maanantai 27. elokuuta 2012

raasepori + miljazz 2o12

No niin ja jatkuu!

Tammisaaren reissun kanssa oli vähän sama juttu kuin Ukin kanssa, eli piti käydä jo aikaisemmin kesällä, ja halusin siellä ihan välttämättä käydä vielä tämän kesän puolella, joten puristettiin visiitti samalle viikonlopulle. Iso osasyy oli myös samana päivänä Dragsvikin varuskunnassa järjestettävä Miljazz-tapahtuma, missä esiintyi ihana Jonna Geagea, Jarkko Ahola ja Viktoria Tolstoy. Äidillä oli viikonloppuna synttärit, joten kutsuin äidin ja Reiskan meidän mukaan.

Päivä alkoi puoliltapäivin Raaseporin linnanraunioilta. Oon joskus muksuna käynyt vaan siinä pihalla (taisi olla jotkut juhlat), mutta itse raunioita en ole koskaan käynyt tutkimassa. Make taas ei edes muista onko joskus käynyt siellä. Ei niissä nyt loppujen lopuksi ole kauheasti kierrettävää ja ihmeteltävää, meilläkin meni vain tunnin verran aikaa, ja Make kuitenkin jäi pitkiksi ajoiksi kuvaamaan siellä.

Tuolla Raaseporin linnanraunioillahan on kuvattu myös musavideoita, kuten Teräsbetonin Orjatar ja Anna Abreun Stereo.
Raunioiden pihapiirissä järjestetään tosiaan kesäisin myös juhlia, mm. Snappertuna-päivät sekä keskiaikaismarkkinat, joille ajattelin kyllä ensi vuonna päästä piipahtamaan.
Vaikea ajatella, että tuota linnaa on joskus ympäröinyt meri. Siis nuo kalliot, joille se on rakennettu 1370-luvulla, ovat käytännössä vanhaa rantakalliota.
Kierroksen päätteeksi kulutettiin vielä puolituntinen paikan kahviossa munkkikahveilla. Miljazz alkaisi Dragsvikissä vasta kahdelta, ja meillä oli hyvinkin tunti aikaa. Oikeasti mun ei olisi tarvinnut nähdä tapahtumassa kuin Jonna, mutta koska en tiennyt aikataulua, niin mentiin sinne heti kahdelta. Prikaatin alueella menikin sitten se reilu kolme tuntia, kun tietysti Jonna sitten esiintyi viimeisenä. Mulla ei ollut tapahtuman luonteestakaan mitään hajua, kun en ole ennen käynyt, joten ei oltu varustauduttu mitenkään piknik-eväin tms., ja se pitkään istuskelu ja pällistely oli hetkittäin vähän tylsää. Mutta Make tykkäsi kuulemma eniten ensimmäisestä kokoonpanosta, eli Laivaston Big Bandista ja Viktoria Tolstoysta, jotka esittivät melko perinteistä jazzia. Sen jälkeen oli vuorossa Ilmavoimien Big Band ja Jarkko Ahola, ja sieltä tulikin sitten vanhaa rokkia ja heviä, paljon Rainbowta ja Queenia, pitkiä biisejä. Tykkäsin kyllä kovasti, ja ainakin äiti näytti tykkäävän kanssa. Vetivät siinä myös Teräsbetonin Metallisydämen, ja se oli kyllä jostain syystä tosi liikuttava siihen tilanteeseen. Hyvä etten alkanut poraamaan kun Big Band lauloi "Metallisydän!" :)


Jarkko Ahola & Ilmavoimien Big Band - Innuendo live


Jarkon jälkeen oli vuorossa Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Show Band, joka aloitti ihan mielettömän hyvin Take Thatin Relight My Firella :D Tykkäsin tosi paljon, ja ne pojathan oli lahjakkaita. Bändi soitti ensin omien laulajiensa voimin ehkä puolisen tuntia, kunnes Jonna tuli mukaan. Kuultiin mm. Tina Turneria (River Deep Mountain High & Proud Mary), Adelen Someone Like You, Stevie Wonderin Superstition, Whitesnakea jne.
Tuo bändi oli kyllä ihan kreisi. Harmi etten saanut otettua paljonkaan videoita kun kamera vilkutti akkua jatkuvasti, eikä noista kuvista saa kyllä oikeaa fiilistä mikä siitä bändistä välittyi. Nehän oli ihan ADHD-tapauksia :D Mahtava energia lavalla siis.Jonna Geagea & Varusmiessoittokunnan Show Band - Someone Like You liveJonna Geagea & Varusmiessoittokunnan Show Band - Proud Mary live


Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan Show Band - Superstition live


Eka Miljazz-kokemus oli kyllä kaikinpuolin miellyttävä, oli mahtavaa kuulla orkesterille sovitettuja biisejä. Itse tykkäsin biisien perusteella eniten Jarkon vedosta, mutta meiningiltään Jonnan ja bändin esitys oli huikein :)
Shown loputtua lähdettiin samantien kohti Tammisaaren keskustaa ja syömään. Alkujaan oli tarkoitus, että käveltäisi jonkin verran siinä vanhassa kaupungissa ennen kotiin lähtöä, mutta Miljazz oli jo venynyt niin pitkäksi, että päätettiin vaan syödä Santa Fé:ssä ja lähteä kotiin. Käydään sitten joskus toiste siellä keskustassa käppäilemässä.
Ruoka oli hyvää (joskaan ei kovinkaan maustettua meksikolaiseksi) ja ranskikset ihanan rapeita (joo, I know, ei kovinkaan karppia!), ja sieltä olikin hyvä lähteä kuvut täynnä kotiin.

Kanaquesadillaa


Kiva reissu oli tämäkin, ja onneksi kelikin suosi sen verran, että vettä tuli vähän vasta kun päästiin ravintolaan istumaan, eli pysyttiin kaikki kuivina.
Yksi pidempi reissu on vielä tulossa syyskuun puolella, kun lähdetään vielä viimeisenä mahiksena käymään Tampereella ja Särkänniemessä Hannen ja Villen kanssa. Se onkin Särkän vika aukiolopäivä, ja siellä on jonkinlaista spesiaaliohjelmaakin, mm. Kilpi ja Viikate siellä oli esiintymässä. Jos vaikka koittais nähdä ne :) Ollaan piiiiiiitkästä aikaa Omenahotellissa yötä, ja vaikka oltaisi ehkä päästy yöksi kaverillekin, niin on tosi kiva yöpyä pitkästä aikaa hotellissa :) Viime kerrasta onkin aikaa tuota... Oliskohan peräti 3-4 vuotta...? o.O

3 kommenttia:

 1. Vou mitkä rauniot, tonne ois kyllä hienoa myös päästä kuvailemaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vaan jos tänne päin eksyt :) Keskiaikaismarkkinoiden yhteydessä vois olla kiva käydä, ainakin viime vuonna siellä oli ollut taika- ja tuliesityksiä ja turnajaisetkin :) Ei tosin varmastikaan yhtä isossa mittakaavassa kuin siellä Hämeenlinnassa!

   Poista
 2. Voi Jonnan massua :) Teilä on kyllä ollu kivoja reissuja, itekin haluisin mukaan :)

  VastaaPoista