torstai 26. joulukuuta 2013

joulu 2o13

Joulunpyhät on nyt juhlittu ja rentouduttu. Itsellä on tosin meneillään parin viikon joululoma, joten rentoudun ihan tuonne loppiaiseen saakka :)

Aatonaattoiltana saatiin ensimmäiset kuulumiset meidän Viipurin kummikoirilta, ja saatiinkin oikein ilouutinen, kun Maken kummikoira Morris oli vihdoin saanut kodin Suomesta :)) Make ei ehtinyt edes kuukautta olla sen kummi, joten saatiin samalla maksulla vaihtaa kummikoiraa. Niinpä Make valitsi koirakseen yksisilmäisen Jerryn :)
Maanantai-iltana Henna vielä kävi tässä vaihtamassa lahjat ja maistamassa mun porkkanamuffinsseja, paistettiin kinkku, ja katselin muutaman jakson American Horror Storya. Nuno oli meidän virallinen kinkunvalvoja, ja voi sitä hyörinää keittiössä! Kyllä ne sitten yhden siivun kinkkua sai kolmeen, tai oikeastaan kahteen pekkaan, sillä Nemo ei moista huolinut.Jouluaatto alkoi perinteisesti siihen kellonaikaan kun huvitti, eli sai nukkua niin pitkään kun tahtoi. Herättyäni laitoin riisipuuron tulille, ja se valmistui taas aika hyvin Lumiukko-leffan kanssa samaan aikaan. Lumiukko ei ole mulle mikään must-perinne, mutta sitä on hyvä katsella jos aattoaamupäivä on muuten rauhallinen eikä ole mitään tähdellistä tekemistä. Tänä vuonna Lumiukon jälkeen tuli "jatko-osa" Lumiukko ja Lumikoira, ja se oli kyllä mielestäni sata kertaa itkettävämpi kuin itse Lumiukko. Se koiruus ♥ Että juu, itku pääsi useampaankin kertaan. Piti kyllä vähän nillittää siitä Lumiukon sulamisesta, että miksi se sulaa, kun ympärillä on vielä lunta vaikka kuinka paljon? Ei semmonen iso lumiukko oikeasti sula jos aurinko vähän paistelee :P
Iltapäivään asti olikin vain epämääräistä odottelua, ja samalla paistoin laatikot valmiiksi. Neljän aikaan en jaksanut enää kököttää kotona, vaan lähdettiin jo Maken porukoille oottelemaan syöminkejä. Olin ekaa kertaa nyt Maken äidin joulupöydässä, ne kun on yleensä ollut joulun Lapissa. Ruokaa syötiin sopivasti, eikä mulla ainakaan ollut liian ähky. Syömisen jälkeen katottiin vielä anopin tallentama Jouluksi kotiin -konsertti, kun mä en ollut sitä nähnyt koskaan. Siitä sitten kahvit ja pullat ja Samu Sirkan joulutervehdys :) Se on jo sellainen perinne, mitä en halua sivuuttaa. Muutamia kertoja on Samu Sirkka jäänyt näkemättä, jos ollaan oltu just silloin autoilemassa tai ruokapöydässä, mutta jos saan itse päättää, niin kaikki tehdään reilusti ennen Samu Sirkkaa :)
Tuon jälkeen lähdettiin takaisin kotiin päin tutkailemaan ja availemaan lahjoja. Saatiin jos jonkinlaista pulloa, että kai tässä pitäisi ruveta ryypiskelemään sitten enempi :D

Maken äidin koira, tiibetinspanieli Timi :) Raasu oli ihan naatti, Joulupukin odotus on rankkaa...
Minä sain:
- villasukat ja lapaset
- Nightwishin Showtime, Storytime DVD:n
- herkkuja
- käsintehtyä saippuaa
- Just Dance 2014 -pleikkapelin
- punaisen pleikkaohjaimen
- Alchemyn t-paidan
- 2 x niittituikkukipot / kukkaruukut
- Eniten vituttaa kaikki -kalenteri 2014
- teippiharjan
Make sai:
- villasukat ja lapaset
- Brisco County Jr 1. tk
- Mielipuoli kyttä DVD
- Gary Moore live DVD
- Tekken 6 -pleikkapelin
- boksereita
- herkkuja
Yhteiset: 
- 2 x Taika-astiasto (kuppi ja kahdet lautaset)
- 5 pulloa viiniä + 2 pikkupulloa + Red Cat
- liian monta rasiaa suklaata
- History of jazz -CD-boksi
- Hackman tarjoilulusikka
- kissakalenteri
- rahaa

Kissat sai:
- rapinatunnelin
- Cosma snackies -herkkuja
- Wubba-lelun

Lahjojen jälkeen naposteltiin vähän juustoja, viinirypäleitä ja suolakeksejä, ja katseltiin Brisco County Jr:a, mikä olin Makelle ostanut :)

Nikki katsasti rapinatunnelinJoulupäivä me tosiaan vietettiin koko päivä kaikessa rauhassa kotona kahdestaan. Oon päättänyt, että vähintään yksi päivä näistä joulunpyhistä täytyy pyhittää oikeasti rauhoittumiselle ja erakoitumiselle. On aika raskasta jos joutuu joka päivä kyläilemään sukulaisten luona. Joskus sitä on tullut mietittyä, että miksi nimenomaan jouluna pitäisi ehtiä koko suku näkemään, eiköhän sen voi tehdä joskus muulloinkin... :P Siis sellaiset joulut on mahtavia kun sukua kokoontuu yhteen paikkaan sankoin joukoin, mutta vihaan sitä jos pitää koko joulu viettää autossa köröttelemässä paikasta toiseen.
Meillä siis tämä joulupäivä oli erakoitumisen aikaa, oltiin vaan mukavissa kotivaatteissa, nautittiin saamistamme joululahjoista, ja syötiin niitä omiakin jouluruokia. Tänä vuonna tein itse vain leivonnaiset sekä punajuuri-auralaatikon, muut laatikot tulivat tuunauksen kautta kaupan hyllyltä. Rosollia tai muutakaan salaattia ei laitettu nyt ollenkaan, sillä viime vuonna rosollia jäi syömättä ihan hirveästi. Valittiin siis vaan ne meille tärkeimmät jouluruuat omaan joulupöytään.
Katsottiin vähän lisää Briscoa, itse katsoin Showtime, Storytime DVD:n, ja illan päätteeksi vielä harrastettiin joulunajan perheväkivaltaa, kuten asiaan kuuluu, mutta toki vaan virtuaalisesti Tekkenin muodossa :)


Porkkanamuffinsseja


Tänään käytiin Lohjalla mun äidin luona syömässä, vaari oli myös kutsuttu. Äidillä ei ollut tarjota varsinaisia jouluruokia, mutta eipä se haitannut, kun meille kotiin jäi niitä vielä aika paljon. En kuitenkaan kauheasti välittänyt sosialisoida ja halusin vaan takaisin kodin rauhaan ja hiljaisuuteen, niin visiitti oli aika lyhyt. Mutta johan tässä viime aikoina on nyt äitiä taas nähtykin :P Tunsin kyllä pienoisen suruaallon menevän lävitseni, kun siinä takkia pois ottaessani vaari jutteli jo Makelle ja äiti puhui jotain keittiössä, ja olisin vaikka voinut vannoa, että kuulin olkkarista myös mummun äänen ♥ Tuli kyllä ikävä...

Äidin kanssa ukin synttäreillä joulukuun alussa


Käytiin vielä ruuan päälle mun mummojen, sedän ja isomummojen haudoilla. Meinasin ensin käydä haudoilla jo maanantaina töiden jälkeen, mutta Lohjalla oli kuulemma niin hirveä ryysis, etten viitsinyt sinne enää ajella. Unohdin sitten kuitenkin ostaa haudoille yhtään mitään (oli tarkoitus viedä pieniä kukkalaitteita kynttilän lisäksi), joten nyt käytiin Siwasta ostamassa tarvittavat hautakynttilät. Jätin jossain vaiheessa tuon perinteen kokonaan pois joulusta, kun en tuntenut oikein tarvetta käydä hautuumaalla. Siellä oli kuitenkin "vain" mun isomummot sekä isovaarit joita en koskaan kerinnyt edes näkemään. Lapsena toki olin mukana kun äidin kanssa vietiin haudoille kynttilöitä. Mutta nyt hautuumaalla lepää mulle läheisempiä ihmisiä, ja täällä Salossakin Maken isä, niin on tuntunut luontevalta ottaa perinne jälleen mukaan omaankin jouluun. Päivän päätteeksi käytiin siis vielä Salossakin hautausmaalla, ja loppuilta meneekin tässä varmaan taas mässäillessä :P
Vielä on about viikonloppu aikaa mässätä jouluruokien ja -herkkujen kanssa, mutta tosiaan viimeistään vuodenvaihteen jälkeen heivaan turhat hiilarit sinne missä pippuri kasvaa. Huomiseksi oon kyllä varannut myös lattaritunnin, joten alotellaan kuntoilut jo pikkuhiljaa :)

The Christmas holidays are now over, but my holiday from school still continues for a week and a half.

The day before Xmas Eve we got our first greetings from our goddogs from Viborg, and Make's goddog Morris was so lucky that he finally got a new home from Finland :) Make had only been his godfather for couple of weeks, so he could get another goddog at the same cost. He picked up a one-eyed doggy named Jerry.

Xmas Eve started when we wanted to, so no rush there. I made some rice porrige and we watched the short animated movie Snowman. It's not really a part of my Xmas traditions, but it's still nice to watch if there's no other things to do. This year they showed the sequel too, Snowman and a snowdog, and I thought it was so much more sad than the original one. The doggy was so sweet ♥ I cried.
After the porrige I just baked the rest of our Xmas food and on the afternoon we headed to Make's mom's. This was our first Xmas dinner there, since they use to run away to Lapland for Xmas.
Somehow I managed to eat a proper amount of all the goodies without feeling like was a about to burst, and after the dessert we headed back home to open our presents :) We got many bottles of wine, too many boxes of chocolate, PS3 games, movies and live DVD's and lots of other stuff. Rest of the evening we spent watching the Adventures of Brisco County Jr which I bought for Make, and eating some snacks.

The Christmas Day we spent just the two of us and the cats, no need to go anywhere or even look decent :D We ate when we were hungry, watched Brisco, slept, I watched the Nightwish DVD I got, and then we romanticly played some Tekken 6 until our fingers were mush :D

Today we went to my mom's. She didn't have any Xmas foods but that didn't really matter since we still got some at home. My grandpa was invited to dinner too. I kinda wanted to hurry back home to solitary so we didn't spend very much time there. We also wanted to stop by the cemeteries to greet my grandmas and greatgrandmas, and back home we also went to light a candle to Make's dad at the nearby cemetery.

Some of my Xmas traditions was excluded this year, some of because the extremely bad and not-christmasy weather (no snow, and rained like hell). I didn't feel like christmas this year, not like I did last christmas :/
Now it's time to try and get back in shape, so beginning tomorrow: excercise. And beginning after new year's: diet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti