lauantai 28. syyskuuta 2013

...and that's who i am vol. 2 + haaste

Neitoset Lady Selena sekä Yoana heittivät mua haasteella jo alkukesästä, mutta tämäpäs oli näemmä unohtunut tuonne tekstien lomaan luonnoksena. Tässäpä siis, kiitsa tytöt :)
PS: Kuvituksena toimivat kuvat Tumblr:sta, aiempi ...and that's who I am -postaus löytyy täältä.

1. Kiitä haasteen antajaa ja linkitä bloggaaja joka haasteen sinulle antoi.
2. Valitse 5 blogia, joissa on alle 200 lukijaa ja jätä kommentti blogin omistajalle
3. Toivo, että ihmiset, jotka olet haastanut, jakaisivat haastetta eteenpäin.


Haastan seuraavat blogit:
Dominoefekti
Shopaholic Crazy Cat Lady
Beautiful But Deadly
Fairy with Boots
Life Ain't So Shitty
5 asiaa, joita tarvitset päivittäin:
huulirasva ja perusvoide - menen lähes paniikkiin jollei mulla ole mahdollisuutta huulirasvan kanssa läträämiseen, ja perusvoidetta tarvitsen kiristelevään ihoon, jottei ole epämukava olla.
kissani - pakko myöntää, että tarvitsen noita kullanmuruja päivittäin. Jos itse olen reissussa ja joku muu huolehtimassa karvalapsistani, niin tarvitsen tekstariraporttia vähintään kerran päivässä :) Joka reissulla mulla on kissoja ikävä, ja se on suurin syy miksen pidä hirveästi reissaamisesta, tai ylipäänsä tykkää olla yötä pois kotoa. Valitettavasti meidän kissat stressaavat autoilusta niin paljon, että voin vain uneksia niiden mukaan ottamisesta.
oma rauha - tarvitsen päivittäin sen oman hetken ylhäisessä yksinäisyydessäni. 10 minuuttiakin on parempi kuin ei mitään, myös rauhallinen hetki esim. avomiehen kanssa käy, koska hän on tavallisestikin niin hiljainen ja huomaamaton :D
kahvia - krapula-aamuina voi jättää väliin, muuten jo lähes automattinen toiminto heti herättyä.
internet - käyn päivittäin tsekkaamassa vähintään facen, sähköpostin ja bloggerin.

On tosi vaikea keksiä asioita, joita tarvitsee joka päivä. Tulen toimeen ilman noita kaikkia, lukuunottamatta huulirasvaa ja perusvoidetta. Ruoka polttoaineena sekä uni ovat niin itsestäänselvyyksiä, etten niitä listannut :) Melkeinpä kaikki muut ovat tosiaan sellaisia, joista voin olla helposti muutamankin päivän erossa, mutta jotka arjessa ovat hyvin esillä.


5 kirjaa, joita suosittelet:
Joe Hill: Sydämen muotoinen rasia
♦ J.R.R. Tolkien: Taru sormusten herrasta
♦ John Ajvide Lindqvist: Kuinka kuolleita käsitellään
♦ Diana Wynne Jones: Liikkuva linna (sarjaan kuuluu myös Leijuva linna ja Rönsyilevä talo)
♦ Douglas Adams: Linnunrata

Luen nykyisin hirveän vähän, mutta kun luen, niin se on yleensä kauhua, fantasiaa, sci-fiä, dekkareita. Noista Tolkienia ja Adamsia lukuunottamatta olen kaikki lukenut vain parin vuoden sisällä. Hillin kirja on ainut, mistä olen pitkään aikaan ollut todella innoissani.


5 materialistista lahjatoivetta:
New Rockit - Muutama tietty malli olisi toivelistalla, mutta maksavat mulle ihan liikaa... :(
Oma talo - ...jossa pieni puutarha, ja jonka voisi sisustaa ihan alusta loppuun uusilla huonekaluilla, tapeteilla ym., koska haluaisin uusia huonekalujakin vanhojen tilalle, mutta tässä vaiheessa ei ole järkeä (saati varaa) ostella uusia.
Rahaa - koska liian usein tuppaan ostelemaan niitä materialistisia lahjatoiveita velaksi :P
Liput jäähallikeikalle - On muutama isompi, ulkomainen bändi, minkä haluaisin vielä nähdä livenä. Niitä ovat esim. Bon Jovi, Whitesnake ja Rainbow (tai osa niistä). Nämä kaikkihan ravaavat Suomessa lähes jatkuvalla syötöllä, mutta mulla ei ikinä ole varaa ostaa lippuja! Ärsyttävää. Whitesnaken ja Rainbown (Joe Lynn Turner ja Graham Bonnet) olen kyllä jo nähnyt, mutta tahdon uudelleen! Myös stand-up -koomikko Eddie Izzardin tahtoisin nähdä livenä. Sekin oli juuri Suomessa tuossa keväällä -.- Led Zeppelin olis kanssa aika hieno ;)
Vallilan verhot - Oon kuolannut mm. liiloja Mandariini- ja Inkivääri-verhoja, ja juuri bongasin mustat Mesi-verhot :) Vallilalla on myös ihania yksivärisiä lankamattoja, jollaisen tahtoisin.5 paikkaa, jossa haluaisit käydä:
Meksiko ja / tai Etelä-Amerikka - Meksikoon haluaisin kiehtovan kulttuurin ja historian vuoksi. Meksikon suuntaan haluan myös siksi, että mun on vielä joskus päästävä uimaan delfiinien kanssa, ja siellä se kätevästi onnistuisi.
Venetsia - sellainen romanttinen Kauniit ja rohkeat -matka ;D
Tanska - en ole esim. koskaan käynyt Köpiksessä, ja siellä kyllä pitäisi käydä.
Islanti - kiehtovan ja sympaattisen tuntuinen maa.
Intia - aiheuttaa hieman ristiriitaisia fiiliksiä, mutta toisaalta haluaisin käydä paikanpäällä. Ehkä sitten Goalla ;)
+ Pariisi - sinne kanssa Kaunari-matka, ja Disneylandissa olis kiva päästä käymään :)

Tahtoisin käydä monessakin paikassa. Meillä ei kuitenkaan ole varaa matkustella, ja koska Suomessakin on kiva käydä uusissa paikoissa, niin koitetaan joka vuosi käydä aina jossain Suomen kaupungissa, missä ei ennen olla käyty.
5 adjektiivia, jotka kuvaavat sinua:
♦ rauhallinen
♦ eläinrakas
♦ perfektionisti
♦ tunneherkkä
♦ ystävällinen


5 elämänohjetta, jotka antaisit muille:
"Tee toisille niinkuin haluaisit itsellesi tehtävän" - kliseinen, mutta osuva. Julmuutta ja yleistä epäystävällisyyttä on maailmassa ihan liikaa.
"Jollei sinulla ole mitään ystävällistä sanottavaa, ole hiljaa." - liittyy myöskin tuohon epäystävällisyyteen. Miksi pitää päästää suustaan sammakoita, jotka vain loukkaavat toista?
"Pidä huolta ja puolusta heikompiasi" - eläinrakkaana ihmisenä tietysti ensimmäisenä ajattelen eläimiä, mutta pätee ihan ihmisiinkin.
"Ole oma itsesi" - teeskentelyllä ei saa aikaiseksi kuin pahan mielen kaikille. Oman itsen paljastaminen voi olla pelottavaa, mutta loppuviimein se on sen arvoista.
"Ole avoin" - pätee jokaiseen elämän osa-alueeseen. Olemalla kapeakatseinen ja jyrkkä, elämä tuntuisi ainakin itsestäni kovin tylsältä. On paljon hienompaa antaa mahdollisuus myös itselle vieraille asioille, ja oppia niistä jotakin uutta.

4 kommenttia:

 1. Tää oli tosi mukava postaus! Olit nähnyt tosiaan vaivaa tätä tehdessä :) Tykkään ihan hirveästi siitä, kun sun postaukset yleensäkin on pitkiä ja seikkaperäisiä, joissa on oikeasti jotakin lukemista.

