tiistai 13. marraskuuta 2012

haaste: to do -lista

Sain Nizurethilta haasteen, kiitoksia :)

Kiitä haasteen antajaa. Jaa haaste eteenpäin vaikka 4:lle ja ilmoita näille haasteesta esim. kommentilla blogiin. Kerro oma 8:n kohdan To Do -listasi ruokaan liittyen.

Eli ruokahommia. Aina joskus oikeasti tykkään laittaa monimutkaisempaakin ruokaa, mutta koska VHH-ruokavaliolla aika harvasta kohdasta voi oikaista, niin ruuanlaitto on pysynyt jo jonkin aikaa melko yksinkertaisena. Ennen myös leivoin paljon useammin.


1. Jouluruuat
Tänä vuonna meinaan ihan itse tehdä mulle ja Makelle jouluruuat. Sisältäen siis joulukinkun ja laatikot lähinnä. Ajattelin koittaa tehdä porkkana- ja lanttulaatikon karpisti kotona, ja katotaan josko ostettaisi perunalaatikko kaupan tiskiltä, kun sitä ei kuitenkaan hirveästi saisi vetää :P Joulukinkkua en ole koskaan paistanut, eikä oo Makekaan, ja koska mun kummisetä paistaa maailman parhaan joulukinkun, niin taidan siltä kysyä apua sen kanssa.
Tämä koko jouluruokien tekeminen on mulle iso juttu, sillä saan jollakin tapaa aloitettua Maken kanssa ihan omat perinteet. Ja koska päätettiin olla jouluaatto ihan vaan kotona, niin se on ollut jo huojentavaa.

2. Mausteet ja yrtit
Ensinnäkin, pitäisi saada ruoka maustettua jollakin muulla kuin suolalla. Me käytetään kyllä paljon mausteita, mutta silti suolaa tuntuu menevän ruokiin paljon. Lisäksi haluaisin oppia käyttämään yrttejä monipuolisemmin ja useammin. Omia marinadeja en myöskään koskaan ole tehnyt, ja niitä olisi kiva oppia tekemään.

3. VHH kinkkupasteijat
Olen tässä jo jonkin aikaa metsästänyt reseptiä vähähiilariselle voitaikinalle, sillä mä tein viime jouluna niin sairaan hyviä kinkkupasteijoita lehtitaikinasta, että oksat pois, mutta mähän en saisi syödä mitään lehtitaikinaa. Ajattelin jo löytäneeni aika hyvän rahkavoitaikinareseptin, mutta sen kaulitseminen on ihan painajaista, eikä toivoakaan, että saisin siitä mitään pasteijoita väännettyä. Toki mulle kelpaa myös noi allaolevassa kuvassa näkyvät piiraat, mutta pasteijareseptiä silti vielä etsin. Hyviä reseptiehdotuksia otetaan vastaan! 

Kinkku-tuorejuustopiiraat ruis-rahkavoitaikinapohjalla.

4. Munkit
Tahtoisin tehdä itse munkkeja, mutta mä mm. pelkään rasvapalon mahdollisuutta. En oo koskaan uppopaistanut mitään. Toisaalta on ihan hyvä, etten uskalla paistaa munkkeja, koska itsetehdyt munkit on sellainen herkku, mihin mulla ei ole mitään kontrollia, vaan syön niitä kunnes ne loppuu x) Tähän mennessä ollaan vappuna saatu äidiltä aina muutamia munkkeja, mutta oishan se kiva osata tehdä niitä itsekin. Pullataikina ei ole ongelma, vaan se paistaminen. Juustotäytteiset friteeratut jalapenot olisi mahdollisia myös kunhan uskaltaisin paistaa :)

5. Voileipä- ja täytekakku
Oon käsittämätön voileipäkakku-lover, mutta vain kerran ollaan äidin kanssa yhdessä tehty voileipäkakku. Oon monta kertaa suunnitellut sellaisen tekeväni, mutta en oo saanut aikaiseksi. Kaikkien kakkujen kanssa mua eniten jänskättää kostuttaminen, sekä se, että maut sopivat yhteen. Samasta syystä en oo ikinä eläessäni tehnyt täytekakkua, edes valmispohjista.

6. Kala
On ihan totta, että me syödään kalaa vain muodossa uunilohi, tölkkitonnari tai kalapuikot. Tahtoisin syödä kalaa enemmänkin, koska esim. ahven on tosi hyvää, mutta kaikki kala maksaa kaupassa niin paljon -.- Oon koittanut Makelle sanoa, että lähtis jonkun kaverinsa kanssa kalastamaan, mutta eipä se oo käynyt. Esim. yläasteen köksäntunnin jälkeen en oo syönyt saati tehnyt silakkapihvejä, ja nehän oli vallan hyviä jopa siellä köksäntunnilla, missä tehtiin niitä ekaa kertaa. Siitä onkin aikaa jo 15 vuotta...

7. Näpertely ja koristelu
Ei muuta, mutta olisi kiva jaksaa joskus tehdä tällaistakin :D Esim. just kakkuihin, tai ihan vaikka että jaksaisi tehdä muffinsseihin kuorrutuksen.

8. Kasvisruoka
Kasvisruuasta voi oikeesti saada tosi hyvää, ja mä haluaisinkin useammin tehdä täysin kasvisruokaa. Pitäisi vaan jaksaa etsiä reseptejä ja ottaa selvää. Kasvisruuan maustaminen on mulle myös vähän haasteellista, kun ei ole tottunut siihen. Linkkejä otetaan vastaan! Esim. täysin kasvisruokaan keskittyviin blogeihin.


Haaste menee eteenpäin vaikkapa seuraaville:

3 kommenttia: