lauantai 7. joulukuuta 2013

joulunalusjuttuja

Jatketaan postausten kirimisellä.
Onhan jo joulukuu, niin otetaanpa vähän jotain jouluaiheista :)

Ensinnäkin, käytiin eilen, itsenäisyyspäivänä Katjan kanssa katsomassa Salon näyttämön versiota Saiturin joulusta. Kuten niin monesti ennenkin, niin mulle oli nytkin yks hailee mitä tehdään, kun oli niin kiva nähdä taas Katjaa :) Mutta en ole viime vuosina käynyt katsomassa varmaan ainuttakaan täysin teatterinäytelmää, vaan kaikki on aina olleet musikaalityyppisiä, tai ainakin niin, että mukana on myös musiikkiesitystä. Ja kaikenlisäksi olin just viikkoa aiemmin nähnyt The Rocky Horror Shown, eli mulla ei ollut näytelmälle oikein mitään sopivaa vertailukohtaa. Mielestäni se oli suoraansanottuna aika omituinen, ja tuntui välillä kuin olisi koulunäytelmää ollut katsomassa. Juuri kun mietti, että tuopa onkin hyvä hahmo tms, niin tapahtui jotain tosi teennäistä, mikä pilasi koko jutun. Oli toki hyviäkin kohtia, esim. lavastus ja puvustus oli mielestäni tosi hienot ja toimivat, ja Menneiden joulujen henki sekä Bob Cratchit olivat mun suosikkini koko näytelmästä, mutta oikeastaan siihen ne hyvät puolet sitten jäikin :P Tai sitten tuo oli vaan niin eri tyyppinen kuin mitä normaalisti käyn katsomassa, etten osannut suhtautua siihen oikein.
Näytelmän jälkeen siirryttiin Cantina Antonioon syömään, ja kun kerrankin oli aikaa ja rahaa, niin otettiin ihan pitkän kaavan kautta eikä pidetty mitään kiirettä. Tämä aiheutti kyllä pienoisen ähkyn, ja vaaputtiin parin tunnin jälkeen puuskuttaen takaisin meille. Katja lähti siitä samoin tein ajelemaan kotiin päin, annoin vaan kissapojille vietäväksi joululahjan :)

Salakuva Katjasta :P


Suklaakakkujälkkärit, Katjalta pöllitty kuva


Mä en ole aikuisiällä koskaan viettänyt itsenäisyyspäivää mitenkään erikoisesti. Mun molempien isoisien synttärit sattuvat itsenäisyyspäivän aatolle, ja siksi usein itsenäisyyspäivä on mennyt jommankumman synttäreillä lapsenakin. Linnan juhlien seuraaminen on yleensä aivan sairaan tylsää, joten en yleensä edes avaa telkkaria, joskus saatan satunnaisesti vilkaista mitä siellä tapahtuu. Ainut itsenäisyyspäivän perinne mulle on Tuntemattoman sotilaan katsominen, mutta aina en ole jaksanut tai pystynyt sitäkään katsomaan. Eilenkin nukahdin sitten kesken kaiken. Monesti olen lopettanut leffan katsomisen siihen kun mun suosikkini Lehto kaatuu :P Siis vitsi miten komea oli nuori Åke Lindman!
Niin, itseasiassa mun ukki täytti juuri 80v, ja oltiin hänen synttäreillä käymässä torstaina. Harmitti aivan vietävästi, etten päässyt töistä lähtemään yhtään aikaisemmin, ja siten ehdin olla juhlissa vaan puolisen tuntia :( Mulla oli vieläpä kamala nälkä, ja ahmin siellä sitten kakkua sen vähäisen ajan :D Oli kyllä kaikin puolin huono omatunto koko tapahtumasta, mutta pääasia kai, että edes näyttäydyin siellä.

Tänään oli SSEYn järjestämä Kissapäivä tuolla Halikossa, ja käytiin pikaisesti siellä piipahtamassa. Tapahtuma oli ihan pieni, eikä siellä oikein ohjelmaa ollut. Muutamia kissarotuja siellä oli esillä (sfinks, pitkäkarvainen itis, scottish fold, ragdolleja, ja yksi taisi olla maine coon), pari ragdollin vötkälettä silityskissoina tassutteli pitkin EHYT-taloa, ja häkissä makoili yksi kotia vailla oleva kissa, joka kuulemma alunperin oli tuotu EHYTin yhteydessä olevalle eläinklinikalle lopetettavaksi. Ja taas melkein itku tuli, kun lähdin ilman suloista kissaa kotiin -.- Pyörittiin siellä hetki, siliteltiin kisuja, tehtiin ostoksia ja osallistuttiin arvontaan, mutta ei sitten jääty kuitenkaan luennolle.


Olin kerrankin fiksu, ja otin joululahjoissani huomioon mun joulukiireet töissä, ja siksipä lähes kaikki lahjat tuli ostettua jo viime kuun puolella. Jos vaan millään ehdin ja jaksan, niin meinasin kyllä pikkusen leipoa vielä itse. Tänä vuonna ostan myös aineettomia lahjoja, sillä on vaan tosi typerää ostaa jotakin krääsää ihmiselle, joka ei selkeestikään tarvitse tai halua mitään, ja kuitenkin itse haluaa muistaa heitä jollain tapaa.
Päätettiin myös Maken kanssa ottaa joululahjaksi kummikoirat Viipurista. Tämä mun koirakuume ei laannu millään, ja kun ei voida vielä omaa koiraa adoptoidakaan, niin toivottavasti tämä koirakummius auttaa edes hiukan. Sieltä lähetetään sähköpostitse koiran kuulumisia neljästi vuodessa. Mitään en toivo enempää, kuin että meidän kummikoirat Salla ja Morris saisivat sen ikioman, rakastavan kodin meidän kummiuden aikana ♥ Molemmat ovat viettäneet jo aivan liian pitkän ajan tarhalla, ja vain siksi että ovat niin tavallisen näköisiä.
En ole tosiaan kamalasti ehtinyt joulua vielä fiilistellä, viime vuonna joulufiilis tuli mielestäni aikaisemmin. Mahtoiko johtua aikaisemmasta lumentulosta? Vieläkään en ole päässyt ihan oikeanlaiseen tunnelmaan, mutta Raskasta Joulua -keikka vaikutti sen verran, että laitoin jo kuusta lukuunottamatta kaikki joulukoristeet esille. Ensimmäiset joulutortut aka natsipullat tein viime viikonloppuna, ja suklaajoulukalenterikin on. Viikonloppuna satoi myös vihdoin ensimmäiset lumet tänne Saloonkin, mutta jotain vielä siltikin puuttuu.


Sitten vielä vähän koulujuttuja.Marraskuun puolivälissä alkoi meillä koulussa joulutalon rakennus. Meidän koululla on vuosittain jouluaiheinen näyttely, jonka toteuttavat floristiikan ja puutarha-alan opiskelijat. Joka vuosi näyttelyllä on myös teema, ja tänä vuonna se on Taikametsä. Viime vuonna meidän luokka ylläpiti ja huolsi näyttelyä ja toimi pajalla ja myymälässä, tänä vuonna me saatiin toteuttaa näyttelyosastot käytävän puolelle. Osastot tehtiin kolmessa ryhmässä, ja itse kuuluin kranssiryhmään, jonka osaston aiheena oli Jäätävä kranssi. Osastoa oli tosi hankala suunnitella, eikä meinattu päästä puusta pitkälle ryhmän kanssa ennen kuin Heli tuli vielä ryhmään mukaan. Kunhan suunnitteluvaiheesta oli päästy eteenpäin, niin kaikki muu sujuikin sitten tosi hyvin, ja oli kyllä ilo tehdä töitä tässä ryhmässä. Yksi selkeästi otti liidin, mutta kukaan ei pomotellut tai ollut päällepäsmärinä, ja koko ryhmä oli toteutuksesta niin yhtä mieltä, ettei kompromissejakaan tarvinnut tehdä. Vaikka meillä oli eniten tekemistä (kranssien vääntämistä) näistä osastoista, niin oltiin ensimmäisinä valmiita. Hyvä me! :)

Valmista näyttelyä en ole nähnyt vielä itse kuin kuvissa, joten ajattelin käydä sen katsastamassa joku päivä.

Näyttely sijaitsee siis Piikkiössä, Tuorlassa, Ammattiopisto Livian Floristiikkatalolla. Näyttely on auki vielä pari viikkoa (15.12. asti), mutta myymälä palvelee lähes jouluaattoon asti. Myymälästä löytyy kaikennäköistä kukkalaitetta ja istutusta, kaikki oppilaiden itse tekemiä, ja suosittelen lämpimästi vierailua paikanpäällä. Ostoksien lisäksi joulutalosta saa paljon ideoita ja vinkkejä myös oman joulun koristeluun :) Että nyt sitten kaikki varsinaissuomalaiset ja tänne päin matkustavat joulutalovierailulle! :)Yesterday I saw my friend Katja and we went to see Salon näyttämö's version of A Christmas Carol. It was a bit weird and... well, I just expected more of it. Though I did like the Bob Cratchit's character and the Spirit of Christmas' Past. After the play we went to have dinner and ate way too much there :) Despite the odd play I had great time with Katja :) I also gave a Christmas present to her cats which I made myself :)
We also had the Finland's Independence Day yesterday, but me and Make don't really celebrate it.

I've bought some Christmas presents, actually almost all of them, and as presents me and Make decided also to take "goddogs" from Viipurin Koirat ry (Vyborg's dogs, which has a dog pound in Russia). Our goddogs Salla and Morris has been at the pound over four years now, and they still haven't got a new home, mostly because they're so ordinary looking, they don't stand out. They melted our hearts and my greatest wish is that Salla and Morris would finally get their new loving homes :) Unfortunately we ourselves can't adopt a dog yet, but I hope this will help a little.

Oh, and last month we prepared a Christmas exhibition to our school. It's an annual event and this year our class got to build three exhibition sections. I was in the group that made the wreath section. It was very challenging, mostly for the planning part, but the outcome is very nice and we all were pretty proud from ourselves :) I haven't seen the exhibition as whole, since the others continued building it after we were finished, so we're going to see it next weekend.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti