti
½ punainen paprika
cheddar-juustoviipaleita
mausteita

"Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

1. Pilko täytteen ainekset ja sekoita ne kulhossa. Lisää myös mausteet.
2. Sekoita leivän ainekset omassa kulhossaan. Leivinjauhe kannattaa sekoittaa ensin mantelijauheen sekaan, ja lisätä sitten muihin aineksiin.

Taikinasta tulee koosta riippuen 4-6 leipää. Jos teet 4, jaa taikina 8 osaan, jos teet 6, jaa taikina 12 osaan.

3. Taputtele taikinasta lituskaisia pohjia leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Tässä kannattaa käyttää apuna öljyä: kaada loraus matalalle lautaselle ja kasta siinä sormenpäät, näin taikina on helpompi käsitellä, eikä se murru.
4. Laita täytettä pohjien päälle.
5. Muotoile taikinasta samaan tapaan kansi jokaiselle leivälle ja yhdistä taikina reunoistaan.

Paista leipiä uunissa 225 asteessa, kunnes ovat pinta on saanut ruskeaa väriä."

Psst, paistamiseen meni oman kokemukseni mukaan n. 10-15min.
Makrot per leipä (tein itse 6 leipää): Hh 8,2g / P 28,3g / R 37,1g / Kcal 481

Täyttäminen

Uuniin menossa


Tämän jälkeen tein vielä siemennäkkäriä tällä ohjeella, ja napsin näkkäripaloja kinkku-tuorejuustomössön kanssa. Namnam. Kyllä se näkkärinpala tuolla jossain alla on... x)




Eilen pidin myös vapaapäivän töistä, oli maanantai-aamulla niin kuvottava olo, että olisi tehnyt mieli halailla vessanpönttöä vähän enemmänkin. En sitten tiedä mistä moinen olo johtui, kun välillä se tuntui menevän ohi, ja sitten tulevan taas takaisin. Tajusin, että meillä lojuu vielä kirppikselle vietävää tavaraa lattialla, joten oli pakko sen verran raahautua ovesta ulos, että vein pahvilaatikollisen tavaraa meidän kirppispöydän täytteeksi. Oli tosi paha olla sielläkin, mutta edes henkisesti olo vähän parani kun lunastin siihen asti keräämäni tuoton, joka olikin yli satasen :) Tulin kiireenvilkkaa takaisin kotiin potemaan huonoa oloa, ja se menikin taas iltapäivän aikana ohi, jolloin päätin lähteä pitkästä aikaa ulos lenkille.
Make tuli lenkkeilemään mun kanssa osan matkaa, mutta kääntyi kotiin päin kun mä lähdin tekemään vielä pidempää lenkkiä. Oli mukava huomata kunnon parantuneen sitten viime lenkin (joka oli itseasiassa varmaan viime keväänä), silloin kun 4 km matkaan meni tunnin verran, niin nyt samassa ajassa käppäilin 6 km, ja jaksoin välillä hölkätäkin :) Minä, joka en eläessäni oo hölkännyt, ees Cooperin testissä. Ja olin aika turhaan vältellyt talvilenkkeilyä sopivien kenkien puutteessa, sillä ainakin eilen pysyi pystyssä ihan hyvin normilenkkareilla. Teininä kuljin lenkkareissa kevät talvet, eikä sillon koskaan kiinnostanut mitään talvikenkiä ostaa :D Jännä miten sen olevinaan ehti unohtaa, eikä oo uskaltanut käydä talvella enää lenkkareilla ulkona.

Pari tuntia lenkin jälkeen tuli taas huono olo, ja tänäänkin olo on satunnaisesti ollut sellainen, että voisin mennä sitä posliinipyttyä pussailemaan jollen niin paljon vihaisi oksentamista. Olisi paras mennä ohi, kun lupasin tehdä loppuviikosta pidempää päivää töissä siksi kun sairastin maanantaina. Sunnuntai-iltana luulin, että krapula tekee tuloaan takaisin, mutta kun olo jatkuu vieläkin, niin pakko olla joku muu kyseessä. Ymmärtäisin, jos joku asia vaikkapa jännittäisi mua, mutta kun ei jännitäkään. Jännitin, että mahdankohan pykätä siellä joogajutussa, mutta onneksi paha olo väistyi siksi ajaksi, ehkä keskityin siihen joogaharjoitukseen niin tosissani. Lievä kuvotus hiipi takaisin vasta kun lähdin tapaamisesta pois.

Tein kuitenkin eilen lemppariruokaani tuomaan lohtua kurjaan olooni. Lohturuokaa siis :)



No, en tiedä. Mutta tuota kivaa joogatapaamista lukuunottamatta viikonloppu ja alkuviikko on mennyt ihan persiilleen tämän olon takia, toivottavasti loppuviikko toisi pelastuksen.

6 kommenttia:

  1. Waat, missä milloin kuka ja miksi? Siis, miten sä oot bongannut jonkun privaattijoogaopetuksen? Onko kallista, missä tapasitte, ja kaikkea!? Varaudu kertomaan mulle kaikki detailsit kun nähdään. :) ps. koitahan saada olo helpottumaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pps. ton Petrin näköisen opettajan kanssa voisin joogaa ihan joka päivä, asanassa kuin asanassa... ;)

      Poista
    2. No indeed! Valitettavasti mun tapaaminen ei tosin ollut Petrin kanssa x) (tai ehkä se olis ollut kamalaa jos oliskin ollut sen kanssa, herranjesta :D) Salon joogakeskuksessa tuota järjestetään, 55€ / tapaaminen. Ei mun mielestä mikään paha, jos voin nyt tolla yhdellä tapaamisella harjotella kotona niin kauan kun en kaipaa lisähaastetta harjoitukseen. Mutta ideaali tilanne olis se, että kävisin seuraavassa tapaamisessa n. kuukauden päästä :)
      Oli tosi ihanan tuntuinen se ohjaaja!

      Poista
  2. Omnom, kun näyttää hyvältä nuo leivät :)
    Tuossa ensimmäisessä kuvassa kävi silmään nuo miehen käsivarren suonet.. jotenkin iljettävää :D aina jotenkin puistattanut, kun näkee ihmisillä tuollaisia! Hrrr!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suonet on just kivoja ;) Mutta enempi kuitenkin mulle merkitsee noi pitkät hiukset, kuinka ollakaan :D

      Poista