  Toi Joe Hillin kirja oli kyllä mahtava! Mä luin sen kans ihan fiiliksissä :D Pidin käsissäni kirjakaupassa tällä viikolla tuota Kuinka kuolleita käsitellään-kirjaa, mutta laitoin sen sitten kuitenkin pois. Olis vissiin kannattanut kuitenkin ostaa? Hmm, ehkä se vielä löytyisi samasta kaupasta.

  Et muuten taida olla Twitterissä erityisen aktiivinen? Mä liityin seuraamaan sua, mutta en ole vielä päässyt nauttimaan twiiteistäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät lukea mun juttuja! :) Itse oon ollut vähän huolissani juurikin siitä, että mun postaukset on aika pitkiä, ja lätisen ehkä jo liikaakin :D Mutta toisaalta en tykkää tehdä kauhean lyhyitäkään postauksia, vaikka tiedän, että joidenkin keskittymiskykyyn se sopisi paremmin :P Sen sijaan tykkään tosiaan yhdistää asioita yhdeksi pidemmäksi postaukseksi.

   Luin tossa taannoin Lindqvistin kirjoista myös Ihmissataman, joka tuntui jaarittelevan yli puolivälin, ja meinasin jo heittää kirjan mäkeen, mutta lopussa siitä tulikin mielenkiintoinen, ja olin ihan tyytyväinen että jatkoin lukemista :) Toi Kuinka kuolleita käsitellään taas oli musta mielenkiintoinen alusta alkaen, mutta loppui tosi ärsyttävästi kesken! Mutta voisin kyllä lukea uudelleenkin.

   Ja joo ei, en ole Twitterissä aktiivinen :D Kuten en oikein missään muussakaan somessa, paitsi Facebookissa ja Pinterestissä, jonka linkkiä en ookaan vielä lisännyt tuohon linkkilistaan. Kauheasti sitä tuli jossain vaiheessa liityttyä aina joka paikkaan, mutta FB on vienyt mun kaiken aikani sittemmin :P Siellä saa kyllä pyytää kaveriksi jos tykkää :)
   Ja mun Pinterest: http://www.pinterest.com/smergie/

   Poista
 2. Mäkin tykkään jaaritella omassa blogissa pitkästi, en vaan näe syytä tehdä parin lauseen mittaisia "postauksia", joita ei lueta, vaan lähinnä ehkä vilkaistaan. Mieluummin pitkiä postauksia hieman harvemmin, kuin lyhyitä joka päivä. Vaikka makuja on tietysti monia ja on kiva, että kumpaakin kategoriaa löytyy.

  Pitääpäs sitten käydä katselemassa vielä uudestaan Kirjatorin hyllyjä, jos siellä kuitenkin olisi tuo Lindqvistin kirja vielä. Luulen, että minäkin pitäisin siitä sitten kuitenkin.

  Minä taas lopetin Facebookin käytön pari viikkoa sitten oltuani siellä 4,5 vuotta :D Se vain tuntui jotenkin tylsältä ja kuluneelta. Twitterissä on kivaa se, ettei koskaan tiedä, mistä aiheesta minäkin päivänä pääsee keskustelemaan. Voi olla kenen tahansa kanssa "kaveri" ja jutustella mukavia. FB on kovin sulkeutunut yhteisö, jossa jutut pidemmän päälle alkavat olla aika itseään toistavia - sekä minulla että kavereilla. Mutta kuten sanottu jo aiemmin, makuja on monia ja on kiva, että sosiaalisessa mediassa on vaihtoehtoja, joista pääsee valikoimaan itselleen sopivimman :) Pinterestinikin poistin vähän aikaa sitten, kun ei tullut sitä käytettyä sitten kuitenkaan. Että ei meidän somet nyt oikein kohdanneet :P Onneksi voidaan täällä Bloggerissa kuitenkin kohdata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No dammit :P Kyllä mä tuolla Twitterissä sillon tällön käyn, mutta en oo vielä päässyt sisälle siihen juttuun, en oikeen tajua mitä siellä kuuluis tehdä x) Eikä kauhean moni mun kavereista tunnu olevan siellä, ja siksi tuntuu ettei oo koskaan mitään sanottavaakaan! Vaikeaa :D

   Poista