sunnuntai 25. marraskuuta 2012

läppärin kuolema ja lisää joulutunnelmointia

Viikko on taas mennyt, ja viikonloputkin lipuu nykyisin ohi niin nopeasti :/ Masentavaa, että on jo sunnuntai.

Osasyy siihen, miksi viikonloppu on mennyt niin nopeasti, on mun uusi läppäri. Torstaina vanhan läppärin päälle kaatui puoli litraa vettä, ja vaikka aluksi kuivattelun jälkeen se tuntui toimivan, niin loppujen lopuksi siinä ei enää osa näppäimistä toiminut, mukaanlukien hiiripadin näppäimet. Totesin, että sitä konetta on jo niin monet kerrat käytetty huollossa, ettei sitä ole enää järkeä korjata, ja olihan siinä jo jos jonkinlaista vikaa.
Perjantaina kävin sitten Anttilasta etsimässä sopivanlaista uutta konetta, ja äiti lopulta maksoi sen mulle ennakkojoululahjana :) Päädyin punaiseen HP:n pikkukaveriin, joka olikin viimeinen laatuaan myymälässä, ja näytekappale, joten sain siihen vielä vähän alennuksia päälle.

Koko perjantai-ilta menikin epätoivoisesti tiedostoja siirrellessä vanhalta koneelta uudelle, joko ulkoisen kovalevyn tai kotiverkon kautta, eikä muuten ollut helppoa hommaa kun vanha kone ylikuumeni jo 10 minuutin jälkeen ja sammuili itsekseen jatkuvasti. Onneksi suuri osa tiedostoista oli jo valmiiksi ulkoisella kovalevyllä... Eilen olikin vuorossa eri ohjelmien asentaminen, ja lisää tiedostojen siirtämistä, joten melkein koko päivä siihen sitten menikin. Nyt alkaa kone olla siinä kunnossa kun pitääkin, ja vanha on heivattu varastoon.

Tuntuu ihan hyvältä koneelta, ja oon iloinen, että tässä on vielä Windows 7. Testasin pikaisesti kaupassa sitä Win 8:a, enkä tajunnut siitä mitään.




Koulussa viikko on mennyt joulutaloa rakentaen ja stressaten, ja monella tuntui perjantai-iltapäivällä olevan jo hermo kireällä, kun oli kiire ja meinasi mennä ylitöiksi. Mun joulutalovuorot alkavat huomenna, saas nähdä miten menee...

Joulutunnelmissa oon edelleenkin, tekisi niin mieli jo koristella se kuusikin :P Fiksut ja filmaattiset työkaverini sanoivat, että tällä alalla kannattaa joulufiilistely aloittaa ajoissa, sillä siitä ei ehdi nauttimaan enää joulukuussa, silloin kun muut siitä nauttivat. Ja pikkujoulujakin vietetään tammikuussa. Otan siis neuvosta vaarin jo tässä vaiheessa opintojani :D
Suurin osa lahjoista on jo paketoitu, eräs kauppa on vielä käymättä läpi, mutta koitan malttaa odottaa sen pari viikkoa, kunnes seuraavat tuet tulevat :P Ensimmäiset joulutortut on jo paistettu ja syötykin, ja glögiäkin ollaan siemailtu tässä jo pari viikkoa.
Joulukuussa ohjelmassa on muutama keikka, sekä Maken synttärit, muuten se meneekin töiden ja koulun kanssa vuorotellen, ja jossain välissä pitäisi ehtiä käydä Lohjalla.


Mikä sitten saa meikäläisen joulutunnelmaan, ja vielä näin aikaisin? Tosi usein se lähtee liikkeelle jo ensilumesta, ja tänäkin vuonna lumi pysyi jo jonkin aikaa maassa jo lokakuussa. Mulla joulufiilis saattaa tulla siitä, kun bongaan jollekin läheiselleni hyvän joululahjan. Tänä vuonna luulen fiiliksen lopullisesti tulleen joulukukista, jotka näin työssäoppimispaikallani pitämäni syysloman jälkeen. Nyt sillä ei oikeastaan ole ollut väliä onko lunta maassa vai ei, mutta viime joulun aikaan mulla ei ollut joulufiilistä lainkaan, ja yksi iso syy siihen oli lumen puuttuminen. Joulufiilis tulikin vasta joulupäivänä kun päästiin Raskasta joulua -keikalle.

Joulukoristeissa oon aina pitänyt sellaisista, jotka eivät liity milläänlailla kristinuskoon. Esim. enkeleitä meiltä ei ole koskaan löytynyt, eikä tule löytymäänkään. Tonttuja taasen rakastan, erityisesti noita, joilla ei näy silmät lakin alta :) Ja mitä pidempi parta, sen parempi. Pidän myös perinteisistä jouluväreistä; punaisesta, vihreästä ja valkoisesta (+ musta), mutta en karsasta erikoisempiakaan väriyhdistelmiä. Kyllä se joulutunnelma tulee pinkistä ja turkoosistakin, sen huomasi viimeistään tuolla meidän joulutalossa :)

Pidän: lumi, tontut, lumiukot, tähdet, kaikenlaiset eläinhahmot (possut, porot jne.), olkipukit, havujutut, joulukuusi, luonnonmateriaaleista tehdyt koristeet, mausteet (kaneli, neilikka ym.), kynttilät, kirkkaat jouluvalot esim. lyhdyssä tai maljassa, joululaatikot, murea kinkku, riisipuuro, joulutortut, Samu Sirkan joulutervehdys, haudoilla käynti kun on jo pimeää, rauhoittuminen, joululaulut erityisesti heviversioina (pidän enemmän menevistä "lastenlauluista"), joululahjojen paketoiminen ja niiden koristelu (jopa siitä huolimatta, että meillä on kolme kissaa aina "apuna"), itsetehdyt joulukortit (joskaan en pidä niiden tekemisestä) ja lahjat, se tunne kun keksii jollekin täydellisen lahjan, joulukalenteri.

En pidä: enkelit, joulukortit (jostain syystä niiden lähettäminen aina ärsyttää, mutta on niitä mukava saada :D), jotkut jeesustelevat joululaulut, värikkäät jouluvalot esim. sydämen muodossa ikkunassa (vielä pahempi jos ne vilkkuvat), valoletkut (pahinta jos pihassa on kaikkia saatavilla olevia värejä), jouluevankeliumi ym. kristilliset höpötykset, lumeton joulu, kiire, konvehtirasiat (oikeasti, jos haluat ostaa lahjaksi suklaata, niin osta edes jotain muuta kuin niitä konvehtirasioita... mun mielestä tavallinen levy Fazerin sinistäkin on parempi kuin se).

Töistä ostetut minijoulutähdet pääsivät makkarin ikkunalaudalle. Kuin söpöt!

Iso tonttu tervehtii eteisessä

Pienemmät tontut vartioivat mun bambuja :P

Lumiukot löytyvät perinteisesti olkkarin pöydältä

Me käytiin tänään piipahtamassa tuossa Halikossa Wiurilan Kartanon joulupuodissa. Lahjaksi sieltä ei oikein löytynyt mitään varteenotettavaa, mutta ostin sitten kuusenkoristeita, mm. käpyjä ja jääpuikkoja. Puodissa oli myynnissä myös taidemaalari Heikki Laaksosen joulukortteja, ja niitä oli pakko ostaa muutamia, sillä korttien tuotto menee Wanhan Markin hyväksi. Wanha Markki on ylistarolainen eläinten vanhainkoti :) Aivan ihana idea ylipäänsä pitää tuollaista paikkaa ♥ Sivuille linkitettyä blogia ei enää päivitetä, mutta eläinten vanhainkodin Facebook-sivut löytyvät täältä. Toiminnan tukemiseen löydät ohjeita nettisivuilta, ja mm. noita kortteja saa ostettua myös nettikaupan kautta.

Jo lapsuudesta mun päähäni on iskostunut tämä Röllin joulumieli-jakso. Mielestäni tämä on aivan ihanan tunnelmallinen ja opettavainen :) Rölli on paras! Ja se oikea joulumieli tosiaankin tulee yleensä ihan muualta kuin lahjoista. Tosin tällä hetkellä ei paljon auta ikkunasta ulos katsominen :D Toivottavasti tänä vuonna olisi jouluna edes vähän lunta.



Mikäli mun joulumieli pitää aina jouluun saakka, niin luultavasti tätä on luvassa jatkossakin :D Pyydän jo valmiiksi anteeksi kaikilta jouluvihaajilta.

9 kommenttia:

  1. Ihana läppäri! <3 Mie luen mielelläni joulusta, oon kovin jouluihmiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että meitä on sitten useampiakin :) Olis kiva lukea myös sun joulusta ja joulumielestä, että paapas postausta tulemaan :D

      Poista
  2. Jännä muuten, itse miellän enkelit nimenomaan jouluasioiksi, en niinkään uskontoon liittyvinä elementteinä o_o Tontut sen sijaan ovat pelottavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo koskaan muksunakaan tykännyt mistään suojelusenkelijutuistakaan. Kristillinen mytologia, vai miksikä sitä nyt kutsuisikaan, on kyllä kiehtovaa, ja siten myös "enkelioppi", mutta enkelikoristeet on olleet mulle aika pitkään semmonen nounou :D En oikein tiedä millä se olis selitettävissä x)

      Tontut on niin söpöjä ^^

      Poista
  3. Eikö teidän kisulit mee popsimaan noita joulutähtiä? Mua ihan harmittaa, kun meille ei voi mitään joulukukkia hankkia just kissojen takia.. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on ainut paikka koko kämpässä, minne kissat ei pääse :D Toi ikkunalauta on yksinkertasesti liian kaponen, että ne pääsis hyppäämään ja tallustelemaan siellä. Sen takia uskalsinkin ostaa ne :) Muistaakseni joulukaktus on ainoa (?) täysin myrkytön joulukukka, mites se sitten? :) Mulla on ollut myös tulilatvaa joulun aikaan, ja siis oikeasti mulla on kotona muutenkin sellaisia semimyrkyllisiä kasveja, mm. ihmepensaasta tulee sellaista samantyyppistä maitiaisnestettä kuin joulutähdestäkin, eikä kissat oo kauheesti halunnut edes nyppiä tota ihmepensasta. Eikä joulutähtikään oikeasti ole niin myrkyllinen kuin mitä aina pelotellaan, sitä saa syödä aika paljon ennen kuin mitään tapahtuu, ja yleisimmät reaktiot siitä maitiaisnesteestä on ihoärsytykset. Mutta tietty jos Peppi ja Touko syö kukkia ku ruohoa, niin sitten ei ehkä kannata ottaa riskiä :P

      Poista
    2. Mutta siis mä olen aina mennyt kukkakauppaan, että "onks teillä jotain myrkytöntä kasvia jos vaikka kissat syö", ja mulle on tosi usein sanottu, että kyllä kissa älyää jättää myrkylliset kasvit rauhaan, että ne kyllä sitten haiseekin myrkylliselle. Mietin aina että joo, niin varmaan, että kyllä meijän pölhöt syö ihan mitä vaan, mutta jouduinpa sitten toteamaan, että ei ne kyllä syö, korkeintaan jotain lehtiä saattaa vähän nakerrella. Ja jos ne huomaa, että pahalta maistuu, niin eipä ne sitä enää usein nakertele.

      Poista
    3. Meillä syödään siis ihan kaikki... ei ne tajua onko ne myrkyllisiä tai maistuuko ne ees pahalle, jos niitä on vaan kiva repiä :D Nyt ostin minijoulukuusen, joka on purkissa ja siinä on niin terävät neulaset, että kissat pysyy kaukana kun on saanut muutaman kerran nenillensä siitä :D

      Poista