sunnuntai 13. lokakuuta 2013

syyslomaviikko uuden lelun kanssa

Tosiaan, ostin sitten itselleni iPhonen. Malli on se vanhempi 4S, enkä raaskinut ottaa kuin pienimmällä muistilla varustetun yksilön. Koko juttu lähti siitä, kun olin yhtenä aamupäivänä suunnittelemassa lenkille lähtöä, ja kokeilin josko Spotify suostuisi puhelimessa (Nokia N8) toimimaan niin, että voisin onlinessa kuunnella kokonaisia levyjä. N8:ssa mulla on Spotify tilttaillut jatkuvasti, enkä oo voinut käyttää sitä lainkaan onlinessa, ja silläkin kokeilukerralla se kaatui varmaan viisi kertaa kunnes meni hermo ja luovutin. Ja jäi muuten lenkkikin tekemättä, kun aloin selailla operaattorin laitevalikoimaa netistä :P

Puhelin saapui mulle maanantaina, ja kyllä siinä monesti meni hermo, kun koitti saada asetukset kuntoon ja kaikki tarvittavat sovellukset myös. Leikin vekottimen kanssa koko illan ja vielä seuraavankin päivän. Toimivan Spotifyn lisäksi olin toki hirveän innoissani Instagramista, koska onhan se nyt kiva, että on joku paikka minne postata myös kaikki turhanpäiväisimmätkin kuvat :D
Vieläkin on tuossa puhelimessa ja sovellusten toimivuudessa vähän opeteltavaa, mutta kaipa sitä tärkeimmät jo hoituu :P




Muakin voi siis nykyisin seurata Instagramissa, ja todennäköisesti myös blogin puolelle tulee postailtua tästä eteenpäin paljon niitäkin kuvia tavallisten kuvien lisäksi. Tykkään itse Instagram-kuvista blogeissa, koska niitä tosiaan tulee otettua niin herkästi, niin niistä saa parempaa kuvaa tavallisesta arjesta kuin mitä ehkä normaalisti tulee kameralla blogiin kuvattua. Ja musta on kiva seurata erilaisten ihmisten tavallista arkea. Arki kuulostaa niin tylsältä ja mitäänsanomattomalta, varsinkin se oma arki, mutta siitä mä mielelläni muidenkin blogeissa luen. Ei aina tarvitse jotain jännää tapahtumaa, jotta voisi blogiin kirjoittaa (tai postata kuvia :)).
Muutenkin koitan nyt aktivoitua tämän myötä muussakin sosiaalisessa mediassa kuin Facebookissa, ja koitan muistaa aina välillä päivittää myös Twitteriä. Pinterestiä käytän myös suht usein, sielläkin voi seurata meikäläisen pinnauksia :) Tuohon blogin vasempaan reunaan päivitin omat some-profiilini, isoina kuvakkeina ne, joita useimmin tulee käytettyä.

Mulla on ollut tällä viikolla syysloma, enkä ole tehnyt mitään maata mullistavaa. Tekstausläksyt sain jotenkuten tehtyä vaikka tussi sanoikin sopimuksensa irti jo puolivälissä. Muuten olen a) ihmetellyt uutta puhelinta, b) katsonut Netflixistä Stargate Atlantista koska Jason Momoa ♥ (kyllä, se Khal Drogo GoT:sta), c) suunnitellut Halloweenia ja d) koittanut pikkuhiljaa palailla kuntoilun ihmeelliseen maailmaan.

Jason Momoa as Ronon in Stargate Atlantis. HOT!!! ♥


Keskiviikon tienoilla alkoi omatunto kolkuttaa peruttujen ryhmäliikuntatuntien suhteen, ja lisäksi mun "uudelleen alkanut dieetti" oli jo toista päivää katkolla, vaikka koko dieettiä oli vasta kestänyt kolme päivää :D Niinpä päätin torstaiaamuna rykäistä itseni lenkille. Ajattelin testata itselleni uutta reittiä, joka menee kaupungin luvallisten graffitiseinien ohi, ja sieltä löytyikin ihan oikeasti näyttävää katutaidetta. Niin ja syksyn värejä jäin ihastelemaan myös, kun en ole juuri nenääni ulos pistänyt pariin viikkoon :P Illalla kävin sitten vielä joogassa, ja perjantaiaamuna sain kammettua itseni ylös sängystä ja Karon kanssa salille jo kuudelta. Se on kyllä jo saavutus meikäläiseltä, varsinkin kun unirytmi oli jokseenkin sekaisin.






Aamupalaa: kaurapuuroa raejuustolla ja voisilmällä + omppupomppu

Lounasta: meetvursti-halloumisalaattia


Iltapalaa... vähän oli suklaata kans ;)


Niin ja torstaina olin jälleen katsomassa Turmion Kätilöitä, mukavasti omassa olohuoneessani :D Oikeastihan TK:lla oli keikka Tampereen Klubilla, mutta keikka lähetettiin LiveMusicStagen kautta netissä livestreamina, jonne sai sisäänpääsyn 5€:lla. En ole aiemmin mitään livestream-keikkoja muistaakseni katsonut, mutta tuo toimi kyllä tosi hyvin. Kuva ja ääni oli ihan laadukasta telkkariruudulta katsottuna, ja ruudulla oli chatin lisäksi myös muutamia klikkailtavia toimintoja, kuten aplodit, sytkärin heiluttelu ja käden puiminen :) Oli kyllä ihan hauska kokemus, joskin hieman nauratti, että enpä oo aiemmin ollut yhtä tervehenkisellä TK-keikalla - villasukat jalassa, pyjama päällä ja rahkasmoothieta ryystäen :D Nyt sitä sentään tajusi enemmän välispiikeistäkin. Tai ei oikeastaan tajunnut, vaan ne kuuli paremmin :D Jessus mitä juttua, ei siitä kyllä saa selkoa Erkkikään x)
Ainoa juttu mikä harmitti, oli se, että lämppärinä toimineen Black Light Disciplinen keikkaa ei streamattu :(


Nunotski ♥


Yksi lomaviikon kohokohdista oli kuitenkin sunnuntaina, kun lainattiin kaveriemme sileäkarvaista noutajaa Elsaa, ja lähdettiin pikku lenkille :) Mulla on hirveä krooninen koirakuume (JA kissakuume), mutta meidän taloudellinen tilanne ei salli koiran hankkimista, enkä myöskään periaatteesta halua ottaa koiraa kerrostaloon, joten elintason nousuun asti täytyy vaan koittaa pärjätä :D Jokin aika sitten Jansku sanoi, että heidän Elsaa voi kyllä tulla hakemaan lenkille jos kaipaa lenkkiseuraa, ja olin heti tosi innoissani. Siitä tosin kului aikaa tähän ensimmäiseen lenkkikertaan parikin kuukautta, mutta ehkä seuraava kerta tulis jo vähän nopeammin :)

Mä oon tainnut viimeksi ulkoiluttaa joko omaa tai isän koiraa yli 10 vuotta sitten, ja koska koirakuumekin on niin kovasti valloillaan, niin ootin lenkkiä kuin pikkutyttö :D Ja Elsa vaan on niin äärettömän ihana häslä-koira! Ja tietysti on mukava lenkkeillä koiran kanssa, kun se on kiltti ja helppo. Lenkkeily koiran kanssa tuntuu myös paljon kivemmalta kuin itsekseen lenkkeily, jotenkin koko lenkillä on parempi, järkevämpi ja epäitsekkäämpi tarkoitus, ja samalla saa ihmetellä koiran touhuja. Kokemuksesta kyllä tiedän, ettei tuommoisia juttuja ajattele kun sen koiran kanssa lenkkeilee monta kertaa päivässä ja joka päivä, mutta nytpä tuli taas kaikenlaisia ajatuksia mieleen kun pitkästä aikaa kävin. Make tosiaan lähti mukaan, ja oli niin siistiä nähdä Makenkin hymyilevän ja olevan aidosti iloinen sen koiran kanssa ♥ Elsa tykkäsi ihan hirveästi piehtaroida metsässä aina kun vähänkin pysähdyttiin :P Ulkoilureitti oli sekä mulle että Makelle ihan vieras, mutta ei sentään pahasti eksytty :)







Tein vielä sunnuntain päätteeksi punajuurikeittoa, jonka ohjeen bongasin äidin luona jostain lehdestä... Olisko ehkä ollut joku Kodin kuvalehti tms. Tuli hyvää soppaa :)


Punajuuri-fetajuustokeitto

n. 1 kg paahdettuja punajuuria
2 rkl öljyä
1-2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
n. 1 l kasvislientä
2 dl kermaa
200 g fetajuustoa

tillikastike:
4 rkl turkkilaista jugurttia (meillä oli creme fraichea)
1 tl sitruunamehua
3 rkl tuoretta tilliä (meillä kuivattua, jota käytettiin vähemmän)
suolaa, pippuria, (sokeria)
lisäksi kurkkukuutioita

Ensin paahdetaan punajuuret kuorineen 200-asteisessa uunissa. Tähän menee noin 45-60min. Isompia punajuuria voi halkaista. Anna jäähtyä hieman, kuori punajuuret ja pilko hieman pienemmiksi.
Kuullota pilkotut sipulit ja valkosipulit öljyssä, lisää pilkotut punajuuret sekä kasvisliemi (tai vettä + 1-2 kasvisliemikuutiota). Keitä vielä hetki, jotta maut sekoittuvat ja punajuuret vielä hieman pehmenevät. Aja keitto soseeksi ja siirrä takaisin hellalle. Lisää kerma ja osa fetajuustosta - loput murustetaan annosten päälle. Hauduta vielä hetki, älä enää keitä.

Tillikastikkeen voi valmistaa sillä aikaa kun punajuuret paahtuvat uunissa. Sekoita kaikki ainekset yhteen, lisää suolaa, pippuria ja mahdollisesti sokeria oman maun mukaan. Laita jääkaappiin maustumaan.
Annostele keitto kulhoihin, lusikoi päälle pari lusikallista tillikastiketta ja murusta lopuksi hieman fetajuustoa. Alkuperäisessä ohjeessa kastikkeen päälle laitettiin vielä tuorekurkkukuutioita, mutta meiltä oli kurkku loppu ja korvasin sen cashew-pähkinöillä.



Ehkä se mun syyslomaviikkoni oli sittenkin ihan syyslomaviikon tuntuinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti