sunnuntai 2. joulukuuta 2012

pikkujouluviikendi

Perjantaina pääsin aikasin töistä, ja tuli sen jälkeen tehtyä jos jonkinlaista juttua mitä ei ole viime aikoina oikein ehtinyt tekemään. Kaupan kautta siis kyökkiin ja siivouspuuhiin.
Testasin aikaisemmin vähähiilarista piimäkakkua, mutta siitä tuli aivan kamalan makuista... Oisin mielelläni tehnyt jouluksi karpimman kakun, mutta ei sitä pystynyt syömään edes yhtä kokonaista siivua. Parempi vaan tehdä ihan normisti :) Jostain syystä halusin kuitenkin tehdä sen normipiimäkakunkin vielä kertaalleen ennen joulua. Reseptin oon saanut mun äidiltäni, ja tällä ollaan meillä tehty piimäkakkua aina :)


Piimäkakku

2 prk kermaviiliä tai 4 dl piimää
1,5 dl sulatettua voita
piparkakkumaustetta
½-1 dl siirappia
1,5 tl ruokasoodaa
3 dl sokeria
3-4 dl vehnäjauhoja
voita ja korppujauhoja vuoan vuoraamiseen


Sekoita sulatettu voi, siirappi, sooda ja mausteet kermaviilin joukkoon. Piparkakkumaustetta voi laittaa ihan oman maun mukaan, mulla menee yleensä vähän reilu puoli pussillista. Seuraavaksi lisätään sokeri ja lopuksi vehnäjauhot.
Kakkuvuoka voidellaan ja korppujauhotetaan. Meillä ei nyt ollut korppujauhoja, ja korvasin ne mantelijauholla ja hasselpähkinärouheella.

Paistetaan 170-asteisen uunin ala- tai keskitasolla noin tunti. Kakku kannattaa kumota vuoasta vasta hieman jäähtyneenä.



Makella oli perjantaina firman pikkujoulut, joten sain aika rauhassa kokkailla, siivoilla ja nautiskella.




Muutamia uusia kasveja on tullut hommattua myös. Missäköhän vaiheessa tää innostus mahtaa laantua? Varmaan jokaisella työssäoppimisviikolla on tullut ostettua jotain uutta kivaa :D

Pinkki joulukaktus oli pakko ostaa :)

Päätin antaa ananaskasveille vielä mahdollisuuden. Tässä tuuttiananas.

Aaloet.

Flamingokukka, jonka lehtiä kissat nakertelee jatkuvasti...


Lauantaina alkoi joulukuu, ja sai avata joulukalenterin ensimmäisen luukun, iiks! ;) Mulla tuli nukuttua ihan poikkeuksellisen pitkään (nukuin jotakuinkin kellon ympäri, ja menin aika aikasin nukkumaankin), enkä saanut koko päivänä aikaiseksi kuin kinkkupiirakan, ja imuroitua pahimmat kissankarvakasat ennen Hennan tuloa. Keikkamestassa oli pikkujoulut ja synttärit, sekä kolme bändiä - Black Light Discipline, Fear of Domination ja 2 Times Terror.

Muumipeikko-kalenteri! :)


Pikkujouluihin laitoin päälleni pitkästä aikaa pitkän hameen, ja meinasinkin kompastella siihen vähän väliä :D
Keikkiksessä vippitilaisuus alkoi jo kahdeksan aikoihin, ja ehdittiin kolmisen tuntia Hennan kanssa alotella täällä, ennen kuin mentiin baariin glögiapajille :) Aika riensi baarissa niin nopeasti etten ehtinyt siellä mitään syödäkään, paitsi tuorejuustotäytteisiä ruisnappeja ♥ Akustista soitantaa ja laulantaa oli tarjolla tänäkin vuonna.

Bändeistä ensimmäisenä soitti Black Light Discipline, ja keikan alusta missattiin jonkin verran, kun ravattiin tupakalla ja ties missä. Mutta tykästyin bändiin tosi kovasti. Kuuntelin BLD:ä ekan kerran vasta tässä tänä syksynä, ja tykästyin musiikkiin melko heti, mutta olivat livenäkin huippuja, ja viimeistään nyt olen totally in love :) Keikan jälkeen Henna osti mulle myyntipöydältä niiden levyn joululahjaksi ^^ Ei liene mikään ylläri, että kuvat on jälleen aika epäonnistuneita...






Black Light Discipline - Self Control live



BLD:n jälkeen soitti Fear of Domination, mutta me missattiin koko keikka kun oltiin taas toisella puolella kälättämässä. Suunnattiin takaisin lavan eteen kun 2 Times Terror aloitti. Hyvä keikka, vaikka mun lempparibiisi tulikin heti ensimmäisenä. Loppupuolella tuli vähän heiluteltua tukkaakin :) Raaka Peellä oli migreeni, eikä vetänyt keikasta kuin muutaman biisin siinä alkupuolella. Häntä tuli sitten tuuraamaan joku toinen jäpikkä.




2 Times Terror - Kuoleman kehdossa live


Oli kenties vähän typerä idea ottaa vielä keikan jälkeen yksi lonkero, vaikka oltiin jo molemmat sellaisessa humalatilassa, että olis voinut jo sammua sänkyyn. Olin kuiteskin kotona jo ennen pilkkua, mutta päässä heitti niin pirusti.

Tänään suurin osa päivästä meni koomaillessa, kuvia tsekkaillen ja vähän mässäillenkin. Iltapäivällä menin vielä katsomaan leffateatteriin Imaginaerumin. Ekaa kertaa elämässäni kävin leffassa yksin, Makea kun ei leffa kiinnostanut, enkä niin lyhyellä varotusajalla saanut oikeen ketään mukaan. Mutta mikäpä siinä. Meinasin ensin saada ihan privaattinäytöksen, kun olin ainut ihminen koko salissa, mutta lopulta just ennen elokuvan alkamista saliin tuli vielä yksi pariskunta.
Imaginaerum oli semmoinen "kelpo viihdettä" -kategoriaan menevä, mutta ei mikään tajunnanräjäyttävä elämys. Tuontyyppisillä elokuvilla on tapana olla välillä vähän sekavia, ja niin oli tuokin, ja musta tuntuu että tartteisin ainakin vielä sen toisen katselukerran ennen kuin se kokonaan aukenisi koko homma. Marco oli ihana ^^ Ja visuaalisesti leffa oli kyllä näyttävä.

(kuva)

2 kommenttia:

  1. Ihana asu ja meikki! Ja tykkään tuosta punamustasta pöytäliinayhdistelmästä, mikä on tuon ensimmäisen kasvin alla :D
    Saithan muuten mun fb-viestit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :)
      Joo, oon saanut viestit, mutta ne jäi unholaan kun tässä tuli kaikenlaista säätöä :P Koitan saada lakin maksettua ens viikolla :)

      Poista