nikki


NikkiNimi: BeautyHill By the Way
Kutsumanimi:
Nikki
Rotu:
norjalainen metsäkissa
Sukup.:
naaras, kastraatti
♥: 26.4.2008 
Rek. nro.: (FIN)SRK LO 79083 
Väri: kilpikonnatabby harlekiini
Paino:
3,7 kg (6/2017) 
Kasvattaja: BeautyHill - Kaunismäki Jaana & Lepola-Kaunismäki Jari, Sammatti 
Omistaja: Johansson Henni, Salo
Lempinimet: Niksu
Lempiruoka: broilerin- ja possunsuikaleet
Lempiherkku: Cosma snackies, juusto, jugurtti
Lempipuuha: harjaaminen, luonto-ohjelmat ja piirretyt
Lempilelu: viinirypäleet, meikkisienet, vanupuikot
Lempipaikka: olohuoneen ikkunalauta, punainen tuoli, vitriinin ylätaso, kiipeilypuun ylätasot, parveke
Random outous: haukottelee hämmentyneenä

Sisarukset:
u. BeautyHill Before Dawn
u. BeautyHill Break of Day
n. BeautyHill Bit by Bit
n. BeautyHill Blue Angel

Suku:

i: IC FIN*Pörkarvan Carpe Diem
ii: EC S*Drakborgens Krabat Gyldenlöf
ie: EP&IC FIN*Dunderkattens Nikita Blue
iii: IC DK*Tilia Nova's Ingjalf
iie: CH S*Drakborgens Fanny von Frääz
iei: CH FIN*Debals Pasianssi
iee: FIN*Tärn Schegg-Fia
e: FIN*Cipukan Vieno Sireeni
ei: CH*Jaromir Jagr av Kiruna
ee: S*Poo Nai's Darjeeling
eii: CH CH*Hakuna Matata av Kiruna
eie: CH CH*Fireflame av Kiruna
eei: IP&EC S*Rockringen's Led Zeppelin
eee: IC S*Pax' Allis Blaah


N i k k i s t ä

Nikki on meidän huushollin kiistaton kuningatar ja mamman mussukka. Nykyisistä kissoista Nikki tuli mulle ensimmäisenä, ja oli yksin mun kanssa vuoden verran. Meillä on Nikkin kanssa yhteys, jota en osaa selittää, se on mun elämäni kissa, ja mä olen myös selkeästi hänen the ihminen :)

Yleisesti Nikki on sosiaalinen, rohkea ja utelias rouva. Ihkaensimmäisenä päivänään uudessa kodissa se ei jännittänyt ollenkaan eikä edes itkenyt äidin perään, vaan asettui mukavasti viereeni sohvalle. Sellainen se on ollut aina, joskaan vanhemmiten se ei enää niin usein tee tuhmuuksia. Pentuna Nikki olikin varsinainen riiviö ja pahantekijä etenkin siihen saakka kunnes se sai kaverin. Tähän peilaten suosittelen ihan kaikille ottamaan kaksi pentua samalla :)

Nikki on pieniruokainen ja syö myös tosi hitaasti. Nykyisin se on onneksi aika kaikkiruokainen. Kovasti se on utelias siitä mitä minä syön - nenän se tunkee niin jugurttipurkkiin, kaljatuoppiin, mehujäätelöön kuin nuudeleihinkin, mutta maitotuotteet ovat niitä parhaita maistiaisia, joita se sillon tällöin saakin.

Vanhemmiten, ja nuorempien kissojen tullessa mukaan, Nikki ei oikein enää leiki. Ellei sitten kyseessä ole viinirypäleet. Niitä se kanniskelee pitkin huushollia ja pelailee niillä jalkapalloa. Voikin olla että mitä oudoimmista paikoista löytyy muumioituneita viinirypäleitä tai rusinoita, mutta haluan suoda rouvalle ihanan leikkihetkensä :D Myös monet muut ei-lelut kiinnostavat, kuten meikkisienet ja vanupuikot. Kissoilla on myös raksuilla täytettävä aktivointipallo sekä aktivointilauta, joista kaikki pitävät. Samoin kissanminttu- ja valeriaanalelut on kaikkien mieleen.

Nikki pitää kiipeilemisestä ja viihtyykin parhaiten yläilmoissa. Se osallistuu siivouspäiviin ja kaikkeen muuhunkin pikku puuhaan. Se myös varmasti änkee matkalaukkuun eikä lähde sieltä kuin nostamalla. Se pujahtaa myös joka ikiseen kaappiin kun selkänsä kääntää. Nikkin lempipuuhaa onkin kaikennäköiset pikku "askareet" sekä harjaaminen.


Nikki on ollut koko ikänsä tosi terve kissa. Ainoastaan heinäkuussa 2009 Nikkillä todettiin eläinlääkärillä suolituppi, ja se leikattiin. Tyttö toipui ihme kyllä nopeasti, vaikka lääkärin mukaan toipumisesta ei edes ollut takeita. Vuosien varrella Nikki on myös kärsinyt muutamasta pissatulehduksesta, jotka on hoituneet antibiootein. Hammaskiveä siltä jouduttiin poistamaan ekan kerran vasta 2016.

Nikki sai kutsumanimensä Mötley Crüen ja Sixx: A.M.:n basistin Nikki Sixxin mukaan.