keskiviikko 26. lokakuuta 2011

kissanpoikia pesemässä

Meillä kissojen turkinhoito on ollut aina lähinnä ahkeraa harjausta ja satunnaisten takkujen selvittelyä (sekä laadukasta ruokaa), eikä kissoja ole elämänsä aikana meillä pesty kokonaan kuin muutaman kerran. Tietysti pitkät ja tuuheat villahousut omaavina ovat joutuneet suht useinkin pyllypyykille, mutta se on aina melko nopeasti ohi, eikä yleensä käytetä siinä mitään pesuaineita. Näyttelyissäkään näistä kukaan ei käy, joten tarkkaa näyttelypesuakaan ei tarvitse suorittaa.

Nikkin turkki on laadultaan ja ominaisuuksiltaan sellainen, että siinä näkyy hyvin jos turkki on päässyt rasvoittumaan ja se kaipaisi pesua, ja nyt se on taas pikkuhiljaa alkanut näyttämään sellaiselta, joten mulla tuli viikonloppuna vimma pestä se. Nikki on aina ollut näistä hankalin pestävä, sillä se ottaa kynnet esiin samantien, ja tarttuu niillä kaikkeen irtaimistoon mitä kylppäristä vaan löytyy, mukaanlukien isäntäväen kädet, jalat ja vaatteet. Tällä kertaa kuitenkin valmistauduin koitokseen paremmin, ja tyhjensin kylppärin kaikesta irtaimistosta, joka olisi Nikkin ulottuvilla. Lukuunottamatta yhtä jakkaraa, johon se sitten henkensä kaupalla tarrautui kaikilla neljällä jalalla :D Lisäksi me joudutaan pitämään kissoilla valjaita pesun aikana, jotta niitä on parempi pitää paikallaan. Make tekee sen, ja minä kastelen, vaahdotan ja huuhtelen.
Tällä kertaa pesu sujui paljon paremmin, enkä mäkään hermoillut niin paljon, kun Nikki ei saanut tavaroita revittyä alas tai pyykkejä suihkuun :P Me jopa föönattiin Nikki kuivaksi ensimmäistä kertaa, ja sekin sujui yllättävän hyvin vaikka olikin Nikki kyseessä, joka ei pelkää imuria tai fööniä muutenkaan.

Mulla on ollut Ruusan ajoista lähtien Khara-merkkistä valkoisille kissoille tarkoitettua shampoota, joka täytyy laimentaa, ja sitä käytin Nikkille nytkin. Huomasin kuitenkin aika pian, että esim. kaulurin pesu oli tosi vaikeaa Nikkin rimpuilun takia, ja pesun jälkeen otinkin selvää noista lemmikkien kuivashampoista ajatellen, että sitä voisi jälkikäteen suihkuttaa vain paikkoihin joita ei vesipesulla saanut pestyä. Törmäsin Tigin Pet Head -tuotteisiin, joita oli ihan kissoillekin suunnattuja, ja päädyin ostamaan kaikki kolme, jotka löysin :D Eli normishampoon, kuivashampoon sekä selvityssuihkeen. Pistin nämä siis tilaukseen Lemmikkishopista lauantaina, ja koko alkuviikon odotin kuumeisesti, että koska saan ne ja pääsen testaamaan tököttejä Nunoon ja Nemoon :D Tänään ne sitten tulivat, joten muutkin kisut joutuivat pesulle.

Pretty Kitty -selvityssuihke (strawberry yoghurt)
Purrtastic -shampoo (passion fruit) sekä
Feeling Frisky -kuivashampoo (blueberry muffin) + kumisuka

Nuno on aina ollut melko helppo pestävä Nikkiin verrattuna. Se on ihan hipihiljaa, ja vaikka se yrittääkin välillä rimpuilla pakoon, niin lopulta se alistuu ja sen saa aika rauhassa pestä. Teki kyllä tosi pahaa katsoa Nunoa märkänä, kun se on turkki kuivanakin niin laiha luikero, niin märkänä se oli vielä enemmän pelkkää luuta ja nahkaa :( Mutta ei se vaan syö enempää eikä tunnu lihovankaan... Nuno-rassu tärisi tässä kuivatellessaan, ja hakeutui koko ajan kiinni muhun tai Makeen lämmittelemään :(
Nemo rimpuili vähemmän, mutta huusi enemmän (mikä ei ole yllättävää, sillä Nemo juttelee ja marmattaa muutenkin paljon). Molemmat olivat pesun jälkeen hieman loukkaantuneen olosia, mutta sehän kuuluu ihan asiaan x)
Nemolle ja Nunolle ei nyt käytetty fööniä lainkaan, eikä vielä testattu kuivashampootakaan (mutta Nunolle sitä on ehdottomasti laitettava kauluriin, kuten Nikkillekin), mutta selvityssuihke toimi erinomaisesti sekä Nunolle että Nemolle, ja turkki oli märkänäkin paljon helpompi harjata selvemmäksi.
Ei ollut kukaan oikeen kiinnostunut poseeraamaan pesusta tulleena :DPet Headit tuoksuvat aivan ihanalle, ja vaikka tuo Kharakin on hyväntuoksuista, niin kyllä Nikki pesun jälkeen haisi lähinnä märälle kissalle, kun taas Nuno ja Nemo tuoksuvat raikkailta ja puhtailta. Täytyyköhän Nikki pestä uudestaan... :D

Muutenkin funtsin, että täytyy tarkkailla noita turkkeja ja pitää enemmän niistä huolta, ja pestä säännöllisemmin. Nunon turkki varsinkin on tällä hetkellä jotenkin tosi kuiva, eloton ja kiilloton, ja koska sille ei uppoa mitkään öljylisät, niin kävin apteekista ostamassa Biorion-tabletteja, ja aloitetaan kuuri sitten vaikkapa ensi viikolla kun Halloween on ohi, eikä lääkinnässä tule keskeytyksiä.

Mä myös punnitsin kissat pitkästä aikaa tuossa eilen, ja tulokset olivat:
Nuno: 3.4 kg, Nikki: 4.4 kg sekä Nemo: 5.5 kg. Meitin pikku poika :D

Märkiä mirrejä
Kuivuvat kaverukset
*lurps*

Muuten tänne ei taaskaan kuulu ihmeempiä. Pikkuhiljaa oon koittanut jatkaa liikkumista ja urheilua, sillä se lähti keväällä tosi hyvin käyntiin, mutta TEViin päästyäni en ole tehnyt mitään liikunnallista. Nyt olisi hyvä taas jatkaa, kun remontit on ohi, ja iltaisin jaksaa tehdä asioita jo ihan normaalisti. Viime viikolla oli tarkoitus jatkaa bodypumppia, mutta selkä vaivasi sen verran, että jätin väliin. Oon joskus käynyt selkäkipuisena pumpissa, ja se oli kyllä aika mahdotonta, eikä todellakaan tuntunut hyvältä. Zumbankin sain onneksi ottaa takaisin treeniohjelmistoon, sillä hommasin tuommoset Zumba-dvd:t, ja koti-zumba tuntui paljon mukavammalta kuin ne ohjatut zumba-tunnit tuossa lähisalilla. Sinne on tullut syksyllä uusiakin tunteja, ja lisäksi saan vissiin Maken lähtemään mun kanssa silloin tällöin uimaan hallille. Hirveästi en ole vielä saanut aikaiseksi, mä oon vaan niin hyvä aina suunnittelemaan :D Mutta tosiaan viime viikolla aloitin taas sen verran aktiivisesti, että on vihdoin tullut tehtyä muutama merkintä HeiaHeiaan. Melko iisi aloitus pilateksella, zumballa ja chiballilla, mutta tulipahan selkäkivuista huolimatta tehtyä edes jotain, vaikka sitten kotona :) Mulle eniten ongelmia tuottaakin just himasta lähteminen, kyllä mä tässä kotona viitsin tehdä.

Samoin muutama viikko sitten aloitettiin uudelleen karppaaminen, siitäkin pidettiin taukoa kesän ajan, mutta onneksi ei sentään ne muutamat karistetut kilot tulleet takaisin :P Tällä kertaa koitetaan olla vähän tiukempia karppaamisen suhteen, koska tossa keväällä vaikka karpattiin kuten kuuluikin, niin silti saatoin vetää litran maitoa päivässä, ja jossain maitolitrassa nyt on aika paljon hiilareita... :P Mä vaan sillon päätin, että maidostahan en muuten luovu. Mutta pakko kai se on, ainakin suurimmaksi osaksi. Nyt oonkin kyllä juonut tosi paljon vettä, mikä on vaan positiivista. Mulle oli itseasiassa tosi tärkeetä pitää se karppaustauko, koska vasta karppaamisen lopettaminen ja hiilareiden lisääminen (syötiin tavallisesti makaronia, perunaa, riisiä ja leipää) sai mut tajuamaan miten paljon parempi olo mulla oli karpatessa, ja siksi se nyt alotettiinkin uudelleen.

Viimeiset Halloween-asu-testit tehtiin tällä viikolla, huomenna pitäisi pakata kamat kasaan, ja siivota kämppä loppuun, sillä mutsi tulee avomiehensä kanssa taas kissavahdiksi Halloween-viikonlopun ajaksi :) Tiiän kyllä, ettei äiti pysty olla siivoomatta täällä, mutta en mä voi niitä ihan sikolättiinkään päästää :D
Vähän jänskättää niin pitkä ajomatka (Salo-Oulainen), osaksi siksi että mäkin todennäköisesti joudun ajamaan, osaksi siksi että on siistiä päästä johonkin uuteen paikkaan ja uusia teitä pitkin, ja osaksi siksi että Halloween-bileet! Toivottavasti kaikki onnistuu enkä saa mitään puku- tai meikkipaniikkia viime hetkellä.
Ei siis varmaan ole mitään kerrottavaa enää ennen noita bileitä, joten veikkaan että seuraava postaus onkin sitten Halloween-raporttia :)

Mukawaa ja karmiwaa Halloweenia kaikille! :)

(kuva)

1 kommentti:

  1. Keh meidän Minni on kans joutunu pyllypesulle kun on jäänyt paakkuja pyllykarvoihin. Ja jossain vaiheessa yritin opettaa niitä siihen, ettei pudotella kaikkea ja vein noit pikaisille kostopesuille. Itseasiassa se kyllä toimi aika hyvin, kikkailu on vähentynyt huomattavasti XD

    VastaaPoista