sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

välineurheiluviikko

Pidin viime viikonloppuna loman kunniaksi hirveän herkutteluviikendin. Aluksi oli tarkoitus pitää herkuttelupäivä vain torstaina, jolloin pyysin Makea tuomaan mulle kaupasta sipsipussin ja karkkia. En tieteskään jaksanut syödä koko pussillista samana päivänä, joten loput tuhosin perjantaina. Lauantaina taas tuli kaupassa sorruttua mm. nuudeleihin, sunnuntaina en ehtinyt paljon syömisiä miettiä kun kirjoittelin koko päivän tuota Nylon Beat -postausta, joten päivän saldoksi jäi yksi pizzerian pizza. Paljon tuli siis syötyä kiellettyjä juttuja, mutta silti puntari heilahti alaspäin viikonlopun päätteeksi. Tuli varmaan loppupeleissä sitten syötyä niin vähän, tai sitten hiilarihyökkäyksellä oli osuutta asiaan.

Nyt oon kuitenkin lomaviikon koittanut ottaa terveellisesti, ruuan kanssa skarpatessa ja liikkuen. Sain äidiltä lainaan sykemittarin, mutta koska hän haluaa sen vielä itselleen takaisin, niin tilasin jo yhden päivän käytön jälkeen oman. Siivoillessakin kului kaloreita 280, vaikken edes imuroinut. Päätin myös vihdoinkin alkaa käyttää puhelintani myös musiikkisoittimena. Aikaisemmin mulla on ollut erikseen mp3-soitin, ja lisäksi vielä se vedenkestävä mallikin vesijuoksua varten, mutta soitinten lataaminen kiinni läppärissä on välillä hieman vaivalloista, kuin myös musiikkien vaihtaminen, puhumattakaan siitä että se vie käsilaukussa ylimääräistä tilaa, ja aivan varmaan kuulokkeet ovat jossain laukun pohjalla sikinsokin. Lisäksi halusin ladata puhelimeen Sports Trackerin, ja monen vekottimen raahaaminen mukaan lenkille on ihan typerää, ja oikeastaan mahdotontakin. Latasin siis eilen puhelimeeni Trackerin lisäksi Spotifyn, ja nyt on taas vähän helpompaa :)

Lenkkeilymoodi. Takki päälle, kengät jalkaan ja menoks!

Tiistain lenkki, kerrankin osasin valita oikeasti kivan reitin :)

Palkkaria


Välineurheilu on kivaa, ja lisäksi rakastan kaikkia tilastoja, listoja ja asioiden ylös merkitsemistä ja suunnittelua. Mulla on koneellakin OneNotessa vaikka mitä juttuja merkittynä ja suunniteltuna. Tosin en kyllä tykkää merkata ylös syömisiäni, mikä kyllä on sikäli harmi, koska siitä olis sentään jotain hyötyäkin :D Mutta liikkumiseni merkitsen HeiaHeiaan, en siksi että kaikki FB-kaverini näkisivät kuinka ahkera joskus olen, vaan ihan itseni takia. Tekee mieli kokeilla uusia lajeja ihan jo sen takia, että saisi erinäköisen liikuntapalleron omaan profiiliinsa :D Kuulostaa tyhmältä, mutta mä oon just tämmönen omituinen. Nykyisin HeiaHeiassa jaetaan myös "mitaleja" erinäisistä suorituksista. Ja onhan siellä myös tuo viikon top 5 eniten kuntoilleet kaverit, ja kyllähän se on palkitsevaa ja motivoivaa jos oma pärstä näkyy siellä kärkipäässä, ja pistää ehkä yrittämään kovemmin jos ei näy siinä ollenkaan. Heiassa voi myös asettaa itselleen treenitavoitteen ja luoda oman treeniohjelman.

Päätin tuossa taannoin esim. keksiä palkintoja itselleni kun oon saavuttanut tietyn painolukeman. Tiedän, että ruualla ei kannattaisi itseään palkita, mutta mä olen niin perso sipseille, että laitoin viiden kilon välein itselleni palkinnoksi sipsipussin :D JOS haluan. Viime viikonlopun sipsipussi ei kuulunut palkintoihin, vaan oli ihan vain rehellisesti sortuminen loman kunniaksi ;) Alunperin tuo suht kallis sykemittarikin oli palkinto, mutta toivoen sen toimivan motivaattorina tilasin sen nyt jo. Samoin meinasin mennä nyt talvilomalla lävistyttämään itseni, mutta koska sekin on palkinto, niin eihän sellaista nyt voi ennen välitavoitepainon saavuttamista mennä ottamaan... muuten putoaa koko idealta pohja. Niinpä tässä on nyt vielä 2,5 kg matkaa siihen, että saan käydä ottamassa sen seuraavan lävistyksen :) Muita palkintoja on mm. uusi kamera, intialainen päähieronta, aromaterapia, konserttiliput, ja ihan lopussa häämöttää palkintona se tatuointi. Tämä siis tarkoittaa nyt sitä, että ihan tosissaan saan sen seuraavan sipsipussin ostaa vasta parin kilon päästä, ei sortumisia! Muuten en noin tiuhaan tahtiin laittaisi sipsejä palkinnoksi, mutta oon huomannut että yhden sipsipussin tuhoaminen ei mun painoon juurikaan vaikuta, siihen vaikuttaa ihan muut jutut. Eikä sitä ole pakko ostaa jos ei halua, se on vain "sallittu".
Uuteen kameraan mulla on matkaa vielä reilu 7 kg!

Tiistaina kokkailin uunilohta ja -kasviksia kermaviilikastikkeella

Aamupala/iltapala/välipala/jälkkäri... toimii joka tilanteessa.
Itsetehty "mysli" sisältää erilaisia pähkinöitä ja siemeniä, sekä hieman vehnäleseitä. Joskus jaksan paahtaa myslin pienessä määrässä (karppi)sokeria.


Tällä viikolla olen tietoisesti muuttanut ruuissa sen, että kerma ja juustot jäävät vähemmälle, ja mieluiten kokonaan pois. Sehän mun piti tehdä jo useampi viikko sitten, mutta jotenkin se olikin aika vaikeaa, ja tuli epätodellinen olo, että eihän tää nyt tästä voi olla kiinni, kyllä karpatessa saa syödä kermaa ja juustojakin. No, paino senkun jatkoi jumittamistaan, joten pakko koittaa jättää nuo joksikin aikaa pois, mikä tekee ruuasta aika paljon vähärasvaisempaa.


Viikon liikunnat:

MA: spinning 1h & siivoilua 1h 30min
TI: lenkkeily 1h 10min & hathajooga 35min
KE: kuntosali 45min & vesijuoksu 1h
TO: -
PE: lenkkeily 1h 33min
LA: -
SU: kuntosali 45min & vesijuoksu 1h & hathajooga 35min

HeiaHeia-yhteenveto

Huomaa, että oli lomaviikko, suunnitellut liikunnat eikä mitään tähdellistä tekemistä :P Harvoin nimittäin meikäläisen liikuntaviikko tältä näyttää. Lenkkeily on tosi tehokasta liikuntaa, ja josta en kuitenkaan tähän mennessä oo erityisesti pitänyt. Yritän saada aikaiseksi lähteä lenkille nyt useammin, joten siksi tällä viikolla on enemmän lenkkejä ja muita yksilöharjoituksia kuin ryhmäliikuntaa, joilla aiemmin oon pääosin käynyt. Eli siis kaikin tavoin melko poikkeava viikko. Mutta ei voi kuin olla tyytyväinen tuohon lopputulokseen :) Haasteena on saada pidettyä tämä tahti ens viikollakin kun edessä on paluu arkeen.

Perjantaiaamun lenkki teollisuusalueen ympäri

Salonjoki Sokerisillalta käsin



Perjantain lenkki oli itseasiassa reittinä aika kiva ja simppeli (tosin ehkä teollisuusalueen maisemat alkaa pikkuhiljaa puuduttaa), mutta lenkkeilykeli oli aivan saatanasta. Ilma muuten oli aika lämmin ja aurinkokin pilkisteli välillä, mutta kävelytiet oli ihan jäätävän liukkaita kävellä ihan lenkkareilla, ja välillä ihmettelin että ylipäänsä pääsin eteenpäin. Harmitti, että lenkki meni sillälailla köpöttelyksi, eikä päässyt kunnolla hölkkäämäänkään, mutta kyllähän niitä kaloreita silti paloi vaikka sykkeet pysyivät aika alhaalla.

Ruiseipää Koskenlaskijalla, ah ja nam! Oli aivan pakko.

Perjantaina kookoskanaa, uunikasviksia ja paistettuja sipulirenkaita

Lauantaina uunikasviksia ja lihapataa


Sopivasti viikonlopuksi sain mun uuden sykemittarin käyttöön, ja lauantaina teki ihan hirveästi mieli lähteä testaamaan sitä lenkille. Kadut tosin oli edelleen liukkaat, ja lunta pyrytti koko illan niin kovin, etten iljennyt ulos. Harmitti keskiviikkona kun en voinut mitata vesijuoksun energiankulutusta (en tiennyt onko äidin mittari vesitiivis, joten en uskaltanut kokeilla), joten kävin sunnuntaina uudelleen vesijuoksemassa. Sain kuin sainkin myös Maken lähtemään mun kanssa hallille, mutta se tuli vain kuntosalin puolelle. Mutta silti oli työvoitto saada tuokin mukaan ;)
Tältä viikolta jäikin vähän harmillisesti bodyjam väliin, mutta ensi viikolla alkanee meidänkin salilla uusi ohjelma :)




Liikunnan lisäämisellä ja ruokavalion hiomisella oli alkuviikosta toivottu vaikutus, kun paino nytkähti alaspäin, mutta jotain tein väärin torstain tienoilla, jolloin se jälleen nousi -.- Puhumattakaan siitä, että perjantaina tuli taas kiskottua siideriä. Argh! Eli näin viikon päätteeksi ollaan taas samassa lähtöpisteessä kuin viime viikonloppunakin. Kuin tää voi olla näin vaikeaa?


Äippä saa raataa ja Nemo ottaa rennosti


8 kommenttia:

  1. Ite löysin tuon HeiaHeian vasta kolme viikkoa sitten ja vaikuttaa ihan mukavalta sovellukselta. Kiloklubiakin oon kokeillu, mutta en millään viittis pistää ylös omia syömisiä. :D Jospa sitä motivaatiota saisi hieman lisää HeiaHeian avulla itekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se syömisten merkkaaminen on niin paljon vaivalloisempaa, ja niiden ainesosien hakemiseen ja etsimiseen menee hirveästi aikaa, puhumattakaan siitä että teet sinne sairaasti reseptejä, jotta voit merkata jonkun päivällisen sinne :P Huoh!
      Suosittelen kyllä kaikenmoisia härpäkkeitä, joilla voi seurata omia liikuntasuorituksia! Kannattaa kokeilla mikä itseä motivoi eniten :)

      Poista
  2. Voi että nuo sun pöperöt on kaikki aina niin hyvännäkösiä! Mums!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :D Hyvä että jonkun mielestä on :D Yleensä onkin hyviä ruokia, mutta en mä kyllä niistä mitään herkullisia kuvia saa :P

      Poista
  3. Mä kanssa ajattelin palkita itseni lävistyksellä, KUN pääsen takaisin lukuun X ja saan pidettyä sen jonkin aikaa :D Pääsin siihen jo kesällä, mut sitten paino taas jotenkin karkas... Vaa-alla käyminen on vaan jotenkin niin rasittavaa, että en oo joulun jälkeen edes uskaltanut käydä, kun huomaa jo vaatteista että kiristää jälleen. Aamulenkit otin taas mukaan kuvioihin nyt kun vähän on lämmennyt, ne oon todennut hyvin tehokkaiksi^^
    Mulle vaikeinta on ehkä veden juominen, kun pitäis vähintään se 2 litraa kitata päivässä ja mulla menee korkeintaan 0,5 o_O Sekin hidastaa aineenvaihduntaa sikana, kun ei juo.

    Tosiaan on hyvännäköisiä sapuskoja! :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon viimeksi käynyt säännöllisesti aamulenkillä n. 13 vuotta sitten, kun meillä oli vielä koira :P Tosin sillonkin ne aamuiset lenkit oli vaan hyvin pikaisia, mutta muuten tuli tehtyä pidempiäkin lenkkejä sen kanssa. Ollaan Maken kanssa vähän haaveiltu koirasta, mutta molemmat on niin laiskoja ulos lähtijöitä, että pitäis ensin totuttaa ittensä siihen :D

      Mulla tässä laihduttamisessa on vaikeinta ruuan määrä. En tiedä mahdankohan syödä liian vähän, vai vastaavasti liikaa :/ Kiloklubin mukaan oon koko ajan mennyt miinuskaloreilla, mutta eipäs mitään silti tapahdu.

      Poista
  4. Hankkikaa koira! :-) Totuttelu lenkkeilyyn ilman koiraa on kuitenkin aivan eri asia. Koiran kanssa mikään tekosyy ei kelpaa, silloin on aina pakko mennä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä en ihan periaatteesta halua sellaista keskikokoista koiraa kerrostalokaksioon kolmen kissan seuraksi... x) Eli ensin jos sais muutettua vähän isompaan kämppään, omakotitaloon tai rivariin. Ja se sitten vaatii säännöllisiä ja kunnon tuloja :P Mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa...

      Poista