perjantai 31. elokuuta 2012

bpal madness - again

Black Phoenix Alchemy Labista on tullut viimeksi tilattua parfyymiöljyjä tuossa melkein tasan vuosi sitten. Sen jälkeen löysin Goottikirppikseltä vielä pari, mutta uudet tuoksut on osaksi tahallaan jätetty unholaan. Yksi syy siihen on tietty raha, ja toinen se, että tuntui hassulta ostaa lisää kun edellisiäkin on jäljellä vaikka kuinka paljon. Niistä muuten mun suosikeikseni on muodostuneet Vice, Poisoned Apple, Dragon's Blood ja All Night Long. Nämä aion varmaan joskus hamassa tulevaisuudessa ostaa myös isoina 5ml pulloina.

Viime aikoina BPAL julkaisi uuden tuoksuryhmän Fraggle Rock, mistä sain lukea kätsysti Facebookin news feedistä, ja siitä se sitten taas lähti. Vietin varmaan kaksi päivää lukien foorumilta suosituksia ja arvosteluja milloin mistäkin tuoksusta, ja oli mulla valmiinakin jo jokunlainen toivelista. Se sisälsi myös maskuliinisempia tuoksuja, mitä ajattelin tuputtaa Makelle, ja yllätyin positiivisesti kun Make sanoikin voivansa testata muutamaa tuoksua. Innostuin kuitenkin vähän niiden "miesten tuoksujen" kanssa, kun yhtäkkiä toivelistalla olikin enemmän niitä kuin tuoksuja itselle :D

Mutta päätin sitten rekisteröityä BPALin foorumille, lähinnä sen takia, että siellä tehdään paljon vaihtiksia, ja myydään toiselle sopimattomia tuoksuja eteenpäin. Sieltä saa tuoksuja ensinnäkin paljon halvemmalla, ja kun yksityinen henkilö ne lähettää, niin ne saapuvat myös paljon nopeammin, ja postikulut ovat pienemmät. Kävin kyllä Labin sivuilta ostamassa sen kuuden impin paketin, koska en löytänyt niitä tiettyjä tuoksuja foorumikirppikseltä, ja harmikseni huomasin postareiden nousseen, ja ne olivatkin jo $16 :/ Eli kuuden impin yhteishinnaksi postikuluineen tulikin jo yli 36€, kun viime vuonna se oli vielä 27€. Sen sijaan foorumilta sain vajaalla 20€:lla huimat 16 impiä! 10 siis ostin, mutta sainkin vielä kaupanpäälle kuusi :D Toiselta myyjältä ostin vielä toiset kymmenen lisää, eli tällä hetkellä jotakuinkin hukun BPAL-impeihin, whii! :D
Jotkut vannoutuneet BPAL-fanit tekevät myös ns. decanteja, eli kaatavat öljyjä isoista pulloista (niistä, joita ei ole saatavana impeinä) tuollaiseen vajaan 1ml imp-putkiloon ja myyvät niitä eteenpäin. Eli käytännössä voit saada impin myös niistä pulloista, joista ei impiä voi tilata sivujen kautta (limited editionit ja jotkut tuoksuryhmät). Itse ostin foorumilta Fraggle Rock -sarjaan kuuluvien Red ja Wembley -decantit.

Voin lämpimästi suositella tuoksujen ostoa foorumin kautta, useimmat myyjät postittavat Suomeenkin, eikä postikulut tosiaan ole juurikaan sen suuremmat kuin täällä Suomessakaan. Maksuvaihtoehtona Paypal taitaa olla suosituin ja turvallisin. Omat kaupat ainakin sujuivat oikein mainiosti :)
Foorumille täytyy rekisteröityä ennen kuin kauppaosio näkyy.Oon siis jälleen tuoksutellut hajuaistini turtaksi. Seuraavaksi vähän fiiliksiä ensimmäisestä satsista, joka saapui tänään.Absinthe - "Fall under the spell of our Green Fairy! An intoxicating blend containing wormwood essence, light mints, cardamom, anise, hyssop, and the barest hint of lemon."
Tämä ei oikeastaan ollut mun toivelistalla, mutta päätin kokeilla, mm. jotta saan 10 tuoksua täyteen pakettiin. En ole koskaan juonut absinttia, ainakaan muistaakseni, joten en osaa sanoa onko tuoksu autenttinen vai ei. Mulle siitä tulee mieleen anispastillit, apteekin salmiakki ja joku yskänlääke x) Ei siis ihan mun juttu, mutta aika hauska kuitenkin.

Alice - "Curiouser and curiouser. Milk and honey with rose, carnation and bergamot."
Pullosta haisteltuna tuoksuu bergamotti eniten, iholla taasen tuoksuu mielestäni ainoastaan ruusu. En ole parfyymeissa tai suitsukkeissa ruusun ylin ystävä, joten tämä on ehkä pienoinen pettymys. 

Bengal - "A sultry and unruly blend that emulates the ambient scent of the markets in ancient Bengal: skin musk with honey, peppers, clove, cinnamon bark and ginger."
Tämä tuli kaupanpäällisenä, ja olinkin miettinyt tämän ostamista. Jälleen vahva kanelin tuoksu, mutta myös hunaja, inkivääri ja pippurit tulevat esille. Ei kuitenkaan mitenkään liian "ruokaisa" tuoksu. Tykkään kanelista ihan valtavasti, ja moni valitsemistanikin tuoksuista sisältää kanelia.

Chesire Cat - "Grapefruit, red currant, dark musk, Roman chamomile, delphinium, and lavender." 
Kuvauksessa tuoksu tuleekin ihan hyvin esille. Melko harmoninen sekoitus noita kaikkia. En ole muistaakseni koskaan käyttänyt tämän kaltaisia tuoksuja, joten tosi piristävä ja yllättävä tuoksu :) Raikas, mutta kuitenkin kamomillan ja laventelin ansiosta rauhoittava. 

Defututa - "Olive blossom, honey, smoky vanilla, cinnamon, jasmine, sandalwood, and champaca flower."
Kaikki tuossa kuvauksessa mainitut tuoksut ovat yksiä suosikeistani ja ne tuntuukin sointuvan yhteen mukavasti. Kaneli ja vanilja on tuoksuina niin vahvoja, että tästä tulee mieleen kukkaisempi All Night Long, eli varmasti tulee käytettyä usein :)

Eclipse - "All the glory, warmth and majesty of the sun - darkened. A delicious blend of bitter almond, vanilla, frankincense and heliotrope, with a drop of cinnamon."
Tämähän mulla olikin jo edellisestä tilauksesta, mutta tykkäsin tästä niin paljon, että ostin toisenkin putelin. En kuitenkaan ihan niin paljon, että raaskisin 5ml pullon tilata. Kunhan melko ällö karvasmantelin tuoksu hälvenee iholla, niin tosiaan tulee tuo vaniljan ja kanelin tuoksu voimakkaimmin esille. Loistava tuoksu.

Eve - "The spirit of temptation, the essence of lost innocence. Apple blossom, rose, ylang ylang and golden honey."
Pullossa tuoksuu ihanan kirpakalle omenalle, eikä tuoksu onneksi ihollakaan paljon hälvene. Iholla ruusun tuoksu tulee vähän paremmin esille, mutta ei jyrää tuota omenaa. Rakastan omenan tuoksua varsinkin kaikissa kauneustuotteissa, joten tämä = success!

Hellcat - "A soft, sensual, luxuriant blend with a wicked bite: hazelnut, buttercream, honey mead, rum and sweet almond."
Pullosta haisteltuna ensivaikutelma on sama kuin Eclipsellä, eli se ei tuoksunut muulta kuin karvasmantelilta. Iholla kun tuoksu haihtuu, niin esille tulee aika voimakkaasti hunajan tuoksu. Aika makea, muttei kuitenkaan ällöttävän sellainen.

Odin - "His scent is dry elm bark, amaranth, warrior’s musk, and Odin’s Nine Herbs of Power."
Tämä tuoksu tuli kaupanpäälle, ja mietin tätä yhdessä vaiheessa Makelle ostettavaksi. Yrttinen ja hyvä tuoksu.

Ops - "BPAL Food drive November 2010."
Tämä oli lahja, ja kyseessä on ilmeisesti limited edition imp, jota ei tainnut saada edes nettisivuilta, vaan sen sai jostain muualta. Ensinuuhkaisulla tuoksuu tosi vahvasti joku lämminmausteinen leivonnainen, mutta en saa päähäni mikä se voisi olla. Kävin siis foorumilta kurkkimassa mitä tuoksusta sanotaan. Jonkinlainen mauste- tai hedelmäkakun tyyppinen tuoksu on siis kyseessä, tuoksuu iholla paremmalta kuin suoraan pullosta. Tuoksu itsessään ei paljonkaan muutu, mutta pehmenee ja pyöristyy iholla huomattavasti. Aluksi tuoksu oli lähes hätkähdyttävä ja omituinen, mutta hetken sitä haisteltua alkaa miellyttää nenää paljon enemmän. Hauska tuoksu!

Satyr - "Unleash the bawdy, unrestrained passion of the satyr! A ferociously masculine scent: sexual, vigorous, and truly wild."
Makelle satyyrituoksu! Oon tässäkin haistavinani vähän kanelia, tai sitten mun nenäni tekee jo tepposet. Suoraan pullosta haisteltuna voimakas mutta hyvä tuoksu, tosiaan maskuliininen ja seksuaalissävytteinen :P Sopii Maken iholle hyvin.

The Caterpillar - "Heavy incense notes waft lazily through a mix of carnation, jasmine, bergamot, and neroli over a lush bed of dark mosses, iris blossom, deep patchouli and indolent vetiver."
Tämä oli yksi kaupanpäällistuoksuista. En oikein osaa sanoa miltä tämä tuoksuu eniten, tuoksu on kuitenkin voimakas mutta miellyttävä, mikä muuttuu makeammaksi iholla.

Totem Eclipse Smell Bent ja Mountain High Smell Bent
Lahjana sain myös decantit näitä. Nämä eivät ole BPALin tuoksuja, enkä tiedä näistä yhtikäs mittään. Totem Eclipse tuoksuu maskuliinisemmalta, Mountain High raikkaalta (mutta josta kuitenkin tulee mieleen esim. se tuoksu, mikä vallitsee kaivoksissa). Viimeksi mainittu on näistä ehdottomasti parempi, mutta en mitenkään erityisesti pidä kummastakaan.

Vicomte de Valmont - "Rake, scoundrel, demon in a frock coat. Devilishly seductive, ultimately tragic; a villain undone and redeemed by love. Based on an 18th century gentlemen’s cologne: ambergris, white musk, white sandalwood, Spanish Moss, orange blossom, three mints, jasmine, rose geranium and a spike of rosemary."
Tämän ostin Makelle. Ahh, ihana miehinen tuoksu! Ehkä hullaannuin tästä enemmän kuin noista omistani, hihihihi! :D

Villain - "A classic Victorian men's cologne: a lavender fougere, with hints of lilac, lime, and citrus musk."
Makelle tämäkin. Tosi raikas ja hyvä tuoksu, mutta ei ihan niin selkeästi maskuliininen miesten tuoksu kuin tuo edellinen.


Make valitsi perjantai-illan tuoksuksi Satyrin, itselleni laitoin Eveä. Piti vaan välissä käydä suihkussa, kun olin lätrännyt noiden kaikkien kanssa ensin tunnin verran :D
Lisää BPAL-fiiliksiä kunhan lisää paketteja tulee ovista ja ikkunoista!


PS: Sori, en voinutkaan hillitä itseäni postausten suhteen, mutta kyse oli sentään BPALeista!

2 kommenttia: