lauantai 28. joulukuuta 2013

sisustuskärpäsen purema, ja mitä siitä seuraa

Tuossa joululahjojen hankkimisen lomassa innostuin kovasti taas sisustamaan. Mahtoiko olla kesällä saamamme valkoisen maton ansiota se, että jollain tapaa kyllästyin ainaiseen synkkyyteen ja siihen mustaan, mitä oon viljellyt tänne meidän kämppään oikein antaumuksella. Tämän kyllästymisen seurauksena mm. olohuoneen mustat verhot vaihtuivat valkoisiin, olohuoneen pöytä sai suojakseen valkoisen kaitaliinan, ja koristetyynytkin saivat mustavalkoisia päällisiä. En missään nimessä ole heivaamassa mustaa enkä punaista, eikä meidän kodista saisi vitivalkoista edes yrittämällä. Mutta kyllä pelkästään jo nuo verhot ja kaitaliina vaikuttivat ihan älyttömästi olohuoneen ilmeeseen, tilaa ja valoa tuli heittämällä lisää.


Koulussa luokkakaverini tekivät myös erästä projektia, joka sisälsi punaista väriä sekä terästä, ja innostuin sen myötä teräksestä ja ylipäänsä hopeanhohtoisista ja sinkkisistä jutuista, joka taasen johti innostumiseen industrial styleen eli teolliseen tyyliin sisustamisesta. Aivan ihania juttuja!
Oon aina vierastanut kaikkea yltiötyttömäistä ja maalaisromanttista sisustusta, ja vaikka industrialissa on myös vintagea, niin se on erilaista vintagea kuin maalairomanttisessa tyylissä. Maskuliinisempaa, kovempaa ja kylmempää, "urbaania". Se taas sopii paremmin omaan tyyliini. Halusin koittaa, josko saisin jotain industrial-henkeä meidänkin huusholliin. Ei ollut tarkoitus lähteä uusimaan koko sisustusta, vaan ottaa vaan pieniä mausteita kyseisestä tyylisuunnasta. Nimittäin toisaalta rakastan myös synkkää, goottihenkistä sisustusta, joka on hyvin yksityiskohtaista ja dekoratiivista, kun taas industrial on enemmänkin graafista ja minimalistista. Pidän kyllä myös jälkimmäisistä, mutta mun tavaramäärällä tästä asunnosta ei saa sisustuksellisesti minimalistista millään, paitsi uusimalla kutakuinkin kaiken. Haluan myös ehdottomasti säilyttää sen lämmön tunnun, mikä tulee kirkkaanpunaisesta sekä tummasta puusta. Eikä mitään romanttista vintagea!
Lähdettiin liikkeelle siis pienistä muutoksista.

Lisää:
+ valkoista
+ terästä, metallia, sinkkiä, rosteria
+ mustavalkokuvioita
+ säilytyskoreja ja laatikoita
+ selkeyttä
+ tuunailua

Vähemmän:
- tavaraa hujanhajan
- kokomustaa

Innostuin ostamaan makkariinkin harlekiinikuvioiset pussilakanat. Nemo approves.



Ja koko hullaantuminen lähti liikkeelle kynttilänjaloista. Alunperin taisin nähdä vastaavanlaiset kuvassa Pinterestissä, ja vihdoin löysin eBaysta juuri perfectot myytävänä :) Onneksi myyjä suostui lähettämään tänne Suomen perukoille, ja jopa mittatilauksena, kun pyysin toisesta hieman korkeampaa. Kallista lystiähän tuo oli postikuluineen, mutta en ole hetkeäkään katunut ostostani :) Valitettavasti myyjä lähetti paketin UPS:n kautta, ja sen toimittamisen kanssa meinasi olla hieman hankaluuksia, kun kukaan ei sieltä etukäteen soittanut eikä meillä tietty päiväsaikaan ketään kotona. Mutta onneksi sain paketin ohjattua Maken työpaikalle.
Tässä ne nyt on ♥:



Joulun kunniaksi niitä nyt koristavat tonttu sekä lumipallokynttilät, mutta you got the point.

Pari päivää täällä mennä viuhuin spray-maalipullojen, hiomapaperin, servettien, liimalakan ja hernekeittopurkkien kanssa, ja kun jonkun piti kuivua välillä, niin selailin erinäisiä nettikauppoja. Yllättäen esim. H&M:ltä löytyi koti-puolelta paljon tyyliin sopivaa sälää. Tyynynpäällisiä ostin myös eBaysta.
Myös parvekkeelle pystyynkuollut kummituspuu sai oman osansa maaleista...

Ostokset H&M Homesta:
sylinterinmallinen sekä pyöreä metallinmusta maljakko
4 x käsipyyhkeet pääkallokuviolla
2 x kylpypyyhkeet pääkallokuviolla
pöllötyyny
mustat niittituikkukipot
2 x tiskirätti
musta industrial-henkinen tyyny sekä
samaa sarjaa valkoinen pöytäliina



Meillä on niin pieni ruokapöytä, että pöytäliina laitettiin kaksinkerroin. Se on kuitenkin sen verran paksua kangasta, ettei kuvio näy typerästi läpi. Kuvasta poiketen ostin pöydälle pyöreät, mustat tabletit, jottei liinan kuvio peittyisi noin paljon.





Corokia eli kummituspuu, värjätty mustaksi.

Hiljattain kirppikseltä löytynyt industrial-henkinen viinipulloteline


Tuunasin myös tosiaan peltitölkeistä muutamat kynätelineet tuossa joutessani, ja halusin kokeilla niihin servettitekniikkaa. Industrial-tyyliin olisi toki sopinut peltipurkit ihan sellaisenaan ilman mitään tuunausta, mutta tää on nyt sitten tätä synkiö-puolta :) Tuosta niinkun kuvan siirtämisestä kokonaan haaveilin ensin, mutta koska mulla oli kivoja servettejä Halloween-bileiden jäljiltä, niin halusin hyödyntää niitä. Tällainen kynäteline saadaan aikaiseksi seuraavasti.

Tarvitset:
- tyhjän ja pestyn peltitölkin ilman etikettiä (esim. hernekeittoa, kissanruokaa jne)
- jonkun kivan servetin
(- spray-maalia)
- decoupage-lakkaa (enemmän harrastaneet käyttävät myös muita, edullisempia ja tavallisempia sekoituksia, googleta)
- vaahtomuovisivellin
- sakset

1. Leikkaa ensin servetistä sopivan kokoinen pala, jonka haluat purkkiin. Poista servetistä kaksi valkoista paperikerrosta, jotta jäljelle jää vain se kerros, missä kuva on.
(Jos haluat kuviot selkeämmin esiin, tai jos sulla sattuu olemaan peltipurkki, jossa ei ole irrotettavaa etikettiä, vaan esim. se "HERNEKEITTO" on painettu itse peltiin, niin on hyvä maalata purkki ensin. Mattavalkoinen spray-maali on kätevä siihen. Saattaa vaatia parikin kerrosta.)
2. Sivele decoupage-lakkaa peltipurkin pinnalle ja asettele servetin kuvakerros siihen (haaleampi puoli kohti purkkia). Kannattaa sivellä vain pienehkö matka kerrallaan ja kiinnittää servetti sitä mukaa. Painele servettiä varovasti, märkänä se repeää helposti.
3. Kun olet käynyt koko purkin läpi decoupage-lakalla ja painellut servetin siihen kiinni, anna kuivua kunnolla vaikkapa seuraavaan päivään. Riippuu paljolti myös servetistä kuinka pian sitä voi jatkokäsitellä. Itse olin hieman malttamaton, enkä jaksanut kauhean kauan kuivatella servetin laiton jälkeen.
4. Servetin kuivuttua sivellään sen päälle varovasti vielä yksi kerros decoupage-lakkaa ja annetaan kuivua.
5. Koristele lisää jos haluat.


Itse tein näitä muutaman erilaisen, yhden esimerkiksi maalasin vain mustaksi ja koristelin sen lopulta eBaysta ostamillani liimattavilla niiteillä.



Helsingissä on kuulemma Granit, jossa kaiketi myydään jotakin industrial-henkistä roipetta. Onko joku käynyt? Millainenkohan hintataso siellä mahtaa olla...?
Jostakin industrialtyylisistä lampuista haaveilen vielä, katto- ja pöytälamppu olisivat kivat, ehkäpä juuri tuollaiset mitä allaolevissa kuvissa. Lisää ketjuakin voisin haluta, ja miksei joku seinäkoristekin... sirkkelinteriä, hammasrattaita tai jotain :D Tuollainen putkihyllykin olisi tosi makea. Joskus, kun meillä on oma talo ja erillinen työhuone, niin sinne olisi myös siistiä saada tuollainen "satulatuoli".

Loppuun vielä muutama inspiraatiokuva teollisesta tyylistä.

(kuva)

(kuva)

(kuva)

(kuva)

(kuva)

(kuva)

(kuva)

(kuva)

(kuva)

(kuva)

(kuva)


Lately I've been pretty excited from the industrial style decorating. I was also a bit tired of BLACK decoration and wanted to decorate with more light and white. So I changed my black curtains to white ones, put a white runner to our living room table and got some new cover cushions in black'n white :) I also tried to bring some flavours of the industrial style to our home, but not too much since that probably would look ridicilous since we really don't have minimalistic decoration at home! I have way too much stuff for that.
I also still want to preserve the warmth of bright red and dark wood.

I also did something myself, few tincan penholders from napkins and some serious sanding and spray painting :D And while I was on the roll I also sprayed my sad little Corokia which had died to our balcony... now it's all black and gorgeous :)

The last pictures are just some inspiration pics of industrial style decor that I found from Pinterest.

3 kommenttia:

  1. Siis mistä sie nuo mustat niittituikkulyhdyt oot löytäny?! Henkkamaukalta? Miksen mie löydä :D Tahtosin tuommosia lisää kun mulla on Tiimarista hankittuna niitä samanmoisia hopeisia.
    Ja tuo ketjulampunvarjostin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, H&M Homesta ne löytyi, ehkä ne on sitten myyty loppuun :/ Tilasin noi jo joskus marraskuun alussa. Mulla on kans niitä hopeisia Tiimarista ostettuja noiden lisäksi.

      Poista
  2. Ooh aivan ihania sisustusjuttuja!! Nyt kyllä sait tartutettua sisustuskuumeen minuunkin :DD

    VastaaPoista