sunnuntai 27. tammikuuta 2013

ruokaviikko 4

Pitkästä aikaa ruokapäiväkirjaa. Huomasin, että kun julkisesti joutuu kertomaan syömisistään, ne myös pysyvät paremmin ruodussa.
Loppuvuosi ja alkuvuosi menivät ruokavalion osalta sekavasti, vuodenvaihteessa söin paljon rasva- ja hiilaripitoista ruokaa, enkä mitään järkeviä annoksia, ruisleipääkin meni paljon. Tämä on siis yritys palailla ruotuun. Yritän myös vähentää kerman ja juustojen käyttöä ruuanlaitossa, jotta paino lähtisi jälleen laskuun. Tällä viikolla yritin ihan tosissani kuntoilla joka päivä, osaksi sen takia, että viikonloppuna lähdettiin viihteelle, ja tuli taas sitä alkoholia kiskottua hyvänlaisesti.

Pyrin juomaan joka päivä vettä parisen litraa, ja lisäksi otan d-vitamiinia jos vain millään muistan. Erityisesti kouluaamuina, kun herätys on aikainen, juon myös lasillisen Berocca Boostia.


Maanantai 21.1.

klo 07:00 maitokahvia
klo 12:00 paistettua kesäkurpitsaa ja kermaista nakkikastiketta
klo 19:00 intialaista kanakeittoa, kookoslettuja banaani-suklaa-kastikkeella ja kermavaahdolla (suklaakastike tehty Hera80-jauheesta ja kermasta)

Liikunta: Spinning 1h, pieni happihyppely

Hh: 41,6 g (8%)
P: 83,1 g (17%)
R: 162,5 g (75%)
Kcal: 1964

Kommentit: Päätin heti alkuviikosta syödä pois nakkikastikkeen jämät, jotta voin loppuviikon keskittyä ei-niin-kermaisiin juttuihin. Kanakeittoonkin tuli kyllä kermaa, mutta se oli kookoskermaa sekä kevyempää ruokakermaa (normisti ollaan käytetty kastikkeisiinkin kuohukermaa). Hera80-jauheet ovat mulle uusi tuttavuus, ja ainakin tuo suklaa-banaani on ihan yllättävän hyvää. Kelpaa kyllä käyttää palautusjuomana tai vaiks välipalana :) Suklaakastikkeeseen lisäsin myös tummaa kaakaojauhetta.
Noin yleisesti päivä oli mun makuun hieman liian rasvainen, kiitos nakkikastikkeen ja kookoslettujen.




Tiistai 22.1.

klo 06:00 maitokahvia
klo 11:00 leikkelelautanen (meetvurstia ja kermajuustoa, hieman majoneesia, kaksi keitettyä kananmunaa)
klo 14:30 paahdettuja manteleita n. 100g
klo 16:00 intialaista kanakeittoa
klo 19:00 palautusjuoma
klo 21:00 kaksi viipaletta ruisleipää, meetvurstia ja juustoa, raejuustoa, päärynä

Liikunta: BodyJam 1h, venyttely 45min

Hh: 67,8 g (12%)
P: 147 g (25%)
R: 163,4 g (63%)
Kcal: 2316

Kommentit: Aamusta saakka oli kipeä ja vetämätön olo, eikä jamitunnista meinannut tulla mitään :/ Sen lisäksi että olo oli muuten heikko, niin maanantain spinningistä ja sunnuntaisesta reisi-pakaratreenistä oli reisilihakset ihan paskana, enkä pystynyt kaikkein rankimpia liikkeitä tehdä kunnolla :/ Illalla päätin kiskoa vähän hiilareita jos vaikka olo paranisi. Tuli muutenkin suunniteltua päivän syömiset tosi huonosti, mm. kaloreita ja protskuja tuli ihan liikaa. Niin ja niitä hiilareitakin. Ja ois rasvaakin voinut olla vähemmän :D Eli kaikkea liikaa, hyihyi.
 


Keskiviikko 23.1.

klo 06:00 pari kuppia kermakahvia
klo 11:00 intialaista kanakeittoa
klo 18:00 lihamureketta (sis. pekonia ja Aura-juustoa), kruunusekoitusta, raejuustoa + nokare voita

Liikunta: Käsipainotreeni yläkropalle 30min, hulavanne 15min

Hh: 24,5 g (7%)
P: 97,1 g (28%)
R: 99,8 g (65%)
Kcal: 1379

Kommentit: Näyttää hurjalta tuo kolmen kohdan ruokapäikky :D No mutta sellaista se välillä on. Tänään ei ehtinyt enempiä syömään (eikä olisi tarvinnutkaan) kun olin koulussa, ja kotiinpäästyäni oli kaikenlaista tekemistä, ja nukkumaankin oli mentävä aikaisin, jotta jaksaa herätä.
Ehkä tämä kompensoi edellistä ihme porsastelupäivää.



Torstai 24.1.

klo 06:00 kermakahvia
klo 11:00 lihamureketta, kruunusekoitusta + juotava jugurtti (maustamatonta jugurttia ja sokeritonta mehukeittoa)
klo 17:00 kourallinen paahdettuja manteleita, kaksi viipaletta ruisleipää, meetvurstia ja juustoa
klo 22:30 pieni pala lihamureketta ja raejuustoa

Liikunta: Kuntopiiri kotona 45min (ohjelma Liikutin.fi:stä - painottuen reisiin, pakaroihin ja käsivarsiin, tämä nyt reilusti lyhennettynä), pilates 45min

Hh: 54,5 g (12%)
P: 114,2 g (24%)
R: 133,3 g (64%)
Kcal: 1862

Kommentit: Torstai oli viikon viimeinen koulupäivä, joten pystyin kuntoilemaan vähän myöhempäänkin kellonaikaan. Harmi vaan, että kuntoilu tosiaan venyi aika myöhään, jolloin olin jo tosi väsynyt, enkä olis millään jaksanut enää keskittyä mihinkään. Ruokailurytmikin oli tosi huono, ja jouduin vielä myöhään illalla syömään suht raskaasti, jottei päivän kalorit jää liian alhaisiksi. Ruisleivät olisi kannattanut korvata jollakin järkevämmällä, mutta kun teki mieli...


Perjantai 25.1.

klo 10:00 kermakahvia
klo 15:00 pieni pala lihamureketta, paljon kruunusekoitusta sekä raejuustoa
klo 19:00 kasvispihvejä ja broileria pienessä kermatilkassa + raejuustoa
klo 22:00 turkkilaista jugurttia ja sokeritonta mehukeittoa, teetä ja pari rkl kookosöljyä

Hh: 33,8 g (10%)
P: 101,2 g (29%)
R: 97,3 g (62%)
Kcal: 1433

Kommentit: Oli tarkoitus kuntoilla ihan hulluna tänään, kun kerran oli vapaapäiväkin, mutta sen sijaan tuli vahingossa keskityttyä kaikkeen muuhun tarpeelliseen, sekä viikonlopun ruokien tekemiseen.
Mulla lähtee usein nälkä pelkästään tekemällä ruokaa, ja tänäänkin tuli jonkinmoinen ruokaällötys tuossa kasvispihvejä paistaessa. Ei meinannut millään mennä alas edes se pieni määrä ruokaa :/ Vähän enemmän olisi saanut päivälle tulla kaloreita, mutta ei vaan tehnyt mieli syödä. Hiilarit tulivat tänään pelkästään kasviksista lukuunottamatta tuota pientä määrää jugurttia, eli aika hyvin kasvispainotteinen päivä. Kasvispihvien tekemisessä tosin kesti kauan, eikä lopputulos ollut kovin maukas, en osannut maustaa niitä oikein + pihveissä oli liikaa sipulia. Ehkä pitäydyn jatkossa valmis-kasvispihveissä :P



Lauantai 26.1.

klo 13:30 kolme palaa runsastäytteistä karppipitsaa
klo 19:00 kaksi palaa karppipitsaa
klo 19-> drinksua (kirkasta ja light-limua) ja siideriä, koska ysäribileet!
klo 04:00 grilliltä pieni annos makkarakuutioita majoneesilla ja kurkkusalaatilla

Liikunta: Kuntosali 45min (crosstrainer 7min + jalkaprässi 60kg 4x15 + reisien lähentäjät ja loitontajat 35kg 4x15 + ylätalja 20kg 4x15 + jalkaprässi 80kg 3x10, 90kg 1x10 + kuntopyörä 10min), vesijuoksu 1h 20min

Hh: 117,4 g (16%)
P: 67,3 g (9%)
R: 101,6 g (31%)
Alc: 184,6 g (44%)
Kcal: 2845

Kommentit: Ihanaa, että sain aikaiseksi käydä myös uimahallin kuntosalin puolella ennen altaassa polskimista. Heti ovien avauduttua ei salilla ollut paljon tungostakaan. Tein sellaisen reisi-pakara -painotteisen treenin ja painuin sen jälkeen allaspuolelle. Vesijuoksukin kulki oikein hyvin, eikä ruuhkaa juuri ollut sielläkään. Oli kiva viettää iltaa vähän paremmalla omallatunnolla, kun oli jaksanut aikaisemmin kuntoilla :) Muutaman ysäribiisin tahtiin kävin yöllä venkuttamassa tanssilattialla, mutta sitä kesti niin vähän aikaa, ettei sitä voi miksikään liikuntasuoritukseksi laskea x) Grilliltäkin maltoin ottaa ihan pienen annoksen ruokaa, kun yleensä tulee otettua ihan sairaan iso annos, vaikka onkin vain känninälkä, eli ei siis oikea nälkä ollenkaan. Hyvä minä! x)
Oikeastaan hyvä, että tällainen viihteellinenkin päivä tuli mukaan ruokapäikkyyn, nimittäin kattokaa nyt tota järkyttävää kalorimäärää, mikä meikälläkin tulee yhden illan ryyppäämisestä. Join illan aikana n. puoli litraa kirkasta blandislimujen (light) kera, ja baarissa yhden light-siiderin ja kaksi karpalolonkeroa, joista tuli noi hirveät hiilarimäärät. Ajatella, mitä ne kalorimäärät voisivat olla, jos olisi tullut vielä ryyppäämisen ohella pitkin iltaa naposteltua jotain ruokaakin.



Sunnuntai 27.1.

klo 12:00 pari palaa karppipitsaa, kourallinen karkkia
klo 15:00 toinen pienempi kourallinen karkkia
klo 18:00 kolme palaa karppipitsaa
klo 19:00 1/4 tavallisesta Grandiosa-pizzasta, n. 100g suolapähkinöitä
klo 21:00 lasillinen sokeritonta mehukeittoa
+ vettä ja sokeritonta mehua litratolkulla

Hh: 134,9 g (31%)
P: 84,1 g (19%)
R: 98,2 g (50%)
Kcal: 1741

Kommentit: Sunnuntai olisi ehkä mennyt ihan hyvin, jollen olisi syönyt Hennan tänne jättämiä karkkeja :/ Lisäksi kävin kaupasta hakemassa krapulasta kärsivälle Makelle pakastepitsan, ja siitä söin lopulta itse n. neljäsosan. No, ainakaan kaloreiden perusteella en ihan ylettömästi mässäillyt, että ehkä saan hieman anteeksi... Päivän otin vain lepäilyn kannalta, huomenna on jälleen viikko uus, jota koitetaan jatkaa samaan malliin :)



Muutos edelliseen viikkoon: -2,1 kg

Eli nesteet lähtivät tällä viikolla hyvin liikkeelle, ja nyt olen vihdoinkin niissä lukemissa missä olin ennen joulua. Tällä linjalla siis jatketaan, ja toivottavasti pääsen parin kilon päähän välitavoitteeseeni ennen ensi kuun shoppailureissua :) Päätin palkita itseni viiden kilon välein jollakin tapaa, ja seuraavassa välitavoitteessani palkintona on uusi lävistys - jos olen shoppailupäivänä tavoitteessani, niin saan käydä samalla reissulla ottamassa sen traguksen :)

10 kommenttia:

  1. Oh my goodness! The pancakes look like the most amazing thing in the world. By watching them I am tempted to skip my 'let's eat somethimg healthy' challenge. Indeed, it is a pity that all the recipees are not in English :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. They're pretty yummy :) I'm on low carb diet, so those are actually coconut pancakes!

      You just need:
      1 dl / 2,3 cup of water
      3 tbs coconut flour
      ½ dl / about 1 cup of cream
      3 eggs
      2 tbs melted butter
      a pinch of salt
      some sweetening like stevia

      Just whip them all together and leave the batter to swell in the fridge for couple of hours. Then bake like any other pancakes :)

      So, I can still eat yummy pancakes, and it won't ruin my diet :)

      Poista
  2. Ei perkele tuli ikävä Salon uimahallia. Ensin jäätävä punttitreeni ja sit vielä pulikoimaan <3 Täällä maksaa uimahallit ihan saatanasti....!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en kyllä hirveesti tykkää siitä uimahallin kuntosalista, siellä tuntuu niin nopeesti loppuvan happi kesken :/ Mutta kyllä siellä sillon tällön voi käydä kun on aikaa reenailla vähän pidemmän kaavan kautta (tai yhtään huvittaa lähteä kuntosalille, mä kun en hirveesti siitä muutenkaan pidä) :) Mutta se on kyllä kiva päästä salin jälkeen uimaan :) Opiskelijakortilla sain sen oman kortin puoleen hintaan, tarjous mitä ei voi ohittaa!

      Poista
  3. Hyvän näköisiä nuo letut ja tuo kanakeitto. Mums.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi kanakeitto ON ihan sairaan hyvää! Siitä tuli heittämällä yksi mun lempparikeitoista heti kun vaan uskallettiin kokeilla sitä :) Reseptikin löytyy jostain täältä blogista... mutta tällä kertaa puolitin kanan määrän, että mahtuu yhteen kattilaan jopa :D

      Poista
    2. Mä oon kattunu tuolta karppaus.infosta kaikkia reseptejä, kun jos en oo jaksanu itse miettiä jotain ruokajuttuja. Siellä oli jonkinlaisen itämaisen kanakeiton ohje ja nyt kun on tullu muutamana päivänä syötyä jauhelihapihvi-juttuja niin heitän sen keiton kokeiluun :)

      Pari viikkoa sitten tein tulista katkarapukasaria ja se oli kanssa hurrjan hyvää.

      Poista
  4. Mä oon myös alkanut kirjaamaan blogiin ylös syömisiä. Mulla on ollut ihon kanssa vaikeuksia ja on niin helppo katsella sitten blogista mitä on tullut syötyä ja muistella miten se on vaikuttanut ihoon. Lisäksi myös ton vuodenvaihteen epäterveellisyydet on saaneet mut entistä tarkemmin kiinnittämään huomiota ruokavalioon.

    VastaaPoista
  5. Hei mistähän ton kanakeiton resepti löytyisi, ei ainakaan nopeasti hakemalla sun blogista löydy. Tulee vesi kielelle kun katsoo tota kuvaa! ~nälkäinen karppi~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältä löytyy: http://extreme-fool.blogspot.fi/2012/05/kokkailut-jatkuu-muuta.html :)
      Tuo ohje vaan isolle kattilalle, myöhemmin oon laittanut vaan 450g broileria ja hieman vähentänyt kasviksia (eikä tietty nestettäkään sitten tule niin paljon), sopii paremmin meidän kattilaan :)

      Poista