dani

Dani Nimi: Viiksivallu
Kutsumanimi: Dani / Vallu
Rotu:
maatiaiskissa, rescue
Sukup.:
uros, kastraatti
♥: 26.9.2012 (arvio) 
Väri: mustavalkoinen
Paino:
5,3 kg (6/2017) 
Omistaja: SSEY
Lempinimet: Valtsu, Dansku, Bansku
Lempiruoka: kaikki
Lempiherkku: tonnikala
Lempipuuha: leikkiminen, puskeminen
Lempilelu: sulkalelut, hiiret, pallot... kaikki käy!
Lempipaikka: siellä missä mammakin
Random outous: nukkuu kieli ulkona


D a n i s t a

Dani on meidän uusin tulokas, löytökissa, muita kissoja ja omaa ihmistään rakastava tättähäärä.

Dani saapui meille marraskuussa 2016 Salon eläinsuojeluyhdistykseltä. Yhdistykselle se tuli pelokkaana löytökissana, ja Dani vietti sijaiskodissa kuukauden kesyyntyen ennen kuin se tuli meille. Sinä aikana se leikattiin, sirutettiin, madotettiin, rokotettiin kahdesti, yleistsekattiin, FIV-, FeLV-, herpes- ja mykoplasma -testattiin. Sijaiskoti teki sen suurimman kesytystyön ja parissa viikossa Dani jo jutteli ja puski. Se kesyyntyi niin nopeasti, että se on varmasti joskus ollut ihmisten kanssa tekemisissä jollakin tapaa vaikkei sitä kukaan yhdistykseltä kysellytkään.

Meillä se vietti pari päivää häkissä, jotta muut kissat saivat rauhassa haistella ja tutustua siihen, mutta hyvin pian pistin häkin kasaan, olihan Dani jo ihan tarpeeksi viettänyt aikaa häkissä. Muutamia päiviä Dani kuitenkin vietti mun kanssa makuuhuoneessa ja kontakti toisiin kissoihin oli aika varovaista. Dani olisi kyllä halunnut tutustua, se tuntui rakastavan muita kissoja, mutta näille muille Vallun rakkaus tuntui olevan liikaa :D Pari ensimmäistä viikkoa meni varovasti koko kämpässä hiippaillen, ja lähestyvää ihmistä säikähtäen. Se lähti monesti karkuun kun käveli kohti, ja sähähti jos hänet yllätti nukkumasta. Minusta Dani sopeutui uuteen paikkaan tosi nopeasti, mutta vieraita se meni pakoon vielä parikin kuukautta. Mamman poika siitä tuli heti :)

Dani on suursyömäri ja ahmatti, kun taas vanhemmat kissat on syöneet vähän ja hitaasti. Aluksi ruokkimisen kanssa oli tosi paljon ongelmia, mutta onneksi muut kissat oppivat syömään ruokansa kerralla kuten Vallu :D
Nemon kanssa Dani ystävystyi nopeasti, ne painivat keskenään ja pesevätkin toisiaan välillä. Jos Vallu on toisen kissan kanssa lähekkäin, niin se on Nemo, ja sitä aluksi hiukan toivoinkin. Että Nemo saisi vihdoinkin vertaisensa kaverin, kun tytöt eivät koskaan ole oikeen ymmärtäneet hänen päälle. Välillä pojat tuntuvat olevan kuin paita ja perse. Tytöille Vallu on liian riehakas ja kovakourainen, ja täällä kuuluu vieläkin sähinää päivittäin, kun Nikki ei tykkää liian päällekäyvistä ja ahdistelevista pojista. Vallun tultua myös Nemo alkoi ahdistelemaan Nikkiä, ja kissojen keskinäiset kemiat onkin ollut nyt suurin murheenkryyni. Dani tosin ei ole tehnyt mitään ja hän tulee mainiosti toimeen kaikkien kanssa, muun lauman pakka meni vain aika sekaisin.

Dani on todella kiltti tapaus eikä tee pahojaan. Ainut mikä siinä välillä ärsyttää oikein todella, on sen paha tapa kellahtaa maate keskelle kulkuväylää (yleensä meidän pieneen keittiöön, ruuan toivossa), joten Vallun tultua on ihan tosissaan saanut katsoa mihin astuu. Vallu on muutenkin ollut kuin pieni riehakas pentu päästyään omaan kotiin, mikä tavallaan oli ärsyttävää, koska siihen oli ihan syynsä miksi halusin aikuisen kissan jos jonkun ;) Mutta onneksi meno on sentään rauhottunut aika paljon. Talvella se tykkäsi nukkua sängyssä meidän välissä, nyt kesää kohti se on siirtynyt Nemon kanssa jalkopäähän.
Kynsien leikkaus täytyy edelleen hoitaa Vallun ollessa syvässä unessa, ja syliin olen saanut ottaa sen vaan kaksi kertaa. Itse hän kyllä kiipeää syliin useinkin ja rakastaa olla oikein lähellä. Vallu on sellainen kainaloinen :)

Kissaa alettiin SSEY:llä kutsua Viiksivalluksi sen valkoisten viiksityynyjen takia, ja nimi lyhentyi Valluksi. Nimesin Vallun kuitenkin uudelleen Daniksi Cradle of Filthin Dani Filthin mukaan, mutta pakko myöntää että häntä kutsutaan edelleen enemmän Valluksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti