perjantai 22. helmikuuta 2013

pastellivärejä, iiks!

Jee, mulla alkoi talviloma! Kokonainen viikko ja pari päivää päälle vapaata :) Tämän ensimmäisen lomapäivän aion ottaa ihan vain löhöillen ja yöpaidassa haahuillen, mutta huomiseksi voisi jo jotain suunnitellakin, ja lomalla meinaan taas kuntoilla paljon. Ihanaa, kun ehtii jumppaan jo aamukymmeneltä :) Totesin viime kesänä, että aamupäivällä kuntoilu sopii mulle kaikkein parhaiten, siis tyhjällä vatsalla, korkeintaan parin kahvikupposen jälkeen. Sitä jostain syystä jaksaa paremmin. En osaisi heti herättyäni lähteä liikkumaan, mutta noi klo 10 jumpat on olleet ihan hyviä. Harmi vaan, ettei niille ehdi normaalisti. Tai en tiedä osaisinko muutenkaan tehdä jotain aamujumppaa ennen töihin lähtöä, mulla kun muutenkin aamujumitus kestää sen 1,5 tuntia, ja sen ajan varaan aina ennen töihin tai kouluun lähtöä pelkkään heräämisestä selviytymiseen.

Mitään oikeita lomasuunnitelmia mulla ei ole, rahatkin on kovin finaalissa sen viime viikonlopun shoppailureissun jäljiltä. Ehkä koitan keskittyä vaan kodin siistimiseen ja omaan ruokavalioon ja liikkumiseen. Ja ns. mitääntekemättömyyteen :) Nikkin kanssa voisin joku päivä käydä vähän ulkona, kun ovat luvanneet lämmintä keliä ja auringonpaistetta.

Shoppailusta puheenollen, ne Gina Tricotin värikkäät paidat jäivät sen verran pahasti kummittelemaan mun pieneen mieleeni, että oli pakko tilata jälkikäteen netin kautta pari paitaa. Ne on juuri sellaisia "riepuja", jotka eivät erityisemmin lämmitä, mutta sopivat hyvin kerrospukeutumiseen, ja niitä voi hyvin käyttää kesälläkin, kun ovat sen verran ohutta kangasta. Värit kyllä vaativat totuttelua meikäläisen päällä, mutta on noi aika ihania :)
Oon ollut nyt ihan hupsuna keväisiin pastelliväreihin, ekaa kertaa elämässäni tekisi melkeinpä mieli vaihtaa jotkut pastelliset kevätverhot! Hui! :D Täytyy varmaan keksiä jotakin vähemmän radikaalia...


Punainen paita on oikeasti sellainen hyvin kirkkaan persikan sävyinen, paikoitellen lähentelee jo neon-oranssia. Vihreä on aika vaalea limenvihreä.


Kokeilin alkuviikosta leipoa muffinsseja siitä ostamastani maapähkinävoista. Etsiskelin karppaus.infosta muitakin maapähkinävoi-reseptejä, mutta muffinssit kuulostivat parhaimmalta, ja itseasiassa oikein hyviä ne olivatkin. Sovelsin reseptiä hieman, mutta tässä alkuperäinen. Tulee varmasti tehtyä useamminkin.

Pähkinä-kookos-suklaahippumuffinit

100 g voita
100 g maapähkinävoita/tahnaa
3 kananmunaa
kuumennuksen kestävää makeutusainetta maun mukaan
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl kookosjauhoja
100 g murustettua tummaa suklaata (kaakaota väh. 70%)

Sulata voi ja sekoita maapähkinävoin kanssa. Sekoita kananmunat yksitellen joukkoon. Sekoita leivinjauhe kookosjauhoihin ja sotke sekaan. Lisää taikinaan makeutusta oman maun mukaan, itse käytin nestemäistä steviaa. Pilko suklaa hipuiksi ja lisää taikinaan. Paista muffinivuoissa 200-asteisessa uunissa n. 15 min. Mulla on tapana laittaa vuoat vielä muffinssipellin koloihin, ja itselläni on 12-paikkainen muffinssipelti, joten 12 kpl tuli tästä taikinasta.

Nämä muffinssit ovat ihan älyttömän rasvaisia (eli suojaa pöytäliinat sun muut), mutta koostumus on tosi ilmava ja kuohkea, ihan kuin tavallisessa muffinssissa :) Omaan kokeiluuni olisin voinut laittaa hiukan lisää makeutusta, sillä maapähkinävoi olikin aika suolaista, ja lisäksi olisin voinut laittaa enemmän suklaata. Muffinsseja pitäisi tehdä useamminkin, kun ne on niin ihanan helppoja valmistaa :)



Olin tässä pitkästä aikaa poniostoksilla, kun Huuto.netissä oli sopivasti myynnissä 3 kpl hyvän näköisiä Dance 'n Prance -poneja. Yhteen oli kuitenkin tehty parempi tarjous kuin mun, eikä siitä tullut ilmoitusta sähköpostiin, joten en voittanutkaan kuin kaksi huutoa. Tuo sivu suun mennyt poni rupesi harmittamaan niin kovasti, että kävin etsimässä sellaisen eBaysta :D Hinta oli kyllä korkeampi mitä normaalisti näistä keräilyponeista viitsisin maksaa, mutta se nyt oli sillä hetkellä pakko saada. Samalla huomasin, että multa puuttuisi tuosta Dance 'n Prance -sarjasta enää yksi poni, joten etsin sen viimeisenkin eBaysta. Ostin myös kaksi Baby-ponia (sekä yhden Sunshine-ponin), joten sain "samalla shoppailureissulla" kaksi ponisarjaa täyteen. Jee ;)

Ostetut, takarivi: Swinger, Player, D.J.
keskirivi: Sand Digger, Baby Cotton Candy, Tap Dancer
etualalla Baby Firefly

Dance 'n Prance Ponies takarivi: Twirler, Songster & Player
eturivi: Swinger, Tap Dancer & D.J.
Näistä ainoastaan Tap Dancerin ja Playerin tanssimekanismit eivät toimi. Songster on ainoa, joka mulla on ollut lapsesta saakka.

Baby Ponies year 3, vas: Baby Firefly & Baby Moondancer
kesk: Baby Cotton Candy & Baby Glory
oik: Baby Surprise & Baby Blossom
Näistä kaikki muut ovat olleet mulla lapsesta asti, paitsi nyt ostetut Baby Firefly ja Baby Cotton Candy.


Ajattelin seuraavaksi poneja ostaessani keskittyä sellaisiin, joiden sarja on mulla jo valmiiksi täyttymässä, eli jonka sarjasta puuttuu alle neljä ponia. Yksi näistä sarjoista on juuri tuo Sunshine Ponies, joista tuon Sand Diggerin jälkeen multa puuttuu enää kaksi ponia (Sea Flower & Shoreline). Edelleen nämä kaikki ponit menevät mulla takaisin pahvilaatikoihin odottelemaan parempaa huomista, mutta toivon, että vielä joskus saan nämä esillekin :)


Tähän koko kevätfiilistelyyn sopii varmaankin myös nämä työt mitä tällä viikolla tehtiin koulussa. Koko viikon aiheena oli korumaiset koristeet, piperrys ja askartelpaskartel, itse sain aikaiseksi mm. tämän "setin"; kaulakorun, rannekorun ja sormuksen, sekä pullonkoristeen.





Oli ihana eilen ajella kouluun, kun jo vartin yli 7 aamulla oli jo tosi valoisaa :) Ihan muutaman kerran katsoin auton kellosta, että oonko mä nyt myöhässä koulusta, kun näin valoisaa jo on. Mutta kovasti olinkin tota jo odottanut, en tykkää ajaa pimeällä.
Loman jälkeen sais mun puolesta jo olla pääsiäinen. Se viimeistään tuo mulle kevään, enkä nyt millään malttais käydä läpi tätä välivaihetta, kun joutuu vaan odottelemaan sitä kevään saapumista.

4 kommenttia:

  1. Kävin kurkkimassa :)Upeita kukka-näperryksiä. Blogisi vaikuttaa kivalta, saatan tulla toistekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Melko sekameteliähän tämä on, mutta niin olen minä ittekin! Tervetuloa uudelleen :)

      Poista
  2. Toi pullokoriste on ihan mielettömän upea :O Tuommoinen olis ihana vaikka lahjaksi (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, monet tuo lahjapullon kukkakauppaan koristeltavaksi, ennen kuin se viedään saajalle :) Tai minkä tahansa muunkin lahjan, vaikkapa kirjan. Enpä ole kyllä itekään tullut ajatelleeksi moista ennen kuin niitä tällä viikolla koulussa tehtiin :D Eihän nuo kukat tietysti kauaakaan kestä kun eivät saa mistään vettä, mutta onhan se silti aika kiva :)

      Poista