keskiviikko 28. marraskuuta 2012

nakuna

Minäkin, ku kaikki muutkin! :D

Siis, Tyyliä metsästämässä -blogista liikkeelle lähtenyt Naked Truth -haaste, missä bloggaajat postailevat kuvan itsestään täysin meikittömänä ja käsittelemättömänä.

Olen koulutukseltani media-assistentti, ja tein kuvankäsittelijän hommia nelisen vuotta. Siitä on jäänyt päälle tietynlaiset rutiinit, enkä yleensä päästä nettiin ainuttakaan käsittelemätöntä kuvaa, ja tahdon myös käsitellä ne usein ennen kuin lähetän ne kehitettäväksi. Yksi syy siihen on se, että en osaa valokuvata, ja omistan vain digipokkarin. Kuvista ei tule koskaan mitenkään erikoisia, ja usein värit, valoisuudet ja kontrastit ovat alkuperäisissä päin persettä. Toinen syy on se, että vaikken tekisi niille mitään muuta, niin ainakin rajaan kuvan uudelleen pienempään kokoon. Blogienkin kuvatilat täyttyvät aika nopeasti, jos parin megan kokoisia kuvia tänne lätkii. Ja kun nyt sitten avaan sen Photoshopin rajausta varten, niin samantien voin korjailla kuvaa muutenkin.

En kuitenkaan ala tavallisten kuvien kanssa kauaa nysväämään, pääasiassa tarkistan vain nuo värit, kontrastin ja valoisuuden, ja monesti poistan kuvasta kohinaa. Joskus saatan korjailla omien kuvieni kohdalla jotakin pientä, mutta siinähän ei ole mitään järkeä jollen näyttäisi itseltäni. Eli kohtuudella.

Meikittä voin olla helposti useita päiviä kerrallaan, mutta koska tällä hetkellä olen asiakaspalveluammattia opiskelemassa, ja valtaosan opiskeluajasta työpaikalla, niin en viitsi sinne ihan meikittä mennä, koska suoraansanottuna näytän meikittä hieman kipeältä... :P Kouluun jaksan joskus meikata enemmän ja joskus vähemmän. Jollen viikonloppuna ole lähdössä viihteelle, voin hyvin olla koko viikonlopun ilman meikkiä, ja käydä silti vaikka kaupungilla. Useimmiten kuitenkin ihmisten ilmoille mentäessä vetäsen pelkistetyn meikkivoide-puuteri-ripsari -meikin, johon useimmiten sisältyy myös poskipuna ja kulmakynä. Rajauksia käytän nykyisin oikeastaan enää bilettämään mentäessä.

Mutta, this is me tänä aamuna (kuva on käynyt Photarissa ainoastaan pienemmäksi rajattavana, sekä saamassa 1px kehykset, jotka yleensä laitan joka kuvaan):

Otsatukka peittää sopivasti kulmakarvat, joita oon tosi laiska nyppimään. Näppyjä tulee sillontällöin, mutta tällä hetkellä näyttäisi ihokin olevan suht hyvässä kuosissa. Ongelmanani on lähinnä t-alueelle ilmestyvä kuiva ihottuma, johon mulla on lääkevoiteet apuna. Silmäpussit check. Sekainen tukka check.

5 kommenttia:

 1. Tosi kivalta näyttää, meikillä tai ilman :)

  VastaaPoista
 2. Ihana takkutukka! Olet kaunis :)

  VastaaPoista
 3. Haastetta sinulle blogissani :)

  VastaaPoista
 4. Moikka! Satuin törmäämään juuri blogiisi, ja vaikuttaa aika kivalta. :) Minuu kiinnostais, että miten oot saanu tonne blogisivun alareunaan noita soittolistajuttuja, koska voisin haluta itelle kans jotain samankaltaista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Sori myöhäinen vastaus. Noi soittolistojen koodit löytyvät suoraan Last.fm:n sivuilta. Eli pitää olla sieltä ladattuna plugin, joka rekisteröi kuuntelemasi biisit, ja sitten sun pitää tietystikin olla rekisteröitynyt Last.fm -sivulle :) Bloggerin puolella soittolistoille täytyy vaan tehdä uudet koodiboksit, ja kopioida se Last.fm:stä saatu koodinpätkä sinne.

   Poista