keskiviikko 6. helmikuuta 2013

koruharakka ja kultainen avain

Vuoden ensimmäinen sapatti oli ja meni. Imbolcia, jota itse kutsuisin ehkä ennemmin kynttilänpäiväksi, vietettiin viime viikonloppuna. Imbolc on kynttilöiden ja valon päivä, ja merkitsee lisääntynyttä valoa, kevään saapumista, hedelmällisyyttä sekä uusiutumista.
Itse en viettänyt nyt varsinaisesti sapattia minään päivänä, mutta tässä on tullut tehtyä asioita, jotka kynttilänpäivään liittyvät - oikeastaan ihan huomaamatta.

Kävin nimittäin vihdoinkin viemässä tavaraa kirppikselle. Pöytä tuli ihan täyteen, ja vielä olisi hieman vietävää täällä kotonakin. Vanhasta luopuminen on vapauttavaa, ja ajattelinkin vielä kertaalleen käydä vaatekaappini läpi, jos sieltä sittenkin vielä löytyisi jotain mistä luopua. Siivosin meidän verkkokellarinkin, joka oli niin järkyttävässä kaaoksessa, ettei sinne tehnyt mieli mennä hakemaan mitään. Lopulta sieltäkin löytyi lisää tavaraa kirppikselle vietäväksi, sekä yksi hukassa ollut oppikirja suomalaisesta kansanuskosta, Lumen ja valon kansa. Ostin sen lukiossa ollessani, vaikken tarvinnutkaan sitä millekään oppitunnille. Ihan tässä vuoden sisään mietin, että minne ihmeeseen oon sen laittanut, joten kannatti vähän siivoilla :) Olen myös viime aikoina kovasti suunnitellut sitä uudistettua parveketta, ja harmittaa niin pirusti, että eletään vasta helmikuuta, enkä saa vielä sitä laittaa :D

Maken kanssa käytiin katsomassa Rölli ja kultainen avain. En osannut odottaa leffalta oikein mitään, paitsi sen verran, että sen on pakko olla hyvä kun Allu Tuppurainen esittää Rölliä. Kaikkein vähiten osasin odottaa, että leffassa käytetään niitä vanhoja, upeita Röllilauluja, joita oon koko ikäni kuunnellut. Vähemmästäkin sitä liikuttuu, ja varsinkin kun Minne menee, mistä tulee alkoi soimaan, meinasin purskahtaa itkuun :') Rölli on jotenkin aina ollut mun idoli ja kaikkien aikojen suosikkihahmo, ja on sitä vieläkin. Muista elokuvan hahmoista pidin paljon Juurakkoa esittäneestä Linnea Röhristä, sekä Riitasointua esittäneestä Krista Kososesta :) Ehdottomasti leffa päätyy hyllyyni muiden Rölli-leffojen ja tv-sarjaboksien joukkoon, ja suosittelen elokuvaa lämpimästi muillekin pienille ja isommille Rölli-faneille :)



Päätin myös kokeilla tuunata eräät farkkuni. Tykkään itse tosi paljon solmuvärjätyistä farkuista, mutta en ole valmiina löytänyt itselleni sopivia. Niinpä päätin kokeilla itse solmuvärjäystä. Mustissa farkuissa vaalennetut kohdat näyttävät beigeiltä, eikä silloin mustatkaan kohdat näytä enää mustilta, joten ihan putkeen ei mennyt mun kokeiluni. Katotaan jos värjäisin ne vaikka... liiloiksi! :D Jokatapauksessa nuo farkut ovat mulle tällä hetkellä aivan liian isot käytettäviksi, ja niitä täytyisi kavennuttaa. Mutta hyvä tietää solmuvärjäyksen olevan noin helppoa, täytyy varmaan testata jotkut sinisetkin farkut :)


Tällä viikolla kävin pikaisesti kiertämässä parissa kaupassa samalla kun ostin kukkaruukkuja saintpaulioille. Onneksi mitään liian kivaa ei löytynyt, ainoastaan Glitteriin tuhlasin vähän :) Parilla edellisellä visiitillä en oo löytänyt sieltäkään mitään must have -osastoa, mutta nyt siellä oli paljon mielenkiintoisia juttuja. Mukaan tarttui kolmet uudet korvakorut sekä rannekoru.





Tuosta rannekorusta tuli heittämällä suosikkini :) Meinasin ensin jättää sen kauppaan, mutta onneksi sittenkin nappasin sen mukaan. Se on mukavan siro ja naisellinen, ja pidän tuosta peura-teemastakin. Olisin halunnut löytää jotakin jänis-aiheista, mutta bongasin vain feikkiplugit jänishahmona, ja mun kokemukset feikkiplugeista on olleet aika huonoja, eivät siis tahdo oikein pysyä korvissa. En uskaltanut ostaa.
Nyt on ihanaa kun on pitkän tauon jälkeen tuollaiset perus korvarenkaat. Mielestäni nuo isot renkaat sopivat mulle hyvin, ja tunnen itseni jollain omituisella tavalla sievemmäksi isoilla korvarenkailla kuin millään muilla korviksilla. Outoa. En vaan oo aikaisemmin muistanut ostaa uusia hajonneiden tilalle.
Löysin taannoin myös ihan Cittarista uuden tunikan, kauluspaidan sekä turkoosimeleeratun neuletakin. Niin ja nahkahansikkaat. Nyt on mukavampi pakkasilla ajaa autoakin. Niissä ei mitään erikoista, joten en jaksanut kuvata. Ai niin, mun ei pitänyt ostella vaatteita :D No mutta noi oli kaikki roimassa alessa... :) Valitettavasti mun lakko ei päättynyt tuohon repsahdukseen, vaan tylsänä hetkenä kävin pikaisesti selaamassa FB-kirppiksiä. Sieltä löytyikin mm. housut, hame ja takki, joten ne ovat mulle tuloillansa :D Ja siitä viimeksi mainitusta mekosta, se ei ollut mulle sopiva, joten esittelen sen sitten kun mahdun siihen!


Viime viikko oli koulussa tilakoristelua, ja koettiin paljon onnistumisen tunteita. Loppuviikosta nimittäin tehtiin pareittain tilakoristeluharjoitukset, ja lopputulos oli opettajankin mielestä niin hyvä, ettei juurikaan negatiivista sanottavaa töistä ollut. Saatiin olla ylpeitä itsestämme, ja niin oli kuulemma opettajakin :) Kuulemma siihen nähden, kuinka vähän aikaa ollaan alaa opiskeltu, tehtiin ihan liian hyviä töitä.
Tässä mun ja Hanna-Kaisan työ:





Tästä eteenpäin onkin pari viikkoa työssäoppimista ennen seuraavaa kouluviikkoa, ja sitten ois kovasti odotettu talviloma! Lähipäivien suunnitelmista... Perjantaina Mokoma Keikkiksessä, ja sitä ennen isot etkoilut kunnon naisporukalla kaverin luona :) Lauantaina on tuossa ihan naapurissa keikalla Tommi Läntinen, ja Boycott-innostuksissani vähän uhkailin sinne mennä. Saa nähdä suostuuko kukaan tulemaan mun kanssa, vai saanko ihan yksikseni mennä katsomaan porkkanapäätä :P Ensi viikolla ei muuta ihmeellistä, kuin että on ystävänpäivä, ja näillä näkymin päästään hieman shoppailemaan, sekä lisäksi käydään Lohjalla moikkaamassa sairaalasta kotiin päässyttä mummua ♥

Ciao!

5 kommenttia:

  1. Ihana toi rannekoru! Sopii sulle. :) ja mielettömän hieno toi teidän kukka-asetelma. Mihin aikaan Tommi aloittaa la?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti vielä lisätä et musta farkut näyttää kyllä hyviltä! Millä ne värjäsit? Mä oon ihan tosi paljon värjännyt kaikkia vaatteita tässä vuosien aikana ja esim harmaat farkut solmuvärjättynä ruskealla oli aika hauskat. :)

      Poista
    2. Kiitos kehuista :) En osaa kyllä yhtään sanoa Tommin alotusaikaa, ehkä joskus normi puoliltaöin? Tuuks? ;)

      Farkut värjäsin ihan kloriitilla x) Ostin kyllä sellaista olevinaan myyränharmaata pesukoneväriä, millä värjäsin noi lopuksi, mutta jos se jotain teki, niin vaan vahvisti noita beigejä kohtia :/ Cittarissa ei ollut esim. Dylonin värejä, missä ois tainnut olla just oikean harmaa sävy. Noi mustat kohdat näyttää tällä hetkellä lähinnä tummansinisiltä, mutta ehkä se johtuu just tosta beigestä.

      Poista
  2. Jaaha joutuu varmaan lähteen Glitteriin... toi rannekoru ja noi niittikorvikset, mulle kiitos! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi rannekoru oli meidän Glitterissä viimeinen kappale ja alennuksessa, että kipinkapin sitten :D Oli tarjolla myös samanlaisia kaulakoruja, mutta tää rannekoru kiehtoi enemmän :)

      Poista