sunnuntai 30. syyskuuta 2012

ruokaviikko 39

Toinen ruokaviikko pärähtää käyntiin heti edellisestä päästyämme.


Maanantai 24.9.

klo 11:30 Fitness-patukka uimahallin automaatista, maitokahvia, 1 tl kookosöljyä, pieni leikkelelautanen (juustoa ja kalkkunaa), kourallinen manteleita, pala omppupiirakkaa (juu, oli kuntoilun jälkeen nälkä eikä kotona mitään järkevää syötävää :D)
klo 20:00 Aura-pekonilihapullia, Mustapekka-kastiketta, kukka- ja parsakaalia, vihersalaattia (salaatti, kurkku, tomaatti)
klo 21:00 Pari palaa tummaa pähkinäsuklaata

Liikunta: Kuntosali 45min, uinti 30min ja vesijuoksu 45min

Hh: 54,3 g (11%)
P: 96,8 g (16%)
R: 161,3 g (71%)
Kcal: 2064

Kommentit: Hyvä ruokailurytmi, eikö :D Aamukuntoilujen jälkeen oli kova nälkä, mutta vähän yllätyksekseni se lopulta meni ohi noilla mitä silloin söin. Sen jälkeen aloinkin testailemaan Halloween-meikkejä, eikä vatsa ilmoitellut keskenkaiken nälästä ollenkaan, joten en sitten mitään syönytkään. Kun meikit oli tehty, alkoi pikkuhiljaa pää särkyineen ilmoitella, että jotain voisi syödä, ja pikkuhiljaa vatsakin siihen yhtyi. Mutta joo, poikkeuksellisen epätasaiset ruokailut, mikä oli siinä mielessä hyväkin, että menin sortumaan sekä välipalapatukkaan että suklaaseen, joista tuli "ylimääräisiä" hiilareita n. 30g! Mutta noi lihapullat ja kastike, mun lemppariruokaa! :)


Tiistai 25.9.

klo 08:00 Maitokaffe + kookosöljy
klo 13:00 Aura-pekonilihapullia, kastiketta ja vihersalaattia + kourallinen cashew-pähkinöitä
klo 16:00 Pala omenapiirakkaa, kourallinen suolapähkinöitä
klo 21:00 Turkkilaista jugurttia, mustikoita ja vadelmia, kourallinen suolapähkinöitä

Liikunta: BodyJam 1h (+ rentoutusjumppa 45min), venyttely 30min

Hh: 52,8 g (10%)
P: 90,6 g (17%)
R: 175,7 g (73%)
Kcal: 2168

Kommentit: Muuten ihan ookoo, mutta ennen BodyJamia olisi pitänyt syödä kunnon sapuskat, eikä mitään omppupiirakkavälipalaa. Jaksoin tunnin kyllä ihan hyvin, mutta sen jälkeen tulikin heikotus ja pyörrytys, ja hyvä kun en pökrännyt rentoutustunnille. Paha olo jatkui aina nukkumaanmenoon saakka, vaikka koitin syödä jotain raikasta ja juoda paljon vettä :/ Mutta itse BodyJam-tunti oli ihan sikakiva!


Keskiviikko 26.9.

klo 09:00 Maitokahvia kookosöljyllä
klo 13:00 Pekoni-meetvurstimunakasta (pekonisilppua, meetvurstia, paprikaa, valkosipulia, juustoa - oli niin tuhtia että jaksoin vain puolikkaan munakkaan), omenapiirakkaa
klo 16:00 Loput munakkaasta
klo 18:30 Kruunusekoitusta ja kermaista jauhelihakastiketta
klo 21:00 Muutama pala pähkinäsuklaata, maustamatonta jugurttia ja omenasosetta sekä hieman mysliä, kuppi teetä

Liikunta: Pilates 1h

Hh: 53,7 g (10%)
P: 116,6 g (21%)
R: 166,9 g (69%)
Kcal: 2195

Kommentit: Suurimman osan päivän hiilareista vedin illalla ennen nukkumaanmenoa, ja niitähän olis saanut karsittua jättämällä suklaat syömättä :) Mutta en jaksa nipottaa. Ei kuitenkaan mennyt "yli", vaikka niitä paljon tulikin. Pilates-tunti tuntui ihan löysäilyltä, mun mielestä sen olisi tunnin aikanakin kuulunut tuntua jossain. Ens kerralla munakkaaseen enemmän kasviksia ja vähemmän lihaa.


Torstai 27.9.

klo 08:30 Kaksi kuppia maitokahvia
klo 13:30 Pala omenapiirakkaa (eihän tuo meinaa huveta millään)
klo 15:30 Kruunusekoitusta ja kermaista jauhelihakastiketta, pari palaa pähkinäsuklaata
klo 19:30 Puolikas omeletti (paprikaa, tomaattia, juustoa, meetvurstia, valkosipulia)
klo 20:30 Light-säilykepersikka, kuppi teetä, mysliä, jugurttia ja omenasosetta

Liikunta: Bodypump 1h, LatinDanceMix 1h

Hh: 62 g (14%)
P: 89 g (19%)
R: 135,8 g (67%)
Kcal: 1840

Kommentit: Hiilareita tuli tänään vähän enemmän, mutta menkööt, jaksoin sentään kivasti kuntoilla kaksi raskasta jumppaa peräkkäin, mitä en siis normaalisti harrasta. Eli ehkä ne vähän kompensoi. Liikuntaan nähden kaloreita olisi voinut syödä enemmänkin, mutta minkäs teet kun kuntoilun jälkeen väsymyksissänsä ei jaksa kauhean raskaasti syödä (hyvä kun jaksoi pistää lusikkaa suuhun lainkaan), niin iltapalaksi valikoitui vain melko rasvaton jugurttimössö, mutta omatekoisessa karppimyslissä (pelkästään pähkinöitä ja siemeniä, hieman leseitä) on sentään hieman rasvaakin.


Perjantai 28.9.

klo 09:00 Maitokahvia + kookosöljy
klo 13:00 Kaksi viipaletta ruisleipää, voita, kalkkunaleikettä ja juustoa
klo 17:00 Suolattuja manteleita (vajaa 100g yhteensä koko illan aikana)
klo 18:00 Itsetehtyä VHH-pizzaa, kokista (zeroa)
klo 20:00 Kourallinen karkkia, kuppi kahvia

Hh: 80,9 g (15%)
P: 122,6 g (23%)
R: 145,2 g (62%)
Kcal: 2139

Kommentit: Päivä meni vähän mässäilyn puolelle, enkä jaksanut sitten mennä BalletFlow-tunnillekaan, kun pizzan tekemisessä oli niin iso homma. Hiilareista välittämättä söin tänään myös ruisleipää, sekä karkkia, minkä syömisen olisi voinut kokonaan jättää tekemättä, tuli nimittäin vain huono olo pizzamässäilyn päälle. Jälkikäteen on helppoa olla fiksu :P


Lauantai 29.9.

klo 08:30 Maitokahvia + kookosöljy
klo 10:30 Pala VHH-pizzaa
klo 16:00 Lisää VHH-pizzaa
klo 19:00 Suolattuja manteleita ja 150g pussillinen karkkia + kokista pitkin päivää

Hh: 117,1 g (23%)
P: 107 g (21%)
R: 123,7 g (55%)
Kcal: 2023

Kommentit: Joojoo, I know :D Meni varmaan heittämällä parissa päivässä kaikki viikon työ hukkaan :D Mutta tällaista tää mulla välillä on, enkä ole huomannut että se olisi hirveästi haitannut. Nesteitähän tuo mässäily vain kerää, ja ne hälvenee kun palataan taas normaaliin päiväjärjestykseen.


Sunnuntai 30.9.

klo 09:00 Maitokahvia, muutama suolamanteli
klo 12:00 Aurajuustotäytteisiä suippopaprikoita, fetasalaattia, nokare chilimajoneesia
klo 16:00 Ihana repsahtaminen Snack Pointin kinkkukolmioleipään :D + pari palaa Daim-suklaata
klo 20:00 Pala meetvurstipiirakkaa

Hh: 59,1 g (15%)
P: 56,7 g (15%)
R: 119,6 g (70%)
Kcal: 1533

Kommentit: Ihan ookoo höttökolmarista huolimatta, mutta se oli kaiken repsahtamisen arvoinen kolmioleipä! :D Bailatinoon en tänään ehtinyt, kun oli hoppu tehdä kaikki pikkujutut valmiiksi ennen alkavaa kouluviikkoa, jolloin en tod. näk. jaksakaan tehdä taas yhtään mitään muuta.


Paino verrattuna edelliseen viikkoon: -200g (perjantaiaamuna tulos oli vielä -800g, mutta viikonlopun mässäilyt vähän verottivat tulosta)


Seuraava ruokapäikkyviikko sitten ömm... joskus. Pieni tauko tähän väliin.

PS: Sain satikutia siitä etten syö aamiaista ;) Täytyy siis sen verran oikaista, että se ei ole minkäänmoinen suositus, vaan syö ihmeessä aamupala, ja syö mitä ikinä aamupalalla tekee mieli, kunhan se on vähähiilarista (siis, jos karppaat x)). Itse en tosiaan syö aamupalaa, koska se ei paranna mun oloa tai jaksamista, päin vastoin mulla tulee siitä usein kuvottava olo jos syön jotakuinkin heti herättyäni. Yleensä mulla menee heräämisestä se nelisen tuntia ennen kuin voin edes ajatella laittavani suuhuni jotain muuta kuin kahvia. Jos aamulla on nälkä, tai jos muuten vaan tuntuu siltä että nyt olisi hyvä syödä jotain (pientä, koska iso aamiainen arkiaamuisin ei tule kysymykseen kuvotuksen takia), niin silloin syön jugurttia, marjoja ja mysliä. Monesti riittää kun vedän aamukahvien jälkeen vasta sen lounaan (mikä tulee mulle silloin tällöin vasta puolenpäivän jälkeen, jos oon kotona tekemättä mitään).
Mutta siis pointti: syökää te hyvä aamupala, jotka koette että se on teille sopiva startti päivään :) Minä en sitä vielä tee, koska ei ole pakko >:D

2 kommenttia:

  1. Mulle tulee muuten tosta kiloklubin ruokapäiväkirjasta aina kauhee paniikki, että pakko saada kaikki pallurat vihreiksi :D Ekan kerran kokeilin sitä joskus jokusia vuosia sitten ja meni ihan stressaamiseksi koko homma :D. Kun välillä tulee repsahduksia niin sitten kaikki namikat huutaa vaan punaisena siellä :P

    Kun muuten teet tollasia ruokia missä on joku kastike, niin teetkö siitä kastikkeesta superpaksua? Tai siis kun esim jollaan perunalla saa lautaselta putsattua hyvin löysemmänkin soosin, mutta kun karpatessa luonnollisestikkaan ei perunoita käytettä, niin mitens sitten :D nuolee sen lautasen puhtaaksi? :DD Tämmöstä mä vaan pohtisin :)

    Taas tosi herkun näkönen ruokaviikko kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä mäkin aluksi stressasin niistä pallukoista, mutta en mä enää jaksa :) Ainut mikä jää aina harmittamaan on se kasvispallukka, jos ei se viherrä. Luulis sen olevan helpompaa -.-

      Me tehdään yleensä aina kermakastike, ja annetaan sen keittyä kokoon / saostua, sitä ei tarvii erikseen suurustaa tai mitään. Tuorejuustoilla saa tosi hyvin paksuutta kastikkeisiin myös. Eli siis joo, kyllä me tehään aika paksuja kastikkeita :) Mutta jos tekee vaikka pihveille tai lihapullille kastikkeen, niin niilläkin saa pyyhittyä kastikkeenjämät siitä lautaselta :D

      Poista