sunnuntai 26. elokuuta 2012

uusikaupunki + venetsialaiset

Takana on mukava viikonloppu, ollaan oltu reissussa pidempään kuin kotona :D On ollut kiva välillä vaihtaa maisemaa. Lauantaina vietettiin puoli päivää Uudessakaupungissa ja sunnuntaina Raaseporissa, ja kerrotaan näistä nyt kronologisessa järjestyksessä, eli ensin Uusikaupunki ja venetsialaiset.

Tosiaan lauantaina vietettiin pitkin Suomen läntistä rannikkoa muinaistulien yötä, joka on tunnettu myös venetsialaisina erityisesti Pohjanmaalla päin. Viime vuonna olinkin ekaa kertaa "juhlimassa" muinaistulien yötä Turussa Regatan yhteydessä, tänä vuonna suunnattiin Uuteenkaupunkiin ei oikeastaan mistään erityisestä syystä. Oli tarkoitus käydä Uudessakaupungissa jo paljon aikaisemmin tänä kesänä, koska en oo siellä koskaan käynyt, mutta halusin. Kesähän vilahti ohi ihan hujauksessa, joten Ukin reissu jäi ja jäi. Niinpä ajoitettiin meidän reissu venetsialaisten yhteyteen, jotta olisi myös jokin "syy" käydä siellä :D

Kaverini Tiina on Ukista kotoisin, ja kysyinkin häneltä neuvoa mitä siellä kannattaa tehdä ja missä käydä kääntymässä, ja aika orjallisesti Tiinan ehdotuksia noudatettiinkin :D

Salosta lähdettiin ennen kolmea iltapäivällä, ja käytiin matkan varrella Raision Ikeassa ostamassa uusi astiasto, sekä tuollainen pöytähylly, mikä pitäisi jaksaa alkuviikosta koota. Uudessakaupungissa oltiin vähän viiden jälkeen.

Aloitettiin Ukin kierros Ravintola Kahvelista, joka olikin ihan sen parkkipaikan vieressä, minne jätettiin auto. Olisi voinut olla hyvä syödä katetulla terassilla, koska kaupungin keskusta on kyllä tosi kaunis ja terassilta hyvät näkymät sinne. Syötiin kuitenkin sisällä, ja palvelu oli ihan älyttömän nopeaa ja ruuatkin tuli kuin liukuhihnalta! Meillä meni ravintolassa paljon vähemmän aikaa kuin mitä olin odottanut.


Makella oli Grillimestarin possua ja mulla Kanaa Kahvelin tapaan - hyvää oli!

Jälkkäriksi kahvit ja mangosorbettia

Vatsat palloina (näytin varmasti olevani vähintäänkin kuudennella kuulla raskaana) lähdettiin sitten lyllertämään keskustan katuja pitkin Myllymäen puistoon. Matkan varrella oli ihan hirveästi kauniita, vanhoja puutaloja, ja puistokin oli nätin näköinen tuulimyllyineen.
Puisto oli nopeasti maleksittu ja kuvattu läpi, ja suunnattiin takaisin satamaan päin. Tehtiin tosin pari mutkaa vielä, ja käytiin katsomassa Ukin uusi sekä vanha kirkko.

Pieni kävelylenkki oli onneksi sulattanut pahimmat ähkyt kun suunnattiin vierasvenesatamaan. Uudenkaupungin vierasvenesataman kahvilassa on lähestulkoon maankuulut munkit, ja niitähän piti mennä maistamaan myös Tiinan suosituksesta. Ja kyllähän ne vaan hyviä olivatkin, joskin oon ehkä vähän jäävi arvostelemaan, sillä rakastan munkkeja! Nomnomnom.
Kello oli vasta seitsemän, ja tulishow'hun olisi aikaa vielä 2,5 tuntia. Koitettiin ihan rauhassa juoda ne munkkikahvit, pällistellä vaan ympärillemme, ja vielä kahvittelun jälkeen löntystellä satamaa pitkin edestakas, mutta aika ei tuntunut kuluvan millään, kun ei sitten jaksettu lähteä enää seikkailemaan keskustan kaduille. Siellä olikin muuten hirveästi vanhoja jenkkiautoja liikenteessä. En tiedä oliko ne fiftarirokkarit siellä venetsialaisten takia, vai onko niitä Ukissa muutenkin paljon, mutta oli vähän hämmentävää, kun tuntui että olisin tullut vuosituhannen vaihteen Lohjalle :D Siis Lohjalla oli tuolloin tosi paljon rokkareita.

Musiikkia siellä satamassa oli koko illan, mutta pikkubändi piti välillä taukoa, ja oltiin jo kahden vaiheilla josko lähdettäisi jo kotiin. En olisi millään halunnut, kun oli se illan kohokohtakin vielä näkemättä, mutta alkoi tulla jo vähän tylsää siinä kahdestaan. Oltiin jo melkein kävelemässä autolle päin, kun bändi palasi tauolta ja löydettiin hyvä puistonpenkki missä istua. Bändi soittikin ihan hyviä biisejä, joten suostuttelin Maken jäämään siihen kuuntelemaan hetkeksi, jos vaikka aika menisikin nopeasti. Sitten siinä ennen yhdeksää alkoi vihdoin Maken kaljahammasta kolottaa ja käytiin "ajankuluksi" ostamassa kaljaa ja sidukkaa. Niiden juomisen jälkeen olikin jo tulishown aika, mistä en tosin ottanut valokuvia, enkä sen puoleen nähnytkään siitä paljon mitään sen esiintymispaikan vuoksi.Iloinen mies kun on tuoppi olutta edessä x)


Siinä "tulishowta katsellessa" pisti jälleen ihmetyttämään, kuinka törkeästi jotkut vanhemmat ihmiset kiilaa toisten eteen välittämättä mistään muusta kuin itsestään. Eräskin pappa tuli mun eteeni melkein kyynerpäätaktiikkaa käyttäen juuri kun esitys oli alkanut ja kun olin ehtinyt olla muutaman sekunnin tyytyväinen, että näen jotakin yhdestä kolosta. No, ei siinä vielä mitään, mutta kun niitä alle 10-vuotiaita lapsiakin oli paikalla oikeasti tosi paljon, ja he yrittivät pienenpienistäkin koloista päästä "eturiviin" katsomaan, jotta edes jotakin näkisivät, niin äijä meni törkeästi lastenkin eteen. Katsoi vain että jaahas, ja otti tukevamman asennon, ettei muksut vaan pääse ohitse. Mikä järki tuollaisessa on?? Tottakai mäkin haluaisin shown nähdä, mutta ehdottomasti päästän mua lyhyemmät ihmiset mun eteen, oli sitten kyseessä lapsi, aikuinen tai vanhus. Mä nään kyllä niiden takaakin jos oon jotakin nähdäkseni. Phöh.

Enivei tulishow oli puolessa tunnissa ohitse, ja sen jälkeen illan kruunasi ilotulitus. Mitään kokkoa tai muuta muinaistuliin liittyvää ei näkynyt (tulishowta lukuunottamatta), enkä osannut kaivatakaan niitä kuin vasta jälkikäteen. Mutta ilotulitus oli tosi makea, paljon hienompi kuin mitä nähtiin täällä Salossa esim. vuodenvaihteessa. Oli hienon näköistä kun sai katsoa taivaalle ihan kohtisuoraan ylöspäin, ja ne tulitukset satoi suoraan päälle :)Tulituksen jälkeen lähdettiin kävelemään autolle päin muiden vanavedessä. En ollut mitenkään turhan innoissani, että joudutaan sitä tietä ajamaan takaisin pilkkopimeässä, mutta onneksi vältyin suuremmilta jännitystiloilta, ja kotona oltiin puoliltaöin.
Kaikenkaikkiaan oli kiva kokemus käydä Ukissa. Kaupunki oli tosi kaunis vaikkakin pieni, ja keskustan alue oli nopeasti käyty läpi. Make sanoi, että "en mä tänne muuttaisi, mutta ihan kiva käydä" x) Että ehkä sitten niin. Sataman kaikki veneet sai pintaan taas haaveet omasta veneestä, tai edes veneilemään pääsystä.
Keli oli sellainen puolipilvinen koko päivän, mikä mun mielestä oli paljon parempi vaihtoehto kuin paahtava helle.

Mutta semmoista, jatketaan seuraavassa postauksessa Raaseporin retkestä :) Nyt on pakko mennä nukkumaan!

2 kommenttia:

 1. Jee, kiva et viihdyitte Ugissa :) Ne munkit on ihan mahtavia ja ilotulitukset noi kans osaa :)
  Viime Merefesteillä ku oltiin ilotulitusta kattomassa, ni se loppupaukku oli niin tujakka et yhdestä autosta pärähti varashälytin soimaan sen paineaallon takia :D
  Ja jotenkaan toi papparaisen käytöskään ei ihmetytä :'D Erittäin ukilaista meininkiä. Täytyy kyl myöntää etten oo kertaakaan itte Kahvelissa ollu, mut tän asian vois korjata ens kerralla ku menee Ukiin, kyl noi sapuskat niin hyviltä näytti :)
  -Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pönttöjä ihmisiä riittää kaupungissa kuin kaupungissa :P
   Kyllä voin suositella tota Kahvelia, hyvät pöperöt oli! :)

   Ja siis joo, munkkeja oisin voinu syödä vaikka kymmenen, ellei alla olis ollut noi Kahvelin sapuskat :D

   Poista