torstai 20. syyskuuta 2012

eka kouluviikko

Opinnot on tosiaan nyt lähteneet käyntiin, ja ihan mukavasti ovatkin.

Päivät venyvät aika pitkiksi, kun koulupäivä on yleensä klo 8-16, ja siihen päälle vielä bussimatkat, jotka ovat yhteensä 1h 40min, niin kaikenkaikkiaan oon poissa kotoa klo 6:30-17:30, melkein kellon ympäri siis. Omalla autolla mennessä säästäisi ajassa ehkä 1,5h, ja voi olla että jossain vaiheessa kyllästyn bussilla seilaamiseen ja otan oman auton alle, tai sitten meen kaverin kanssa kimppakyydillä. Valitettavasti meidän luokalta kukaan muu ei ollut Salosta päin, joten en saanut sitä kautta kimppakyytikaveria.
Mutta niin, oon jopa ehtinyt aikaisempaan bussiin, eikä herääminen puoli kuudelta oo tehnyt kovin tiukkaa ainakaan vielä. Väsy on nimittäin illalla tullut ihan superaikaisin, niin on tullut nukuttua ihan riittävät yöunet.

Kaiken uuden aloittaminenhan on aina ihan äärimmäisen väsyttävää vaikkei mitään tekisikään. Mekin ollaan tämä viikko vaan tutustuttu kouluun ja toisiimme, sekä hieman lähialueen kukkatukkuihin. Meidän ryhmä tuntuu olevan tosi mahtava, kaikki tuntuvat tosi mukavilta. Suurin osa on reippaasti mua vanhempia, mutta muutamia nuorempiakin on. Ikähaitari taitaa olla sellaista 20-50v :) Vähän siellä tuntee ittensä ihan urpoksi, kun tietysti vanhemmilla on vähän enemmän kokemusta kaikenlaisista kukista, ihan jo jos tykkää laittaa pihaa, ja sitten taas pari mua nuorempaa on ollut jo kukkakaupassa töissä. Moni siellä siis tietää ihan hirveästi kukkia jo valmiiksi, ja mulla ei oo käryäkään juuri mistään.
Ollaan tällä viikolla lähinnä kuunneltu mitä tänä vuonna on meillä luvassa, hieman opeteltu leikkaamaan leikkokasveille imupintaa, ja tänään käytiin kuuntelemassa esitelmät ja valitsemassa omat suosikkimme kolmesta kattauksesta, jotka toinen floristiopiskelijaryhmä oli tehnyt. Mutta siis hyvin vähän mitään käytännön hommia, mikä on ollut ihan hyvä, koska uutta asiaa on muutenkin niin paljon. Nyt on myös opiskelijakortit, niin voinkin hyvillä mielin ostaa sarjalipun uimahallille ja käydä siellä ens viikolla vaikka joka päivä :)
Kaikki opiskelijat tarvitsevat myös omat työkalut ja pakit, eli joulun ja synttäreiden toivelahjalistalla on kaikkea omituista, kuten sekatöörit, oksasakset, kärkipihdit, kokoontaitettava saha jne x) Jotakin saan viikonloppuna mun isän avovaimolta Seijalta, joko lainaan tai omaksi, en tiedä. Seuraavaksi täytyykin ruveta katselemaan essuja ja hauskoja työkalupakkeja :)))

Meidän ensimmäinen kouluviikko oli kolmepäiväinen, eivätkä ne normaalistikaan ole kuin neljäpäiväisiä, eli perjantait on joko vapaat, tai sitten voi mennä perjantaiksi työssäoppimiseen (kukkakaupat ottavat mielellään apukäsiä perjantaiksi), ja ottaa seuraavasta työviikosta yhden vapaan. Ensi viikko meillä on etäviikko/työssäoppimisviikko, ja koska mä en pysty aloittamaan vielä ensi viikolla työssäoppimista, niin mä pidän etäviikon, ja aloitan Huiskulassa vasta seuraavalla viikolla. Mutta siis eka harjoittelupaikka on siis jo varma, ja toivon voivani olla siellä nyt ainakin tämän syksyn, ja hakisin seuraavaa paikkaa sitten vuodenvaihteen jälkeen. Liian monessa paikassa ei kannata työskennellä, mutta mahdollisimman monipuolisesti kuitenkin pitäisi saada tehdä työtehtäviä ja tutustua erilaisiin käytäntöihin.

Opintojen puolesta ja koulua varten on tarkoitus alkaa pitämään portfoliota ja oppimispäiväkirjaa, joten voi olla että perustan sittenkin uuden blogin pelkästään noille jutuille. Se on kuitenkin ihan näppärä systeemi tehdä etenkin oppimispäiväkirjaa. Portfolion tuun sitten tekemään jollakin muulla tapaa. Nuo on ihan vapaaehtoisia juttuja, mutta hyvä olla olemassa - kunhan vaan muistaisi päivittää niitä usein!

Viikon innoittamana ostin kaksi uutta huonekasvia, värikkäämpiä kuin mitä normaalisti :) Ensimmäinen on ihmepensas ja toinen huiskuananas, lajike 'Blue Rain'. En oo koskaan ennen nähnyt moista kasvia, ja kukinnon väri on niin ihanan pirteä, että toi oli pakko saada kotiin :)
Tapani mukaan oon taas ihan hurahtanut syksyn väreihin, niin siksi tuo ihmepensas houkutteli tosi paljon. Jäi vähän kaihertamaan etten ostanutkaan verililjapuuta, joten sellainen täytyy varmaan vielä jostain metsästää... Ne on aivan ihania! :) Viime viikolla kävin myös innostuksissani, heräteostoksena ostamassa rahapuun. Mulla on joskus sellainen ollut, mutta se kuoli kun kastelin sitä liikaa, ja lähestulkoon hakkasin päätäni seinään, että miksen mä aikaisemmin tajunnut että se on mehikasvi, eikä sitä tarvitse kastella kuin tosi harvoin ja vähän kerrallaan... No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan :) Nyt se toivottavasti kestää pidempään.
Nyt alkaa jo tilanpuute kämpässä tulla vastaan, kun ei kissojen tielle voi mitään laittaa (tai ovat entisiä kasveja).Partsille meni viime viikolla callunaa ja lankaköynnöstä

Me ostettiin tässä myös uusi jalkalamppu, ja se on niin hauskan muotoinen, että rupesin siihen jo suunnittelemaan jotain köynnössysteemiä :D Oon varma että se näyttäisi hienolta! Ajattelin myös tehdä Halloween-bileitä varten jonkinlaisen syyskranssin ja pienen pöytäkoristehärpäkkeen, kunhan vaan osaan ja ehdin ne toteuttaa.
Saas nähdä miten oma kasvi-innostus muuttuu tästä eteenpäin vai muuttuuko ollenkaan :P Siis siinä mielessä, että jaksaisi innoissaan kotiin ostella kaikenlaista, sitten kun kasvien kanssa työskentelee päivittäin.

6 kommenttia:

 1. Oih, mikä tuo toisiksi ylin kasvi on? Näyttää niin kauniilta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on toi huiskuananaslajike 'Blue Rain'.

   Poista
  2. Aa, kiitos tiedosta :) Täytyykin seuraavalla kukkakauppa reissulla kysellä tätä kasvia :D

   Poista
  3. Tää voi olla vähän harvinaisempi näky kukkakaupoissa, ite en oo siis missään koskaan aikasemmin nähnyt tätä (nyt tuli vastaan tukussa). Tieteellinen nimi on Aechmea 'Blue Rain', jos ne floristit ymmärtää sen paremmin x) Varmasti voivat tilata sulle jos ei heti oo tarjolla :)

   Poista
 2. Vau, aivan ihania kasveja! <3 todella upeita - ne luovat sellaista rauhallisuutta ympärilleen, ainakin oon itse huomannut, että omassa kämpässä olis tosi kolkkoa ilman kasveja (tai kissaa)!
  Mä onnistun aina joko kastelemaan omaa rahapuutani liikaa, tai sitten liian vähän, ja on hyvä että äiti käy kurkkaamassa välillä mun kasvien vointia, kun se on oikea ekspertti niiden suhteen :D

  Aikamoinen tahti teillä koulussa, heti vaan tuumasta toimeen ja työharjoitteluun. Mutta toisaalta se on varmasti mukavaa vaihtelua :) Muista rentoutua hyvin viikonloppuisin ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä noi kasvit tuo samalla rauhallisuutta ja elävyyttä taloon :) Tykkäisin pitää enemmänkin kukkivia kasveja täällä, mutta noi kissat tuppaavat syömään niistä nimenomaan ne kukinnot!
   Mutta tosiaan, kyllä sen huomaa heti viihtyvyydessä jos ensinnäkin joku kasvi kuolee ja sen joutuu heittämään pois, eli on yksi kasvi vähemmän, tai sitten vastaavasti jos tuo jotain uutta kotiin. Esim. nyt kun toin näin värikkäitä kasveja, niin siinä on jotenkin tuplafiilis :D
   Noiden jo mainittujen kasvien lisäksi meillä on täällä pari vehkaa ja maija. Rahapuuhun sain sellaiset ohjeet, että kerran kuussa noin ruokalusikallinen vettä, eli ei juuri mitään o.O

   Poista