maanantai 10. syyskuuta 2012

särkänniemi

Viikonloppuna tehtiin reissu Tampereelle, Hanne ja Ville tulivat Oulaisista mukaan, ja päätettiin tosiaan pitkästä aikaa yöpyä Omenahotellissa eikä kavereiden nurkissa.

Lauantaina oli Särkänniemen viimeinen aukiolopäivä, ja siellä oli myös kourallinen esiintyjiä ja myöhemmin illalla ilotulitus, mitä ei kylläkään jääty katsomaan. Vaikka nykyisin huvipuistoissa ei ole enää montaakaan laitetta missä tekisi mieli käydä (varsinkaan Särkässä ei nyt ollut tarpeeksi hurjia laitteita kun Trombi ja vuoristoratakin olivat pois käytöstä), niin silti oli järkevämpää ottaa rannekkeet kuin yksittäisiä lippuja.




Ensimmäisenä käytiin muutamia laitteita läpi, ensimmäisenä Tornado, missä käytiinkin sitten useampaan otteeseen, koska kyllä se taisi se kaikkein paras vekotin olla. Kun päästiin MotoGeehen, rupesi satamaan. Ensin joudutaan odottelemaan lähtöä ja sade vaan yltyy, sitten mennään niin perkeleen kovaa ja sade piiskaa naamaria. Sitten lopuksi vielä odotellaan että päästään katoksen alle, ja siinä vaiheessa tulikin jo lähes rakeita. Voitte ehkä kuvitella, että oltiin ihan uitettuja koiria sen jälkeen.
Siitä olikin sitten pakko mennä vähän lämmittelemään ja kuivattelemaan, ja juomaan kahvia.

Käytiin siinä kuivattelun yhteydessä sen verran krääsäkaupassa, että ostin kotiin tuliaisiksi pehmodelfiinin :) Samalla käytiin Akvaariossa ihmettelemässä kaloja.






Puoli neljältä oli näytös Delfinaariossa. Kerroinkin tuolla voimaeläinpostauksessa suhtautuvani hyvin ristiriitaisesti eläintarhoihin ja delfinaarioihin ym., mutta tuo on melkeinpä ainoa paikka missä delfiinejä voi nähdä elävänä helposti ja edullisesti täältä Suomesta käsin. Rakastan noita eläimiä niin paljon, että onhan siellä aina käytävä kun Särkänniemeen lähtee. Muutaman kerran sain purra hammasta ettei tulisi itku - mun suhtautuminen delfiineihin on siis kovin tunnepitoista. Ne oli niiiiiiiiin ihania! Tällä kertaa hyppytemppuja oli paljon vähemmän kuin nelisen vuotta sitten kun viimeksi tuolla Hannen kanssa käytiin. Nyt oli keskitytty myös delfiinien ja kouluttajien väliseen vuorovaikutukseen siinä mielessä, että kouluttajat olivat delfiinien kanssa vedessä paljon enemmän, ja tekivät yhdessä temppuja ilman palloja tai muita välineitä. Mä olin niin kade niille kouluttajille ettei mitään määrää :D Aaaargh!





Delfinaariosta kun lähdettiin pois, niin mentiin suoraan odottelemaan Planetaarioon pääsyä. Ajattelin kyllä etukäteen ettei Hannea ja Villeä varmaan niin hirveästi se kiinnosta, mutta me ollaan Maken kanssa kuitenkin sen verran tieteisnörttejä, että musta se oli ihan mielenkiintoista. Planetaariossa oonkin käynyt viimeksi joskus tositosi pienenä, joten kai se oli jo aikakin siellä käydä uudestaan. Make sanoi jälkeenpäin, että olis pitänyt pyytää kuulokkeet että ois saanut kuunnella kerronnan englanniksi, siinä kun oli Patrick Stewart sitä kertomassa.

Planetaarion jälkeen piipahdettiin Näsinneulan näköalatasolla, ja sitten olikin jo aika mennä syömään. Otettiin lounasraflasta buffet, mikä oli paras vaihtoehto jo siinäkin mielessä että me karppaajat voidaan valita mitä sieltä syödään, ja toiseksi se oli vielä suht järkevän hintainen buffetti. Juotiin siinä samalla kaljat ja siiderit, ja kuunneltiin muutamia biisejä kun Kilpi esiintyi. Teki kuitenkin uudelleen mieli motskareihin, ilman että vettä tulee kuin Esterin hanurista, ja siinä mentiinkin pari kierrosta vielä MotoGeessä. Lopuksi käytiin vielä Metkulassa, kerran Tornadossa, sekä Half Pipessa ennen hotellille lähtöä.









Oli kiva huvipuistopäivä, joskin vettä ei ois tarvinnut tulla ollenkaan, ja olis ollut kiva jos ois ollut vähän lämpimämpi.

Ärrältä käytiin Maken kanssa ostamassa vähän juotavaa, aloteltiin hotellihuoneessa, ja mentiin lopulta Ukko Nooa -baariin, missä meidän kaveri Nina oli koko illan töissä. Valtaosa illasta meni Blackjackin pelaamiseen, enkä suinkaan pelannut kaikkia rahojani, vaan pelasin kympillä, ja jäätiin vajaa 20€ voitollekin :D Hurjaa. Viereinen jätkä vei pöydästä 120€ kotiin...
Loppuilta meni sitten munilleen, kun tuli Maken kanssa ihan tyhmä riita. Kai me lopulta saatiin se sitten sovittua, mutta fiilikset laski aika huimasti.
Särkänniemen jälkeen unohdin myös kameran olemassaolon, joten ei ole loppuillalta kuvia.

Sunnuntaina käytiin aamupalalla viereisessa Café Siilinkarissa, mistä sai buffetaamiaisen kohtuuhintaan. Siellä tulikin syötyä koko rahan edestä, ja olin vielä kotimatkallakin ihan ähkyssä. Ennen autoille lähtöä käytiin Hannen kanssa vielä Cybershopissa ja Gina Tricotissa, mistä en kummastakaan löytänyt yhtään mitään. Hyvä sinänsä kyllä, kun ei olisi varaa ostaakaan mitään :P
Ennen kotiin lähtöä ajettiin Maken kanssa vielä Hervannan kautta, ja käytiin viemässä Ninalle myymäni skanneri, ja vaihtiksena sain Ninalta muutamia vaatteita kotiinvietäväksi.

Salossa käytiin vielä Maken äidin luona, ja niistä oli ollut taas kiva käydä katsomassa kissoja, ja Maken äidin mies, joka ei ole aiemmin kissoista juurikaan välittänyt, oli kuulemma sanonut, että on nää kissatkin aika mukavia :D Hienoa, että mun kissat sulattaa vannoutuneiden koiraihmistenkin sydämiä :)
Loppuilta otettiin vaan rennosti, mässäiltiin, ja mä katsoin kaksi ensimmäistä Matrixia. Unohdin ihan totaalisesti, että mun Bailatino-kurssi olisi alkanut eilen illalla... Toivottavasti ne huolivat mut sinne vielä ensi kerralla, kun en muistanut ees ilmoittaa etten pääse ekalle tunnille. Tai siis olisinhan mä päässyt, jos mä vaan olisin muistanut.

Kiitokset seuralaisille kivasta viikonlopusta!
Tämä viikko täytyykin ottaa kokonaan opiskelun kannalta, sillä periaatteessa huomenna alkaa mun koulu, mutta se alkaa etäviikolla ja etätehtävillä. Eli ensi viikolla vasta meen ekaa kertaa koululle. Iiks!
Kylmän sään ja laitteissa kiljumisen ansiosta mulla on nyt kurkku vähän kipeä... Toivottavasti ei siitä kehity enää flunssaksi, tai voipi mennä hermo.

6 kommenttia:

  1. *huokaus* Työkkärin sivuilla oli hetken aikaa ilmoitus, että 2 oppisopimuspaikkaa olisi avoinna delfiininkouluttajan urasta haaveileville.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin olin... Oisin pistänyt hakemuksen vetämään saman tien, ellei fiilikset tosta tosiaan olis niin ristiriitaiset... :/ Mutta toivottavasti pääsisin vielä joskus uimaan delfiinien kanssa, oli se sitten Särkässä tai jossain Etelä-Ameriikassa x) Saiskohan Särkän delfiinien kanssa uida esim. polttareissa...?

      Poista
  2. Mul on ihan sama noitten eläintarhojen ja delfiinien kanssa. Mutta pakko käydä eläintarhoissa, että näkee tiikereitä. :) Onneks ne tarhat, joissa oon käyny, on ollu suht kunnollisia ja siistejä. Ja delfiinejä on pakko käyä kattomassa ja joka kerta oon siellä ihan tippa linssissä, ku alkaa ihan itkettää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, etten oo ainut, joka joutuu nieleskelemään Delfinaariossa :D Jotenkin vaan kaikki noissa delfiineissä on niin liikuttavaa... <3

      Poista
  3. It looks like you had the most wonderful day :)
    Oh, and look at the dolphins, they´re gordeous ♥

    I take the chance to tell you that I am running a give away event in my blog. Feel free to check it out and join if you´re interested :)

    Regards!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yes, we had a blast, though the day was a bit cold and rainy. Dolphins... I adore them :)

      Poista